13.5 C
Athens
8 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΛΙΟΝ Μαθήματα οδικής ασφάλειας σε μαθητές του Ιλίου από το Ινστιτούτο "Πάνος Μυλωνάς"

Μαθήματα οδικής ασφάλειας σε μαθητές του Ιλίου από το Ινστιτούτο “Πάνος Μυλωνάς”

- Advertisement -

Aπόλυτη σιγή στη διάρκεια της προβολής βίντεο και της διάλεξης,βιωματική γνώση για την οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ και αίσθηση στη διάρκεια προσομοίωσης πρόσκρουσης ήταν τα τρία στοιχεία που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της δράσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στο Ίλιον.

Και τα τρία αυτά στοιχεία απετέλεσαν τμήμα της ειδικής εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε -σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο – για τους μαθητές του 1ου και 7ου ΓΕΛ, την Πέμπτη 17 Μαρτίου, σε χώρο απέναντι από το δημαρχείο και με πρωτοβουλία του δήμου και της Κοινωνικής του υπηρεσίας.

- Advertisement -
- Advertisement -

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το ΙΟΑΣ είναι ουσιαστικά ο μοναδικός ενεργός φορέας οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 2005 με πρωτεργάτισσα τη κ Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ένα χρόνο μετά το θάνατο του γιου της Πάνου, σε ηλικία 22 ετών σε τροχαίο ατύχημα στην Αθηνών-Κορίνθου.

Εθελοντές-μέλη του πραγματοποίησαν τη δράση ως εξής:. Αρχικώς, οι μαθητές των δύο σχολείων παρακολούθησαν βίντεο και διαλέξεις για το θέματα της ασφαλούς οδήγησης: ζώνη ασφαλείας, κράνος, ορθή συμπεριφορά, ελαχιστοποίηση κινδύνων, ψυχολογικοί παράγοντες, τρόποι αποφυγής πιθανοτήτων πρόκληση ατυχημάτων κ.α.

Στη συνέχεια, ανά ομάδες, παρακολουθούσαν τους ειδικούς προσομοιωτές απέναντι, στον ελεύθερο χώρο.

ΙΟΑΣ-ΜΥΛΩΝΑΣ

Εκεί, φορώντας ειδικά γυαλιά, προσπαθούσαν να περάσουν ανάμεσα από κώνους: μόνο που τα γυαλιά «πείραζαν» την όραση, ώστε να φαίνεται να σαν είναι κάποιος μεθυσμένος. Και βεβαίως, ουδείς μπορούσε να περάσει τους κώνους, χωρίς να τους χτυπήσει.

Δήμαρχος Ιλίου-ΝίκοςΖενέτος (Custom) Δημήτρης_Κουκουβίνος (Custom)

Στην άλλη προσομοίωση, αυτής της πρόσκρουσης με μόλις 7 χλμ., οι μαθητές καλούνταν να μαντέψουν την ταχύτητα του οχήματος: όλοι θεωρούσαν ότι ήταν τουλάχιστον διπλάσια έως και πενταπλάσια από αυτήν της πρόσκρουσης. Κάτι που δείχνει ότι και με την ελάχιστη ταχύτητα, ακόμη και εντός πόλης, η ζώνη ασφαλείας ικαι το κράνος, είναι απαραίτητα.

Ανδριάνα Αλεβίζου-ΙΛΙΟΝ (Custom) Παναγιώτα-Μηλιώνη (Custom) Νίκος Ζενέτος (Custom) ΙΛΙΟΝ-ΜΥΛΩΝΑΣ (Custom)

Η τρίτη προσομοίωση, αφορούσε στην κατά 360 μοίρες ανατροπή αυτοκινήτου: Μια εμπειρία μοναδική και άρκως διδακτική όπως είπαν όσοι(ες) τη δοκίμασαν.

Ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος που “πέρασε” απ΄όλες τις δοκιμασίες,ομολογώντας ότι πρόκειται για μια βιωματική δράση, ικανή ν΄αλλάξει τον τρόπο οδήγησης, σώζοντας ζωές. Τη δράση παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κουκουβίνος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής και υγείας Ανδριάνα Αλεβίζου, η αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Παναγιώτα Μηλιώνη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Κουμαραδιός, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χαραλαμπόπουλος κ.α

Εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολίαζαν θετικά τη δράση, τονίζοντας τη χρησιμότητά της, για την ενημέρωση των παιδιών λίγο πριν πάρουν δίπλωμα και πιάσουν -για πρώτη φορά-το τιμόνι!

 

ΙΛΙΟΝ Δημήτρης-Γαλούνης (Custom) (2)  Δράση ΙΟΑΣ Μυλωνάς (Custom)

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

1ος διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικου στολισμού στις Αχαρνές! Δηλώστε συμμετοχή

Τον 1ο διαγωνισμό για τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο εξωτερικής όψης οικίας διοργανώνει ο δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ....

Meteoacharnes: Έρχονται σημαντικές βροχοπτώσεις από Τρίτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Και έρχεται άλλη μια διήμερη κακοκαιρία. Τι πιο φυσικό αυτή την εποχή. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι έντονες...

Τέσσερις Ηπειρώτες εναντίον του Συλλόγου Ηπειρωτών! Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, προτρέπουν μέλη να μην ψηφίσουν στις εκλογές

Μάρτυρες ενός υπόγειου πολέμου που φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα του γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων....

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...
- Advertisment -