KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κάτοικοι των δήμων Φυλής και Αγίων Αναργύρων-Καματερού

31/05/2016 07:00
Ανανεώθηκε 31/05/2016 07:09
2 '
κοινωνική κουζίνα, Ίλιον, δήμος Ιλίου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Οι δήμοι Φυλής και Αγίων Αναργύρων – Καματερού βρίσκονται μέσα στους 30 δήμους της χώρας στους οποίους, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, θα εφαρμοστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης όπως μετονομάστηκε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα εφαρμοστεί με βάση το πληθυσμό, τα ποσοστά ανεργίας, αλλά και το επίπεδο της φτώχειας και θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Πρόκειται για την δεύτερη, πιλοτική φάση του προγράμματος που, από την 1η Ιανουαρίου 2017, σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα, με στόχο την προστασία του πληθυσμού από την ακραία φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Βασικός στόχος είναι το επίδομα να δοθεί σε περιοχές όπου οι πολίτες έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση και ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και περιοχές που έχουν πληγεί από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα διαφέρουν από τα όσα ίσχυσαν κατά την πρώτη πιλοτική φάση του προγράμματος, σε 13 δήμους. Αναλυτικά, το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα θα ανέρχεται σε 200 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει κάποιο άλλο εισόδημα, το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικα σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Έτσι, μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ το μήνα.

Η δεύτερη πιλοτική φάση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, καθώς από την 1/1/2017 το πρόγραμμα, βάσει και του 3ου Μνημονίου, θα πρέπει να επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: