KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τι κρύβεται πίσω από τη δυσοσμία στον ΧΥΤΑ Φυλής;» ρωτά το ΠΟΤΑΜΙ

15/06/2016 10:31
Ανανεώθηκε 15/06/2016 10:35
2 '
ΠΟΤΑΜΙ
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και Γιώργος Αμυράς κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τις ενέργειες τόσο του φορέα διαχείρισης και λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) όσον και των αρμόδιων υπηρεσιών, κατόπιν καταγγελιών κατοίκων τόσο του δήμου Φυλής όσο και όμορων Δήμων για έντονες συνθήκες δυσοσμίας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως τονίζουν, μεταξύ άλλων, πριν λίγες ημέρες o Ε.Δ.Σ.Ν.Α. εξέδωσε σχετικό δελτίο Τύπου, όπου αναφέρει ότι «ανέλαβε να εφαρμόσει πιο συστηματική πραγματοποίηση μετρήσεων οσμών». “Αυτό που «ξέχασε» όμως να αναφέρει είναι ότι μέτρηση οσμών περιμετρικά του ΧΥΤΑ αποτελεί όρο της Απόφασης Ανανέωσης της Άδειας Λειτουργίας ΧΥΤΑ και η οποία θα έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται από τα τέλη Φεβρουαρίου” επισημαίνουν και προσθέτουν:

Δυστυχώς τις αδυναμίες και την αναποτελεσματικότητα του κράτους να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά αλλά και να εφαρμόσει επιτυχώς ένα σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, τις «πληρώνουν» οι κάτοικοι του δήμου Φυλής και των γειτονικών δήμων όπως βέβαια και οι εργαζόμενοι στη μονάδα, που υφίστανται εδώ και χρόνια υποβάθμιση στην ποιότητα της ζωής τους. Πέρα από την ανάγκη να υπάρχουν σύγχρονες μονάδες διαχείρισης αποβλήτων, εξίσου σημαντικό είναι να διασφαλίζεται η συνεχής και αδιάλειπτη βέλτιστη λειτουργία τους. Αυτό άλλωστε συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση οικοδόμησης εμπιστοσύνης των πολιτών σε σχέση με τις προσπάθειες υλοποίησης σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων”.

Δείτε ολόκληρη την ερώτηση εδώ:

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: