KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το κατάλληλο Καύσιμο της εποχής μας

18/04/2016 06:54
Ανανεώθηκε 18/04/2016 06:56
3 '
powerPELLET, πέλλετ, powerTRUCK, powerTANK, powerSILO, powerVACUUM
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει ένα ποσοστό των αγοραστών καυσίμων στην κατανάλωση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, οι οποίες πέρα από οικονομικές είναι και πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Μια τέτοιου είδους μορφή ενέργειας είναι τα πέλλετ. Τα ξύλινα πέλλετ είναι ένα είδος στερεού καυσίμου και είναι 100% φυσικό προϊόν. Ουσιαστικά, είναι η απάντηση στη ζήτηση για καθαρή και φθηνή ενέργεια, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο και βοηθητικό για ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις.

Τα πέλλετ έχουν τη μορφή μικρών κυλίνδρων, μήκους 25 χιλιοστών και διαμέτρου 5-8 χιλιοστών και παρασκευάζονται με τη συμπίεση πριονιδίων και κατάλοιπων υλοτομίας και επεξεργασίας ξυλείας. Δημιουργούνται με μηχανική κατεργασία, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Τα πέλλετ χρησιμοποιούνται σε όλον τον κόσμο για θέρμανση, σε σόμπες, τζάκια, λέβητες με συσκευές υψηλής τεχνολογίας, που παρέχουν δυνατότητα αυτονομίας, ρύθμισης θερμοκρασίας και ελέγχου καύσης.

powerPELLET, πέλλετ, powerTRUCK, powerTANK, powerSILO, powerVACUUM

 

 

 

 

 

 

 

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, η χρήση πέλλετ για θέρμανση σημείωσε αλματώδη άνοδο, σε όλη την Ευρώπη, λόγω των τιμών τωνπαραδοσιακώνκαυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) που καθιστούν τη βιομάζα το φθηνότερο καύσιμο σε σχέση με όλα τα άλλα. Εξαιτίας του σχήματος, της λείας επιφάνειας, καθώς και του μικρού τους μεγέθους, τα πέλλετ συμπεριφέρονται όπως τα υγρά, διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά τους και την τροφοδοσία του λέβητα.

Σε αυτό το σημείο, θα προσθέσουμε ένα πολύ σημαντικό νέο που έχει να κάνει με την ευρύτερη αγορά του πέλλετ. Οι περισσότεροι χρήστες πετρελαίου γνωρίζουν ότι το πέλλετ είναι ο ιδανικός τρόπος θέρμανσης, αλλά δεν προχωρούν στη χρήση του.

Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις και τα εργοστάσια (παραδείγματος χάριν, ένας φούρνος) τα οποία για την παραγωγή τους είναι αναγκαίο να καταναλώσουν πολύ μεγάλες ποσότητες καυσίμου, δεν θα είχε τη δυνατότητα εύκολης χρήσης πέλλετ, διότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε κατάλληλος τρόπος διανομής και αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων πέλλετ.

 

 

powerPELLET, πέλλετ, powerTRUCK, powerTANK, powerSILO, powerVACUUM

 

 

 

 

 

Πλέον τα πράγματα στην αγορά του πέλλετ έχουν αλλάξει και το πέλλετ μπορεί να χρησημοποιηθεί όχι μόνο σε σπίτια αλλά και σε εργοστάσια, λόγω ενός καινοτόμου τρόπου μεταφοράς και αποθήκευσης της βιομάζας. Το powerTRUCK  είναι ένα φορτηγό μεταφοράς με τουρμπίνα για πέλλετ ξύλου και είναι η καλύτερη και ποιοτικότερη επιλογή για τη μεταφορά πέλλετ, με εγκεκριμένο εμπορικό σύστημα ζύγισης ακριβείας που επιτρέπει την τύπωση απόδειξης για τον πελάτη.

Η τουρμπίνα του βυτίου έχει τη δυνατότητα να γεμίσει δεξαμενή πέλλετ η οποία βρίσκεται στα 30μέτρα απόστασης από το βυτίο ή στα 18μέτρα ύψους και έχει ταχύτητα μεταφοράς έως και 4 τόνους ανά ώρα.

Για την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων πέλλετ έχουν παραχθεί δυο εναλλακτικές, το powerSILO και το powerTANK τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων πέλλετ και τροφοδότησης πέλλετ μέσω του powerTRUCK. Επίσης, πρόβλημα αποτελούσε μέχρι σήμερα και η καθημερινή τροφοδοσία χειρωνακτικά, της δεξαμενής του καυστήρα του πέλλετ.

Η λύση είναι η συσκευή powerVACUUM που επιτρέπει την αυτόματη τροφοδοσία του καυστήρα πέλλετ. Λύνει επίσης και το πρόβλημα του χώρου αποθήκευσης, μιας και η δεξαμενή του πέλλετ, από την οποία μεταφέρεται το καύσιμο με το PowerVacuum, μπορεί να βρίσκεται έως και 18 μέτρα μακρυά από τον καυστήρα.

Η powerPELLET βρίσκεται, εδώ και μερικά χρόνια, δίπλα σε ιδιώτες και επιχειρηματίες, προσφέροντας άριστης ποιότητας ξύλινο πέλλετ και είναι ο μοναδικός κατασκευαστής και πάροχος αυτού του τρόπου διανομής και αποθήκευσης πέλλετ στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα της εταιρίας επισκεφθείτε τον ιστότοπό της.

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: