12.1 C
Athens
12 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΛΙΟΝ Ενημέρωση για την αντισεισμική προστασία σε παιδαγωγούς του δήμου Ιλίου

Ενημέρωση για την αντισεισμική προστασία σε παιδαγωγούς του δήμου Ιλίου

- Advertisement -

Με ευαισθησία σε θέματα πρόληψης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προσχολική ηλικία, ο δήμος Ιλίου, μέσω της διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής, πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα με θέμα την αντισεισμική προστασία, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), για τους παιδαγωγούς και τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία του δήμου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, η τοπογράφος μηχανικός MSc Ο.Α.Σ.Π. Αναστασία Ιωακειμίδου αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού, καταρρίπτοντας φήμες και μύθους που κυκλοφορούν για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Στη συνέχεια η προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π., Γεωλόγος Δρ. Κούρου Ασημίνα ανέπτυξε το θέμα της διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου στους παιδικούς σταθμούς τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, όπως η σύνταξη σχεδίων έκτακτης ανάγκης και οι ασκήσεις ετοιμότητας, ενώ στο τέλος της ημερίδας ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση, με καίρια ερωτήματα από πλευράς του προσωπικού και εμπεριστατωμένες απαντήσεις από τις εξαιρετικές εισηγήτριες.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία από τους σεισμούς του 1999, ως αρμόδιος, τότε, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ευχαρίστησε τον Ο.Α.Σ.Π. για την ανταπόκριση και τη συνεργασία ενώ συνεχάρη τόσο την εντεταλμένη σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής Νίκη Βομπιράκη και τη διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής για την πρωτοβουλία, όσο και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών και των νηπιαγωγείων του δήμου για τη συμμετοχή και το εξαιρετικής ποιότητας έργο που επιτελεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 πρόκειται να πραγματοποιηθεί νέα ημερίδα για τους παιδαγωγούς και τους εργαζόμενους των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των Νηπιαγωγείων του Δήμου, με θέμα «Πυρασφάλεια και Πυροπροστασία», σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος ενώ την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 έχει προγραμματιστεί η έναρξη της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας, με πρώτο θέμα συνάντησης «Τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών προσχολικής ηλικίας».

 

ημερίδα, αντισεισμική προστασία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δήμος Ιλίου, Ίλιον
Η τοπογράφος μηχανικός MSc Ο.Α.Σ.Π. Αναστασία Ιωακειμίδου, κατά την ανάπτυξη του θέματος «Μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού»

ημερίδα, αντισεισμική προστασία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δήμος Ιλίου, Ίλιον
Η προϊσταμένη τμήματος εκπαίδευσης και ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π., γεωλόγος Δρ. Κούρου Ασημίνα, κατά την παρουσίαση του θέματος «Διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στους παιδικούς σταθμούς»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ανάκληση της απόφασης του ΕΔΣΝΑ για το ΧΥΤΑ Φυλής και λύση εκτός Δυτικής Αθήνας ζητά με ψήφισμά του ο Δήμος Ιλίου

ΨΗΦΙΣΜΑ Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 02.12.2019, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα για...

Χιλιάδες επισκέπτες και σπάνιες ποικιλίες στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 20.000 επισκεπτών, που κατέκλυσαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη γιορτή της μελισσοκομίας στην Ελλάδα,...

Χωματερή project: Όταν η τέχνη συναντά την προστασία του περιβάλλοντος

To Χωματερή project είναι ένα σύνολο πολιτιστικών δράσεων ευαισθητοποίησης για το επείγον ζήτημα της χωματερής, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη, και το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων στην Αττική, που πραγματοποιούνται...

Meteoacharnes: Έρχεται ένα βροχερό Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

«Μαλακώνει» ο καιρός και Πέμπτη και Παρασκευή, δεν θα έχουμε βροχοπτώσεις. Έρχεται όμως ένα βροχερό Σαββατοκύριακο και ακολουθεί άνοδος...
- Advertisment -