KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους για την ΚΕΔΗΦ (&βίντεο)

13/03/2016 07:26
Ανανεώθηκε 13/03/2016 07:34
3 '
σήμα, ΚΕΔΗΦ, κοινωφελής επιχείρηση, δήμος Φυλής, Γκίκας Χειλαδάκης
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το τέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Φυλής και τη μεταφορά του προσωπικού με τις συμβάσεις που έχουν, σφράγισε, με απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο, σε μια έντονη και πολύωρη συνεδρίαση. Οι υψηλοί τόνοι από την πλευρά του δημάρχου και η απουσία επαρκούς δικαιολογίας στις επίμονες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για τους λόγους που βάζει λουκέτο στην Επιχείρηση και διακινδυνεύει τις θέσεις των εργαζομένων στο μέλλον, στιγμάτισαν τη συνεδρίαση και δεν κατάφεραν να εξαλείψουν το πέπλο της αβεβαιότητας που καλύπτει την, άρρηκτα συνδεδεμένη, πορεία προγραμμάτων και εργαζομένων.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

«Έκλεισα την ΚΕΔΗΦ για να λειτουργήσει ο δήμος όπως πρέπει να λειτουργήσει» τόνισε ο Χρήστος Παππούς, υποστηρίζοντας ότι προχωρά σε λύση και εκκαθάριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης επειδή οι δημοτικές επιχειρήσεις στο παρελθόν αποτελούσαν πληγή για κάθε δήμο. Ανέφερε, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στο δήμο με τις συμβάσεις που είχαν στην ΚΕΔΗΦ ενώ ότι υπόλοιπα τους οφείλονται θα δοθούν με την εκκαθάριση. Δεν κατάφερε, ωστόσο, να δεσμευτεί σχετικά με την τύχη τους, όταν λήξουν οι συμβάσεις τους και αν θα μπορέσει ο δήμος να πάρει εκ νέου προγράμματα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «θα το παλέψουμε να ανανεωθούν».

 

 

Ελλιπή χαρακτήρισε την εισήγηση του δημάρχου ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ Γκίκας Χειλαδάκης, τονίζοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που κλείνει μια Κοινωφελής και αυτοί οι λόγοι δεν αναφέρονται. Επεσήμανε ότι οι ορκωτοί ελεγκτές έχουν στείλει επιστολές στο δήμο για τις οικονομικές δοσοληψίες της ΚΕΔΗΦ με το δήμο αλλά δεν έχουν πάρει απάντηση, επανέλαβε ότι τα προγράμματα δεν μπορούν να μεταφερθούν στο δήμο, ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτά, οι οποίοι θα βρεθούν στο «δρόμο», έκανε λόγο για δημιουργία νέου ΞΕΝΙΟΥ και χαρακτήρισε τις ενέργειες της διοίκησης του δήμου «κινήσεις εντυπωσιασμού για να κλείσουν την επιχείρηση που δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους και για να πλήξουν εμένα προσωπικά».

 

 

«Κλειδί» στην υπόθεση θα μπορούσε να εκληφθεί ένα σημείο της παρέμβασης της Χρυσούλας Κουράση, η οποία αν και εκφρασμένη οπαδός του κλεισίματος της ΚΕΔΗΦ (μετρά μήνες η «κόντρα» της με το Γκίκα Χειλαδάκη σχετικά με τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου), σημείωσε ότι «μεταφέρονται οι εργαζόμενοι που έχουν τις νόμιμες συμβάσεις ενώ οι υπόλοιποι σαφώς έχουν πρόβλημα».

Και έχει ενδιαφέρον η παρέμβαση, διότι τόσο ο Γκίκας Χειλαδάκης, όσο και ο προκάτοχός του Ιωάννης Ρόδης θεωρούν ακριβώς αυτό: ότι οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την πρώην Κοινωφελή Επιχείρηση Ζεφυρίου δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να μεταφερθούν στο δήμο, καθώς οι φάκελοί τους είναι ελλιπείς. Υπό αυτή την έννοια σημειώνουν ότι θα υπάρχει πρόβλημα ενώ σε διαφορετική περίπτωση οποιαδήποτε «τακτοποίησή» τους θα κινείται πάνω σε ξύλινα πόδια.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: