12.1 C
Athens
12 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ "Σικέ" η κόντρα για το γήπεδο του Ακράτητου

“Σικέ” η κόντρα για το γήπεδο του Ακράτητου

- Advertisement -

akratitosΤο θέατρο του παραλόγου έζησαν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του δημαρχείου Άνω Λιοσίων, όπου συζητείτο η επικύρωση προηγούμενης απόφασης, για παραχώρηση των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων του Δήμου, προς τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό «Η ΠΑΡΝΗΘΑ».Αιχμή του δόρατος η παραχώρηση του γηπέδου του Ακρατήτου, για το οποίο μερίδα της αντιπολίτευσης, με πολιορκητικό κριό ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει πολλά στην ομάδα, επιχείρησε να δημιουργήσει τεχνητή ένταση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η συζήτηση αφορούσε στην παραχώρηση των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων του Δήμου προς το νομικό πρόσωπο, προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίηση και εκμετάλλευσή τους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μεταξύ αυτών και του δημοτικού αθλητικού σταδίου «Γ. Παθιακάκης», ενός γηπέδου άρρηκτα συνδεδεμένου με την ιστορία της ομάδας του Ακράτητου.

Τόσο ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης, όσο και παράγοντες του Ακράτητου αντέδρασαν έντονα, ζητώντας να μείνει το γήπεδο στον Ακράτητο και να μην παραχωρηθεί στο νομικό πρόσωπο του δήμου. Οι τόνοι ανέβηκαν πολύ και δεν κατέβηκαν ούτε όταν διαπιστώθηκε – χωρίς αντίλογο – όχι μόνο ότι το γήπεδο ανήκει στο δήμο και αποτελεί δημοτική περιουσία αλλά ούτε – πολύ περισσότερο – όταν αποκαλύφθηκε ότι ανάλογη ομόφωνη απόφαση είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο Άνω Λιοσίων το 2006!

Συγκεκριμένα, όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά, στις 24 Μαρτίου 2006, το δημοτικό συμβούλιο, παρουσία και του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Καμπόλη, μετά από συνεδρίασή του «ομόφωνα αποδέχεται την εισήγηση του προέδρου και εγκρίνει την μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης όλων των αθλητικών και εγκαταστάσεων του δήμου Άνω Λιοσίων, στο νομικό πρόσωπο «Αθλητικό Κέντρο δήμου Άνω Λιοσίων». Στις εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνονταν και το δημοτικό αθλητικό στάδιο «Γ. Παθιακάκης».

Δημήτρης Μπουραίμης: «Το γήπεδο είναι περιουσία του δήμου…»

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι ουδείς έχει πρόθεση να βγάλει την ομάδα του Ακρατήτου από το γήπεδο που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της, ούτε να δημιουργήσει αιφνιδιασμούς και τετελεσμένα, έδωσαν τόσο ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης, όσο και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Κώστας Σκαμαντζούρας.

«Το γήπεδο ανήκει στο δήμο, είναι δημοτικό στάδιο. Αν εσείς έχετε κάποια άλλα στοιχεία, μπορείτε να τα προσκομίσετε. Αν ζυμώνετε τον κόσμο με την αίσθηση ότι το γήπεδο ανήκει σε ιδιώτες ή σε σύλλογο ή υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι του ανήκει η ιδιοκτησία, θα πάμε στα δικαστήρια» τόνισε ο κ. Μπουραίμης και πρόσθεσε: «Ο δήμος έχει δικαίωμα να προασπίσει την περιουσία του. Το θέμα του γηπέδου θα πάει στο κτηματολόγιο και θα δηλωθεί σαν δημοτική περιουσία. Από εκεί και πέρα, εμείς θέλουμε συνεργασία και δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτε που δεν θα έχει την συναίνεση του σωματείου. Δεν θα πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση που θα αιφνιδιάσει κανέναν».

Απαντώντας δε στις επικρίσεις ότι δεν κάνει το ίδιο με το γήπεδο της Φυλής, το οποίο είναι έδρα του Θρασύβουλου, ήταν το ίδιο κατηγορηματικός: «Το δημοτικό στάδιο Φυλής αναμένει την τελευταία υπογραφή του δασάρχη για να περιέλθει στο δήμο και μετά θα παραχωρηθεί στο νομικό πρόσωπο. Άλλωστε, είναι ένα γήπεδο που το διοικεί ο αθλητικός οργανισμός και δεν είναι αποκλεισμένο από καμία ομάδα. Εκεί θα προπονείται ο Ακράτητος, όταν ξεκινήσουν και μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες αποκατάστασης στο γήπεδό του. Δεν κάνω τίποτα σε προσωπικό επίπεδο. Πρέπει, όμως, να σεβαστείτε το δήμο, γιατί είναι θεσμός. Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι κάποιος άλλος…»

Κώστας Σκαμαντζούρας: «Μη δημιουργείτε εντυπώσεις…»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Κώστας Σκαμαντζούρας, ο οποίος αντέδρασε έντονα, όταν στην αίθουσα ακούστηκαν εκφράσεις για «Λιοσιώτες» και «Χασιώτες». «Είναι δυνατόν να έχετε μείνει ακόμα στη Χασιά, το Ζεφύρι και τη Φυλή; Ο δήμος είναι ένας και η περιουσία του ενιαία» τόνισε.

Έτι περαιτέρω, ο κ. Σκαμαντζούρας διερωτήθηκε γιατί έγινε τόσο μεγάλο ζήτημα, εφόσον κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι θέλει να βγάλει τον Ακράτητο έξω από το γήπεδο και ζήτησε από την αντιπολίτευση να μην δημιουργεί εντυπώσεις. «Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτε στον Ακράτητο το προηγούμενο διάστημα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Θα φτιάξουμε το γήπεδο με αυτεπιστασία. Προσωπικά και μέχρι να φτιαχτεί το γήπεδο, έχω εισηγηθεί ο Ακράτητος να παίξει και στο γήπεδο του Πανοράματος και του Θρασύβουλου. Δεν αποκλείουμε κανέναν από κανένα γήπεδο του δήμου Φυλής. Και το δημοτικό στάδιο Φυλής θα περιέλθει στο νομικό πρόσωπο. Δεν έχετε το προνόμιο να ενδιαφέρεστε για τον Ακράτητο περισσότερο από εμάς. Αφήστε το πολεμικό κλίμα, για να προχωρήσουμε από κοινού. Σταματήστε να δημιουργείτε εντυπώσεις…»

 

akratitos1 akratitos2 akratitos3
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Χιλιάδες επισκέπτες και σπάνιες ποικιλίες στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 20.000 επισκεπτών, που κατέκλυσαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη γιορτή της μελισσοκομίας στην Ελλάδα,...

Χωματερή project: Όταν η τέχνη συναντά την προστασία του περιβάλλοντος

To Χωματερή project είναι ένα σύνολο πολιτιστικών δράσεων ευαισθητοποίησης για το επείγον ζήτημα της χωματερής, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη, και το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων στην Αττική, που πραγματοποιούνται...

Meteoacharnes: Έρχεται ένα βροχερό Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

«Μαλακώνει» ο καιρός και Πέμπτη και Παρασκευή, δεν θα έχουμε βροχοπτώσεις. Έρχεται όμως ένα βροχερό Σαββατοκύριακο και ακολουθεί άνοδος...

Τρόφιμα σε δικαιούχους ΤΕΒΑ διανέμει ο Δήμος Ιλίου

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 09:30 έως 13:30 θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στο χώρο του...
- Advertisment -