15.5 C
Athens
20 Φεβρουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Να του δοθούν τα πρακτικά του Δ.Σ για τη μεταφορά των υπαλλήλων...

Να του δοθούν τα πρακτικά του Δ.Σ για τη μεταφορά των υπαλλήλων της ΚΕΔΗΦ ζητά ο Δημήτρης Μπουραΐμης

- Advertisement -

Να του δοθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της μεταφοράς των εργαζομένων από τη, λυμένη και υπό εκκαθάριση, ΚΕΔΗΦ στ0 δήμο, ζήτησε με αίτησή του ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης.

Όπως επισημαίνει στην αίτησή του ο κ. Μπουραΐμης, ο επιχειρούμενος από τη διοίκηση του δήμου Φυλής, διαχωρισμός των υπαλλήλων της ΚΕΔΗΦ σε αορίστου και ορισμένου χρόνου, γίνεται χωρίς καμία νομική αιτιολόγηση ενώ αφήνει υπόνοιες για τον τρόπο που έγινε αυτός ο διαχωρισμός.

- Advertisement -
- Advertisement -

Σημειώνεται, ότι ο πρώην δήμαρχος, στη συνεδρίαση της 18ης Μαΐου, είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση της διοίκησης, θέτοντας τρεις προυποθέσεις για να την ψηφίσει: να αναφερθεί ρητά ότι όλοι οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την ΚΕΔΗΦ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και, κατά συνέπεια, είναι  αορίστου χρόνου, να μπουν στην απόφαση και τα ονόματα πέντε υπαλλήλων ΑμεΑ, που έγιναν αορίστου χρόνου στην Επιχείρηση πριν αναλάβει καθήκοντα η νέα διοίκηση και να ληφθεί μέριμνα για το “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Παράλληλα, σε υποσημείωσή του στο δελτίο Τύπου, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η εξουσία – αν την έχει μια κλίκα (δηλαδή ομάδα ατόμων που περιστοιχίζουν και κολακεύουν ισχυρό πρόσωπο, αλληλουποστηριζόμενοι για να επιτύχουν ιδιοτελείς σκοπούς) χωρίς να υπάρχει μέρισμα για τους πολλούς – γίνεται γρήγορα δηλητήριο που μολύνει τη δημόσια ζωή”.

Ακολουθεί η αίτηση του Δημήτρη Μπουραΐμη και η υποσημείωση του δελτίου Τύπου:

 

Άνω Λιόσια 23 /5/ 2016

Αρ. Πρωτ.: 25806

            

ΑΙΤΗΣΗ

 

                                               Προς:   1.Δήμαρχο  κ. Παππού Χρήστο

  1. Δ/ντρια Διοικητικών Υπηρεσιών

   κ. Κοντούλα Εφη

      Κοιν. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

 

            Θέμα : Αντίγραφο απόφασης Δ.Σ

              Παρακαλώ, όπως μας χορηγήσετε αντίγραφο της απόφασης 102/16 και των συνημμένων που την ακολουθούν και αφορά το υπ’ αριθ. 1 θέμα της 14ης συνεδρίασης του Δ.Σ στις 18/5/2016 (μεταφορά προσωπικού από την λυθείσα ΚΕΔΗΦ στο Δήμο Φυλής), λόγω έννομου συμφέροντος, όπως παρακάτω αναλύεται:

  1. Υπάλληλοι (ΑΜΕΑ) της ΚΕΔΗΦ που προέρχονται από τον πρώην Δήμο Φυλής, συνέχιζαν να εργάζονται και μετά την συνένωση των Δήμων και η σύμβασή τους μετετράπη σε αορίστου χρόνου, πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης (1/9/2014), δεν συμπεριελήφθησαν στο σώμα της απόφασης που μας εδόθη κατά το Δ.Σ (εκτός 2 υπαλλήλων) .
  2. Υπάλληλοι που εργάζονταν πριν την συνένωση στους πρώην Δήμους Φυλής-Ζεφυρίου-Άνω Λιοσίων και οι οποίοι, μετά την συνένωση και τη θητεία 2011-2014, κάλυπταν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (δηλαδή είναι αορίστου χρόνου), στο σώμα που μας εδόθη στο Δ.Σ μεταφέρονται ορισμένοι υπάλληλοι ως αορίστου χρόνου και ορισμένοι υπάλληλοι ως ορισμένου χρόνου.

Η παραπάνω διάκριση των υπαλλήλων σε αορίστου και ορισμένου χρόνου, γίνεται χωρίς καμία νομική αιτιολόγηση. Η μόνη ενδεχόμενη αιτιολόγηση είναι ο διαχωρισμός των υπαλλήλων σε ημετέρους και μη .

Δημήτριος Μπουραΐμης

 

Υ.Γ – υποσημείωση δελτίου Τύπου

Το κρίσιμο δεν είναι πως νιώθει μια δημοτική διοίκηση αλλά το αν τα συναισθήματά της τα μοιράζονται οι άλλοι. Με άλλα λόγια αν υπάρχει συλλογικότητα. Διότι η εξουσία – αν την έχει μια κλίκα (δηλαδή ομάδα ατόμων που περιστοιχίζουν και κολακεύουν ισχυρό πρόσωπο, αλληλοϋποστηριζόμενοι για να επιτύχουν ιδιοτελείς σκοπούς) χωρίς να υπάρχει μέρισμα για τους πολλούς – γίνεται γρήγορα δηλητήριο που μολύνει τη δημόσια ζωή.

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -