11.4 C
Athens
12 Ιουλίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ "Θα κάνουμε μαζί ενέργειες για την στήριξή σας" είπε ο Δ. Μπουραίμης...

“Θα κάνουμε μαζί ενέργειες για την στήριξή σας” είπε ο Δ. Μπουραίμης στους εμπόρους του δήμου Φυλής

- Advertisement -

emporoi bouraimisΜε την πεποίθηση ότι η υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, η οποία θα στηθεί για την περίοδο των γιορτών σε περιοχή του Πάρκου Πόλης, δεν θα είναι ανταγωνιστική προς τα καταστήματα του δήμου Φυλής, ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης επιχείρησε να καθησυχάσει τους φόβους των καταστηματαρχών ότι θα πληγεί η τοπική αγορά. Ο ίδιος χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την αγωνία τους, διότι ο κόσμος που θα πάει εκεί, θα πήγαινε σε οποιαδήποτε αντίστοιχη αγορά και όχι σε καταστήματα και τους προέτρεψε, με αφορμή αυτή τη διαδικασία και οδηγό την οικονομική κρίση να προχωρήσουν, σε εμπορικές κινήσεις που θα διευκολύνουν τους καταναλωτές και θα τονώσουν το τζίρο των καταστημάτων τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Τον φόβο ότι η υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά που θα λειτουργήσει στα Άνω Λιόσια, έστω και για λίγες ημέρες, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή, στην ήδη τελματωμένη αγορά του δήμου Φυλής, εξέφρασαν αρκετοί καταστηματάρχες που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Ζήτησαν μάλιστα διευκρινήσεις για το κριτήριο με το οποίο ο δήμος πήρε την απόφαση να κάνει ένα υπαίθριο παζάρι, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της κίνησης στα καταστήματα της περιοχής και υπογράμμισαν ότι απειλούνται τα εμπορικά τους συμφέροντα.

Κάποιοι, επίσης, έθεσαν εκ νέου το θέμα του στολισμού της κεντρικής πλατείας ενόψει τον εορτών, προκειμένου η περιοχή, τριγύρω από την οποία βρίσκονται και τα περισσότερα μαγαζιά, να προσελκύσει τους πολίτες.

Τη βεβαιότητα ότι το υπαίθριο παζάρι δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς τα καταστήματα της περιοχής, καθώς ο κόσμος που θα το επισκεφτεί, δεν είναι οι πελάτες που θα περίμεναν οι έμποροι για να ανακάμψουν, εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λιόσης, παίρνοντας το λόγο και με την ιδιότητα του εμπόρου. Υπογράμμισε ακόμα πως πρέπει να βρεθούν, το επόμενο διάστημα, τρόποι τόνωσης της τοπικής αγοράς.

Την συμφωνία του με τον δήμαρχο και τον Νίκο Λιόση ότι η υπαίθρια αγορά δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς τα καταστήματα της περιοχής, γιατί δεν απευθύνεται στο ίδιο κοινό, εξέφρασε ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης. Τόνισε, ωστόσο, ότι ο δήμος δεν μπορεί να ανοίγει μέτωπα με τους καταστηματάρχες και πρότεινε να δοθούν πισω τα χρήματα στους διοργανωτές, προκειμένου να μην λειτουργήσει τελικά το παζάρι.

Τέλος, την άποψη ότι ο δήμος δεν χτυπά έτσι τη ρίζα του προβλήματος αλλά δημιουργεί και άλλα, εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Δημήτρης Τσιουμπρής , επισημαίνοντας την ανάγκη ο δήμος να προβαίνει σε δραστηριότητες στις περιοχές των Ανω Λιοσίων και του Ζεφύριου αλλά όχι τέτοιου είδους.

Δημήτρης Μπουραίμης: “Δεν έχετε λόγο για φοβάστε. Ευκαιρία να προβείτε σε εμπορικά δρώμενα, με την στήριξη του δήμου…”

Με την επισήμανση ότι κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται στην περιοχή συναντά αντιδράσεις, γιατί ξεφεύγει από το ψεύτικο συναίσθημα ασφαλείας που επικρατεί, ο κ. Μπουραίμης υπενθύμισε ότι ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και στην περίπτωση των εορταστικών εκδηλώσεων του Αγίου Κωνσταντίνου στα Άνω Λιόσια, «όπου, όταν αναλάβαμε, είπαμε πως οι καταστηματάρχες πρέπει να εχουν το δικό τους ζωτικό χώρο και να μην επηρεάζονται απο τους ευκαιριακούς μικροπωλητές. Και τότε συναντήσαμε αντιδράσεις, όπως και τώρα. Παρόλα αυτά, μετά το συγκεκριμένο γεγονός, πολλοί μας έδωσαν συγχαρητήρια που κατορθώσαμε και απελευθερώσαμε τις εκδηλώσεις από μια υποβαθμισμένη κατάσταση».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Φυλής, η συγκεκριμένη προσπάθεια, που γίνεται με πρωτοβουλία του δήμου και όχι των ενδιαφερόμενων, λαμβάνει χώρα σε μια υποβαθμισμένη περιοχή που συνορεύει με το δήμο Μενιδίου και όπου είναι κοινώς γνωστό ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. «Εμείς θέλουμε όλες οι υποβαθμισμένες περιοχές να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης. Οταν σε μια περιοχή υπάρχει φως και κόσμος, έστω και για λίγες ημέρες, αυτό δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης για όλη την περιοχή» σημείωσε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι μέλημα της διοίκησης είναι να μην δημιουργεί προβλήματα στην τοπική αγορά, κάτι το οποίο αποδεικνύει και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του δήμου, που αποτελούν τους βασικούς πελάτες των καταστημάτων, πληρώνονται κανονικά. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι τις ημέρες των εορτών θα υπάρξουν πολλές και φαντασμαγορικές δράσεις, με σημείο αναφοράς το κέντρο των Άνω Λιοσίων, οι οποίες θα προσελκύσουν μικρούς και μεγάλους.

Απαντώντας στις επικρίσεις, γιατί δεν ήρθε σε πρότερη συννενόηση με τους καταστηματάρχες, ο δήμαρχος Φυλής είπε ότι έγιναν προσπάθειες αλλά δεν κατέστη δυνατή κάποια συνάντηση, διότι το σωματείο τους έχει προσωρινή διοίκηση. Παράλληλα, χαρακτήρισε το γεγονός ως μια ευκαιρία για να προβούν τα καταστήματα της περιοχής, σε εμπορικά δρώμενα. «Υπάρχουν δημοτικοί χώροι για να κάνετε εμπορικά γεγονότα και εμείς θα σας στηρίξουμε απόλυτα. Ο δήμος πήγε στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του Πάρκου Πόλης για να κάνει αυτή τη δράση, δεν πήγε σε κεντρικό σημείο. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν θα θιγούν στα συμφέροντά σας. Εξάλλου, αυτό που εσείς φοβάστε για λίγες ημέρες, γίνεται κάθε μέρα μέσα στα πόδια σας και δεν το έχετε συνειδητοποιήσει. Μέσα στις λαϊκές αγορές έχουν παρεισφρύσει κάθε λογής έμποροι και δεν έχετε διαμαρτυρηθεί. Και αυτό είναι συνεχές» επεσήμανε.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Δημήτρης Μπουραίμης αναγνώρισε τα προβλήματα των καταστηματαρχών της περιοχής και διαβεβαίωσε ότι το επόμενο διάστημα, ο δήμος θα προχωρήσει σε κινήσεις ανακούφισης, όπως η μείωση στο μισό των δημοτικών τελών. «Θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε δυνατότητες να είστε ανταγωνιστικοί. Όμως πρέπει να ξεφύγετε από τις λογικές του προστατευτισμού. Κάθε δράση φέρνει αντίδραση αλλά και η στασιμότητα φέρνει το τέλμα. Μπορούμε από κοινού να βρούμε τη διαδικασία, μέσα από την οποία θα μπορέσετε να προσελκύσετε τους δημότες» υπογράμμισε.

 

 

Λεζάντες: 1,2. Καταστηματάρχες εκθέτουν τα παράπονά τους 3. Μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής

emporoi bouraimis1emporoi bouraimis2emporoi bouraimis3
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -