10.5 C
Athens
7 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΛΙΟΝ "Όχι" στην πρόταση Ζενέτου για το πάρκο Τρίτση, είπαν Κάβουρας, Τσίτσου, Κουτσιανάς

“Όχι” στην πρόταση Ζενέτου για το πάρκο Τρίτση, είπαν Κάβουρας, Τσίτσου, Κουτσιανάς

- Advertisement -

Με το επιχείρημα της εξασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου Τρίτση ως προμετωπίδα και της επίκλησης του μελλοντικού ενδεχομένου να μη μπορέσει ο δήμος να ανταπεξέλθει, απάντησαν οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε αριστερά σχήματα, στην πρόταση του δημάρχου για κινητοποιήσεις και παραχώρηση του πάρκου στο δήμο Ιλίου.

Προβοκατόρικη χαρακτήρισε ο Κώστας Κάβουρας την πρόταση της δημοτικής αρχής, τη χρηματοδότηση χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο πρόβλημα η Σταυρούλα Τσίτσου, για εμπαιγμό και λαϊκισμό έκανε λόγο ο Παναγιώτης Κουτσιανάς ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μπάμπης Καούκης εξέφρασε την ικανοποίησή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

Χαράλαμπος Καούκης, Δημοτική Ισοπολιτεία

«Χαίρομαι που φέρνετε τέτοιο ψήφισμα γιατί έρχεστε κοντά στις δικές μας θέσεις. Δε μπορεί να λειτουργήσει το πάρκο μόνο με το αποθεματικό του δήμου, αν δε μπουν μέσα τοπικοί επιχειρηματίες, οι οποίοι ανταποδοτικά θα προσφέρουν υπηρεσίες. Οι αγκυλώσεις του παρελθόντος μας έφεραν εδώ που δεν άφηναν τον ιδιωτικό τομέα να συνεργαστεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και το κεντρικό κράτος. Είμαστε σύμφωνοι».

Κώστας Κάβουρας, Αλληλέγγυα Πόλη Ιλίου

«Προβοκατόρικα και αιφνιδιαστικά έρχεται η πρόταση, μετά το δελτίο Τύπου του αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, στο οποίο φαίνεται ότι κάτι κινείται. Θα είμαστε στον αγώνα για να λειτουργεί εύρυθμα το πάρκο Τρίτση και να προστατεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας του αλλά με την πρόταση που κάνετε δεν το διασφαλίζετε. Υπάρχουν θολά σημεία, θέτετε προσωπικά κριτήρια για να πάρετε οφέλη από το συγκεκριμένο χώρο».

Σταυρούλα Τσίτσου, Λαϊκή Συσπείρωση

«Η χρηματοδότηση είναι το πρόβλημα και όχι ποιος θα το λειτουργεί. Πρέπει να εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του. Το αποθεματικό του δήμου δε νομίζουμε ότι μπορεί να συντηρήσει το πάρκο, για το οποίο καμία κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε. Αν το πάρει ο δήμος και αναλάβει τα έξοδά του, δεν διευκολύνει έτσι τη κυβέρνηση;»

Παναγιώτης Κουτσιανάς, Αριστερό Σχήμα Ιλίου

«Εμπαιγμός και λαικισμός από τη διοίκηση να λέει ότι θα χρησιμοποιήσει το αποθεματικό. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την υπεράσπιση του πάρκου. Δούρειος Ίππος η εισήγηση, δε λέτε πως θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του πάρκου. Αν δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το κράτος ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, δε θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί. Να αποδοθεί το πάρκο στην περιφέρεια Αττικής».

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ηπειρώτες εναντίον του Συλλόγου Ηπειρωτών! Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, προτρέπουν μέλη να μην ψηφίσουν στις εκλογές

Μάρτυρες ενός υπόγειου πολέμου που φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα του γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων....

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...

Ξεκινά αύριο το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Paradise Park!

Τα ομορφότερα Χριστούγεννα περνούν από το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά, από...

Θεόφιλος Αφουξενίδης:Μην αδικείτε άλλο τις Αχαρνές

Ανακοίνωση της παράταξης "Αχαρνές Αλλαγή Τώρα" σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών  Τι...
- Advertisment -