KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Ένα μαγικό ταξίδι στις Ολυμπιακές αξίες από το Διαπολιτισμικό γυμνάσιο Αχαρνών

09/04/2016 15:20
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με μια συγκινητική Τελετή Λήξης ολοκληρώθηκε  για τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΘΝ.Ο.Α. «Ολυμπιακή Κληρονομιά» , το οποίο εφαρμόστηκε στο πλαίσιο του δίωρου τακτικού μαθήματος της τάξης: «Βιωματική Μάθηση – Project».

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του μαθήματος καθώς και τους μαθητές για τη θεαματική πρόοδο τους στην διάρκεια των 12 μαθημάτων Ολυμπιακής Παιδείας, τα οποία σχεδίασε εκπαιδευτικά η κ.Ιλεάνα Κλοκώνη και τα οποία διδάσκονταν 2 φορές εβδομαδιαίως. Όπως σημείωσε “η συγκριτική μελέτη της Ακαδημίας πάνω στο γνωστικό επίπεδο των μαθητών κατά την έναρξη και λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Κληρονομιά», δικαιώνει απόλυτα το εκπαιδευτικό της έργο. Οι μαθητές οι οποίοι το 1ο απόγευμα της συνάντησης τους με την ΕΘΝ.Ο.Α. δεν γνώριζαν βασικές έννοιες της Ιστορίας όπως Κόροιβος, Ελλανοδίκες, Σπονδοφόροι, Κότινος κ.α. μπορούν από σήμερα να είναι άξιοι Πρεσβευτές Ολυμπισμού”.

Το ταξίδι των μαθητών στην Ολυμπιακή Ιστορία και στις Ολυμπιακές Αξίες ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου 2016 από τον τόπο που ξεκίνησαν όλα. από την Αρχαία Ολυμπία! Εκεί οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών συνοδευόμενοι από τέσσερεις εκπαιδευτικούς τους, τον Διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστο Καρανίκο, την κ. Ελένη Ταλιαδούρου, τον κ. Αλέξανδρο Γαλανόπουλο και τον κ. Βασίλειο Κυριακίτη, συνάντησαν για 1η φορά την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και μαζί της τον υπέροχο κόσμο του Ολυμπισμού.

Η αφοσίωση των μαθητών στη μελέτη της Ολυμπιακής Παιδείας ήταν έκδηλη στην παρουσίαση που πραγματοποίησαν, το υλικό της οποίας ήταν εμπνευσμένο από το εκπαιδευτικό βιβλίο της ΕΘΝ.Ο.Α. «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία. προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!».

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: