KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Έργα του Βασίλη Καμπόλη στο κέντρο Γαία του Μουσείου Γουλανδρή

19/04/2013 10:14
1 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

kampolis vasilisΜε δύο πανέμορφα έργα του συμμετέχει ο “δικός” μας, “artergatis”, Βασίλης Καμπόλης, στην έκθεση στο κέντρο Γαία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Πρόκειται για τα Doronicum Orientale – «ΗΛΙΟΥ ΦΑΟΣ» και Linum Usitatissimum – «ΣΕΛΗΝΗΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ», τα οποία αποτελούν δωρεά του Βασίλη προς το Ιπποκράτειο Μουσείο.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η έκθεση στο Κέντρο Γαία – Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας περιλαμβάνει κείμενα και φωτογραφίες από την Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και πλαισιώνεται με διάφορα φαρμακευτικά φυτά και αντίγραφα των απεικονίσεών τους από το σύγγραμμα του 512 μ.Χ. του Διοσκουρίδη «Περί Ύλης Ιατρικής», το οποίο φυλάσσεται στη Βιέννη.

Εκτίθενται επίσης εκμαγεία αγαλμάτων του Ιπποκράτη, του Ασκληπιού, της Υγείας, του Ποδαλείριου και πολλών αναθημάτων με ιατρικά θέματα, όπως και διάφορα παλαίτυπα των γραπτών του Ιπποκράτη, π.χ. η πρώτη έκδοση της Ιπποκρατικής Συλλογής του 1538. Αρχαία νομίσματα με ιατρικά θέματα, χειρουργικά εργαλεία του 3ου αιώνα μ.Χ., μετάλλια και εικόνες που απεικονίζουν τον Ιπποκράτη, συμπληρώνουν την έκθεση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα φυτά και τα βότανα. Εκτίθενται απεικονίσεις Ιπποκρατικών και Διοσκουριδικών φυτών, έργα 75 εκλεκτών καλλιτεχνών.

 

kampolis ekthesi1 kampolis ekthesi2
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: