KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

13/06/2016 14:39
Ανανεώθηκε 13/06/2016 14:40
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με κεντρικό θέμα συζήτησης τις τροποποιήσεις για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση που σχετίζονται άμεσα με την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Αχαρνών και τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια (Τ.Χ.Σ) πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Κασσαβού με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως ειπώθηκε είναι αναγκαία η οριστικοποίηση της νομοθεσίας για να προχωρήσει ο δήμος σε τροποποιήσεις των χρήσεων γης σε διάφορες συνοικίες του προκειμένου να αντιμετωπιστούν εμπόδια που σχετίζονται με την αδειοδότηση επιχειρήσεων, αλλά και χωροθέτηση των δραστηριοτήτων του Δήμου.  Ένα,επιπλέον,θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση αφορούσε στο νέο νομοσχέδιο κύρωσης των δασικών χαρτών. Ο κ.Κασσαβός  ζήτησε στοχευμένες βελτιώσεις, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία ένταξης στο Σχέδιο Πόλης περιοχών όπου οι κάτοικοι τους ταλαιπωρούνται εδώ και δεκαετίες, όπως  η περιοχή Φλόγα Βαρυμπόμπης.

Ζήτησε επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της ένταξης των Π.Ε. Μεγάλα Σχοίνα Β’, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Άγιος Ιωάννης Ρώσσος και Πλάτωνας και έθεσε τα ζητήματα χρήσεων γης στην Αμυγδαλέζα και τις Λεκάνες.  Στο πλαίσιο,αυτό,συμφωνήθηκε τις προσεχείς ημέρες να πραγματοποιηθεί τεχνική σύσκεψη με στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την διευθέτηση των ζητημάτων που συζητήθηκαν.

Σημειώνεται ότι η τροποποίηση του ΓΠΣ της πόλης ουδέποτε έτυχε της σημασίας που άρμοζε, αντιθέτως όσες φορές επιχειρήθηκε προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις  με αποτέλεσμα τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: