KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΥΓΕΙΑ

Συχνές ερωτήσεις για τα κρεατάκια των παιδιών

11/03/2016 19:39
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τι ονομάζουμε κρεατάκια;

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Οι αδενοειδής εκβλαστήσεις αυτές που ονομάζουμε κρεατάκια, βρίσκονται πίσω από τον φάρυγγα και την μύτη. Ακόμα και με την βοήθεια ενός οδοντιατρικού καθρέφτη μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε. Από την στιγμή που προκαλέσουν πρήξιμο, τότε μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά και την αναπνοή.

Πως θα καταλάβετε αν τα κρεατάκια είναι διογκωμένα;
Δεν είναι και τόσο εύκολο να καταλάβετε ότι τα κρεατάκια είναι διογκωμένα. Αν το παιδί όμως παραπονιέται διαρκώς για μπούκωμα, δεν μπορεί να μυρίσει καλά και αναπνέει περισσότερο από το στόμα παρά από την μύτη, τότε εμπειρικά μπορείτε να το υποψιάζεστε.

Πότε πρέπει να γίνει έντονη η ανησυχία των γονιών;
Αν τα προαναφερθέντα συμπτώματα είναι αραιά, τότε δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Αν όμως συμβαίνουν σε καθημερινή βάση τότε τα κρεατάκια στην μύτη χρήζουν χειρουργικής επέμβασης ή ειδικής φαρμακευτικής αγωγής.

Το ροχαλητό, μία υπερβολικά ένρινη φωνή, η αναπνοή από το στόμα παρά από την μύτη, η συνοδεία από έντονο ήχο στην φωνή, η ένδειξη κούρασης του παιδιού, είναι συμπτωματολογία για την οποία πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας.

Υπάρχει θεραπεία;
Οι πρώτες συμβουλές που δίνει ο γιατρός ως θεραπεία, είναι υπομονή και παρακολούθηση. Αν ωστόσο τα συμπτώματα δεν λένε να υποχωρήσουν τότε η αντιβίωση ή η χειρουργική αντιμετώπιση είναι σίγουρες.
Η χειρουργική εξαίρεση θα γίνει είτε με την συμβατική μέθοδο, είτε με laser. Μάλιστα αν ο γιατρός το θεωρήσει απαραίτητο αφαιρούνται παράλληλα και οι αμυγδαλές.
Για περισσότερες πληροφορίες, θεραπείες και πιο εξειδικευμένες λεπτομέρειες η ιατρική ιστοσελίδα της ωρλ Dr. Παταρίδου (pataridou.gr) θα σας κατατοπίσει πλήρως!

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: