8.7 C
Athens
13 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Με μηνύσεις απειλεί να "φιμώσει" τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ο Δημήτρης Καμπόλης

Με μηνύσεις απειλεί να “φιμώσει” τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ο Δημήτρης Καμπόλης

- Advertisement -

Με την προσφιλή τακτική του εκφοβισμού και με απειλές για μηνύσεις, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δήμου Φυλής Δημήτρης Καμπόλης επιχειρεί να φιμώσει τον Τύπο, καθώς για πρώτη φορά αισθάνεται ελεγχόμενος από αυτόν.

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ (doxthi.gr) με τίτλο «Χρήματα με το… τσουβάλι στην οικονομική επιτροπή του δήμου Φυλής» στις 25 Απριλίου, το οποίο αναφερόταν στις πιστώσεις που ψήφισε η οικονομική επιτροπή στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου. Στο δημοσίευμα, μεταξύ πολλών άλλων ποσών που ψηφίστηκαν, αναφερόταν και η ψήφιση ποσού 17.133 χιλιάδων ευρώ για πυροτεχνήματα στη Χασιά και 10 χιλιάδες στο Ζεφύρι. Και τίθετο το εύλογο ερώτημα: “Ποια πυροτεχνήματα για εκδήλωση στη Χασιά στοίχισαν σχεδόν 20 χιλιάδες ευρώ; Και ποια για Ζεφύρι 10 χιλιάδες;”

- Advertisement -
- Advertisement -

Αυτό ο κ. Καμπόλης (παίρνοντας το λόγο στην αρχή της συνεδρίασης) το ξεχώρισε (ανάμεσα σε όλα τα άλλα ποσά που ψηφίστηκαν) και το κατήγγειλε, κάνοντας λόγο για συκοφαντία από τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ. Όπως ισχυρίστηκε τα χρήματα αυτά ήταν παλιές οφειλές από το 2011 της διοίκησης Μπουραΐμη (κατέθεσε μάλιστα σχετικό έγγραφο στο προεδρείο) και κατηγόρησε προσωπικά τη δημοσιογράφο της εφημερίδας Μένη Πιρπινιά ότι συκοφαντεί τη διοίκηση Παππού. Μάλιστα, όπως είπε η κα Πιρπινιά θα έπρεπε να ντρέπεται που καταφέρεται κατά της διοίκησης Παππού!

Δείτε εδώ τι ανέφερε το δημοσίευμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ με τίτλο “Χρήματα με το… τσουβάλι στην οικονομική επιτροπή του δήμου Φυλής”

Εκείνο που παρέλειψε να αναφέρει, ωστόσο, ο κ. Καμπόλης, είναι ότι στην εισήγηση προς την οικονομική επιτροπή δεν αναγραφόταν η ημερομηνία της οφειλής για τα πυροτεχνήματα, ούτε υπήρχε οποιαδήποτε άλλη εξήγηση. Χωρίς αυτά τα στοιχεία δεν είναι υποχρεωμένος οποιοσδήποτε δημοσιογράφος να γνωρίζει αν πρόκειται ή όχι για παλιές οφειλές και από πότε είναι αυτές οι οφειλές.

Επίσης, παρέλειψε να πει ότι στο δημοσίευμα, μαζί με την αναφορά στα πυροτεχνήματα, γινόταν ευθεία ερώτηση σε ποιες εκδηλώσεις δόθηκαν αυτά τα χρήματα. Δεν κατηγόρησε τη διοίκηση Παππού ότι τα έδωσε, ούτε ισχυρίστηκε ότι ρίχτηκαν από τη διοίκηση Παππού όπως ψευδώς ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καμπόλης.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ο κ. Κάμπολης ανέγνωσε μόνο αυτό που τον βόλευε, δηλαδή τα χρήματα για τα βεγγαλικά. Για την ταμπακέρα, όπως το 1 εκατομμύριο για έργο ανάπλασης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε περιοχές των ΡΟΜ και άλλα πολλά που ψηφίστηκαν (για τα οποία, επίσης, δεν κατηγορήθηκε στο δημοσίευμα η διοίκηση Παππού, απλώς τέθηκαν ερωτήματα σε τι αφορούσαν) , δεν έκανε κουβέντα.

Γιατί, στην πραγματικότητα, τον κ. Κάμπολη τον ενδιέφερε μόνο να κατηγορήσει τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και να δημιουργήσει εντυπώσεις, και όχι να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε το δημοσίευμα. Κυρίως όμως τον ενδιέφερε να απειλήσει τους δημοσιογράφους της εφημερίδας με μηνύσεις και εισαγγελείς για να τους κλείσει το στόμα.

Διότι ο κ. Καμπόλης, για πρώτη φορά, ως διοίκηση βρίσκεται αντιμέτωπος και με την άλλη πλευρά της δημοσιότητας, που δεν έχει μόνο χειροκροτήματα και εντυπωσιασμούς αλλά πολιτική κριτική, ερωτήματα και έλεγχο.

Καλύτερα θα ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, αντί να τα βάζει με τον Τύπο και να απειλεί, να σεβαστεί το ρόλο που του έδωσαν οι πολίτες και να απαντά στα ερωτήματα που του τίθενται (από αντιπολίτευση, δημοσιογράφους και απλούς πολίτες) με τα στοιχεία και τις αποδείξεις του. Και η κάθε εφημερίδα (εννοείται και η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ) είναι για να δημοσιεύει αυτές τις αποδείξεις.

Και, κυρίως, να μάθει ο κ. Καμπόλης να αντέχει την πολιτική κριτική και τον έλεγχο, γιατί, όσο διοικεί, θα τα έχει…

 

Υ.Γ. Να σημειωθεί ότι το γεγονός πως η  ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δεν όφειλε να γνωρίζει την… προέλευση των χρημάτων – εφόσον δεν υπήρχαν περαιτέρω στοιχεία – ούτε στην εισήγηση, ούτε στη Διαύγεια, έσπευσε να επιβεβαιώσει ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος ζήτησε από την οικονομική υπηρεσία να φέρνει και τις ημερομηνίες σε κάθε πίστωση που ψηφίζει.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι στην εισήγηση δεν αναφέρονταν αναλυτικά ποιες ΠΟΕ υποχρεώσεις έρχονταν προς ψήφιση (αλλά μόνο το ποσό) οπότε ουδείς μπορεί να γνώριζε εκ των προτέρων ποιες ήταν αυτές οι υποχρεώσεις και σε ποια περίοδο αφορούσαν ενώ στο έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια (μετά τη συνεδρίαση) υπήρχαν αναλυτικά τα ποσά που ψηφίστηκαν.

 

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα ποσά που εγκρίθηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.

 

Στην εισήγηση που έφερε η διοίκηση προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή υπήρχε μόνο η παρακάτω αναφορά σε ΠΟΕ τιμολόγια, όχι ποια είναι αυτά

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 1ου ΘΕΜΑΤΟΣ (Β)-2

 

 

 

Δείτε τα ποσά όπως αναρτήθηκαν στη Διαύγεια (μετά τη συνεδρίαση) για την προμήθεια πυροτεχνημάτων

pistosi_veggalika_diaygeia-14

 

 

 

 

 

Δείτε παρακάτω σε εικόνα ποσά που ψηφίστηκαν, μεταξύ άλλων, και τι έγραφε το δημοσίευμα για το θέμα των πυροτεχνημάτων σε Φυλή και Ζεφύρι

IMG_0072

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το 12ο γυμνάσιο Αχαρνών

Χριστουγεννιάτικο Bazaar σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους μαθητές του προγράμματος Erasmus+From Barter to bitcoin διοργανώνει το...

Μια αγκαλιά το Ίλιον για τα παιδιά της Κιβωτού

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Η Εθνική Εστία σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου πραγματοποιεί την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του, την ...

Αυτός είναι ο 43χρονος Πακιστανός που βίασε 20χρονο με νοητική στέρηση στις Αχαρνές

H Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 43χρονου Πακιστανού που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά νεαρό...

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στις Αχαρνές

Ο Σ.Ε.Β.Α. εύχεται σε όλους του συναδέλφους καλά Χριστούγεννα - καλή Πρωτοχρονιά και καλές δουλειές.!!Με υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα.  Χρόνια Πολλά...
- Advertisment -