11.4 C
Athens
5 Ιουλίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Η Μονή Κλειστών συγχώρεσε, ο δήμος Φυλής απειλεί

Η Μονή Κλειστών συγχώρεσε, ο δήμος Φυλής απειλεί

- Advertisement -

Να διαψεύσει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της εφημερίδας ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ σχετικά με τις συστάσεις που έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον αντιδήμαρχο Σπύρο Μπρέμπο, σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Μονή Κλειστών στις 16 Απριλίου, επιχειρεί ο δήμος Φυλής.

Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε, επιβεβαιώνει ότι πράγματι οι δυο αιρετοί πέρασαν την πόρτα του εισαγγελικού λειτουργού αλλά «κατόπιν αιτήματός τους, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων ασφαλείας για τη λιτάνευση της Εικόνας της Μονής Κλειστών στη Φυλή, το Σάββατο 23 Απριλίου 2016». Παράλληλα, τονίζει ότι όσον αφορά τη μηνυτήρια αναφορά της Μονής περί δήθεν επεισοδίων, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, τέθηκε στο αρχείο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Με το ίδιο δελτίο Τύπου, η διοίκηση του δήμου Φυλής επιχειρεί να εκφοβίσει τους συντάκτες της εφημερίδας, υποστηρίζοντας ότι «συλλέγει στοιχεία που στοιχειοθετούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης αιρετών στο διαδίκτυο προκειμένου να ζητήσει την ποινική δίωξη των συκοφαντών και ψευδολόγων. Επίσης έχει αναθέσει σε νομικούς να διερευνήσουν αν συνιστά παράνομη πράξη και ιδίως παραβίαση των προσωπικών δεδομένων η δημοσίευση στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ οπτικοακουστικού υλικού που προέρχεται από κάμερες ασφαλείας».

Ωστόσο, στο δελτίο δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά σχετικά με το τι διεμείφθη στον εισαγγελέα, όπως επίσης δεν υπάρχει καμία αναφορά και στο γεγονός ότι οι δυο αιρετοί μετέβησαν στη συνέχεια, κατά πληροφορίες, και στον εισαγγελέα ακροάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι δικηγόροι της Μονής προχώρησαν σε απλή μόνο αναφορά και όχι σε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα ακροάσεων, ύστερα από παράκληση των μοναχουσών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε ερώτηση του εισαγγελέα αν επιθυμούν την ποινική δίωξη όσων εμπλέκονται στα γεγονότα (καθότι υπάρχουν αδικήματα που διώκονται κατ΄ έγκληση και αυτεπάγγελτα) οι μοναχές απάντησαν ότι λόγω του σχήματος και της αγάπης τους στον κόσμο, ακόμα και σε αυτούς που τους αδίκησαν, δεν επιθυμούν τη δίωξη κανενός.

Με βάση αυτήν την απλή αναφορά, ο προϊστάμενος της εισαγγελέας Πρωτοδικών αρχικά και κατόπιν η εισαγγελέας ακροάσεων τους απηύθυναν συστάσεις, λόγω της παράκλησης των μοναχουσών να μην υπάρχει καμία δίωξη εναντίον τους.

Όσο για το γεγονός ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό έγινε λόγω της παράκλησης της αδελφότητας της Μονής να μη δοθεί συνέχεια, για λόγους πνευματικούς, καθώς δε θα μπορούσε για κανέναν άλλο λόγο, μια τόσο σοβαρή υπόθεση να τεθεί σε στο αρχείο, όταν μάλιστα υπάρχουν και αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα.

Επιπλέον, με βάση δικαστικές πηγές, σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης που επικαλείται το δελτίο Τύπου, καθώς ο κόσμος γνώριζε από τις πινακίδες που υπάρχουν σε όλο το εσωτερικό της μονής ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται, όπως το γνώριζαν – με επίσημη δήλωση της ηγουμένης σε αυτούς – οι αιρετοί και ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας. Άπαντες δε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, απάντησαν «το γνωρίζουμε και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Αξίζει, να σημειωθεί τέλος ότι τα αδικήματα που διαπράχθησαν στη Μονή Κλειστών, μεταξύ αυτών, και της παραβίασης του άρθρου 334 παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα, (περί παραβίασης χώρου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και μάλιστα εκκλησιαστικού) χαρακτηρίζονται ως ιδιαιτέρως σοβαρά.

Όσον αφορά στον έμμεσο εκφοβισμό που επιχειρούν κύκλοι της δημοτικής αρχής για το αν συνιστά παράνομη πράξη η δημοσίευση στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ οπτικοακουστικού υλικού, θα θέλαμε να τους πληροφορήσουμε ότι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας έχουν καθήκον και υποχρέωση – εκ της ιδιότητάς τους –  να δημοσιεύουν ότι περιέρχεται στην αντίληψη και στα χέρια τους, με μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών.

Κάτι που οι συγκεκριμένοι κύκλοι δε θα μπορέσουν ποτέ να επικαλεστούν αφού – παρά το διακαή τους πόθο – δεν υπήρξαν και δε θα υπάρξουν ποτέ δημοσιογράφοι…

Υ.Γ

Να σημειωθεί, ότι ανάλογες απειλές περί μηνύσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και στους συναδέλφους της ιστοσελίδας zougla.gr που δημοσίευσαν το θέμα και τα γεγονότα με δικό τους ρεπορτάζ, όπως οι ίδιοι εξάλλου ανέφεραν στο δημοσίευμά τους.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -