KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΑΧΑΡΝΕΣ

Εντυπωσιασμένος από τα αρχαιολογικά μνημεία των Αχαρνών ο Υπουργός Πολιτισμού

09/03/2016 16:01
Ανανεώθηκε 10/03/2016 18:33
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Επίσκεψη στον Δήμο Αχαρνών πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

O Υπουργός επισκέφθηκε την Αρχαιολογική Συλλογή που περιλαμβάνει ευρήματα (αρχιτεκτονικά μέλη, επιτύμβιες στήλες, γλυπτά, αγγεία, ειδώλια κ.ά.) τα οποία χρονολογούνται από τη νεολιθική περίοδο έως τους βυζαντινούς χρόνους.
Κατόπιν, ο κ. Μπαλτάς ξεναγήθηκε στον καλύτερα διατηρημένο μυκηναϊκό θολωτό τάφο της Αττικής που χρονολογείται στον 13ο αι. π.Χ. και στο αρχαίο θέατρο Αχαρνών.Ο κ. Κασσαβός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Μπαλτά για το απαραίτητο και ιδιαίτερα σημαντικό έργο αναστήλωσης του Θολωτού Τάφου, ενώ ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργείου ακόμη και σε έργα μικρότερης κλίμακας όπως ο εξωραϊσμός, η δεντροφύτευση και η περίφραξη του χώρου.

«Ο δήμος Αχαρνών, με τον θολωτό τάφο και το αρχαίο θέατρο, για το οποίο τώρα αρχίζει η προσπάθεια να ανασκαφεί πλήρως και να αποδοθεί ως είχε, μαζί με το εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο με τα ταφικά ευρήματα, αποτελεί -δυνάμει τουλάχιστον- ένα κέντρο πολιτισμού για ολόκληρη την Αττική και όχι μόνο», δήλωσε ο κ. Μπαλτάς μετά από την ξενάγησή του. «Είναι σημαντικό ότι υπάρχει συνεργασία του δήμου με τις αντίστοιχες υπηρεσίες, τόσο του Υπουργείου όσο και κινήσεων πολιτών, που βοηθούν όλες ώστε οι Αχαρνές να αρχίσουν να αποκτούν μια αίσθηση της ιστορίας τους εμπράγματα, δηλαδή μέσα από τα υλικά μνημεία, ώστε η ιστορική μνήμη να συνδεθεί με την πραγματική σημερινή ζωή. Ως υπουργός, θέλω πολύ να βγαίνω από τα ‘τείχη’ του υπουργείου. Ο χρόνος δυστυχώς δεν το επιτρέπει, αλλά ευκαιρία σαν αυτή είναι σημαντική γιατί κερδίζουμε αισιοδοξία σε σχέση με τις προσπάθειες που γίνονται».

Η επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μπαλτά στον Δήμο Αχαρνών ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο Αχαρνών, στο γραφείο του Δημάρχου Αχαρνών, όπου ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις, τις ενημερώσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στον Δήμο Αχαρνών με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας Πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών.

Η επίσκεψη έγινε παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού, της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής  Αναστασίας Λαζαρίδου και των βουλευτών Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου και  Ιωάννη Δέδε.

episkepsi.ypourg.politismou27  episkepsi.ypourg.politismou11

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: