KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΑΧΑΡΝΕΣ

Προβληματισμένη η Ένωση Γονέων Αχαρνών για τη μη κατανομή χρημάτων στις σχολικές μονάδες

09/06/2016 09:41
2 '
Ένωση Γονέων Αχαρνών
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Δελτίο τύπου: Κατόπιν του από 2/6/2016 εγγράφου του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» με θέμα «Κάλυψη λειτουργικών αναγκών – Χρηματοδότηση των Σχολείων» και τις απαντήσεις  που δόθηκαν από τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής σχετικά με την απόδοση των χρημάτων της Β΄ δόσης στις Σχολικές Επιτροπές επισημαίνουμε τα εξής:

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η Β΄ Κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2016, (Αριθμ. πρωτ. 13311 / 19 Aπριλίου 2016 απόφαση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ),  για την κάλυψη των  λειτουργικών δαπανών των σχολείων  του Δήμου Αχαρνών,  ανέρχεται στο ποσόν των 187.230,00€. Οι ΟΤΑ είναι υποχρεωμένοι να αποδώσουν άμεσα τις πιστώσεις που τους διατίθενται στις Σχολικές Επιτροπές, κάτι που δεν έγινε από το Δήμο  Αχαρνών γιατί σύμφωνα με την απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, έως ότου εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Αχαρνών, δεν δύναται να ενταλματοποιηθεί το ποσό της επιχορήγησης και να αποδοθεί στις Σχολικές Επιτροπές.

Η Ένωση Γονέων εκφράζει την ανησυχία της και δηλώνει για ακόμη μια φορά τη πάγια θέση της για την άμεση απόδοση των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές, ανεξάρτητα από τους λόγους που εμποδίζουν κάτι τέτοιο. Είναι κάτι για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή η οποία όφειλε να έχει λύσει το θέμα του προϋπολογισμού από τις αρχές του έτους ώστε να έχουν δοθεί στα σχολεία τα ποσά που τους αναλογούν.

Οι  δαπάνες για την Παιδεία όπως όλοι γνωρίζουμε   έχουν υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση των σχολείων. Ως εκ τούτου:

  • Απαιτούμε αυτά τα λίγα χρήματα που αναλογούν στα σχολεία μας να τους  αποδίδονται άμεσα
  • Καλούμε μαζί με τους συλλόγους μέλη μας, την δημοτική αρχή και όλους τους αρμόδιους φορείς να  διεκδικήσουμε επιπλέον κονδύλια για τα σχολεία του δήμου μας.

Στόχος μας είναι η εύρυθμη και αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων σε σύγχρονες σχολικές υποδομές με ποιοτικές συνθήκες εκπαίδευσης.

«ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ  »

  «Η Ισχύς εν τη Ενώσει…Γονέων»

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΑΡΗΣ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: