16 C
Athens
9 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Τελετή Λήξης του Erasmus+ Video A.R.T. από το 4ο λύκειο Αχαρνών

Τελετή Λήξης του Erasmus+ Video A.R.T. από το 4ο λύκειο Αχαρνών

- Advertisement -

Με τη φιλοξενία των ομάδων των Ευρωπαίων εταίρων που συμμετείχαν στο διετές πρόγραμμα Erasmus+ Video A.R.T, το 4ο λύκειο Αχαρνών έκλεισε- με τον καλύτερο τρόπο-τον κύκλο των συναντήσεων των αποστολών.

Έτσι,την εβδομάδα 8-13 Μαΐου οι ευρωπαϊκές αποστολές από τη Σουηδία, Ισπανία και Ιταλία φιλοξενήθηκαν στο λύκειο  όπου παρακολούθησαν το 4ο εργαστήριο τους για εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα, αλλά και στις οικογένειες των Ελλήνων μαθητών που απέδειξαν περίτρανα τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία!

- Advertisement -
- Advertisement -

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι ομάδες επισκέφτηκαν την «Αρωγή» το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες, όπου ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα του, ξεναγήθηκαν στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της, απόλαυσαν γνήσιες ελληνικές γεύσεις που τους ενθουσίασαν και συμμετείχαν σε εκδρομή στο Ναύπλιο, τις Μυκήνες και την Επίδαυρο, που τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

Αποκορύφωμα της επίσκεψης αποτέλεσε η Τελετή Λήξης του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση- ανάμεσά τους εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί της τοπικής κοινωνίας, αλλά και εκπαιδευτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως Κύπρου, Τουρκίας, Τσεχίας, Ρουμανίας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς και μαθητές του σχολείου. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε συνολικά το πρόγραμμα όπως υλοποιήθηκε τη διετία 2014-2016 και απονεμήθηκαν τα βραβεία του εσωτερικού και  Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Βίντεο με θέμα τη Διαφορετικότητα.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ιταλική ομάδα με το βίντεο “the long journey”,  ενώ στον άλλο διαγωνισμό, μια συμμετοχή από τη Σουηδία. Η εκδήλωση έκλεισε με συρτάκι από όλες τις ομάδες μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και αμοιβαίων υποσχέσεων για διατήρηση των δεσμών που δημιουργήθηκαν!

Παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος και χρήσιμο υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας(4lyk-acharn.att.sch..gr) αλλά και στη επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.erasmusvideoart.com

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρίες  υπεραγορά Σκλαβενίτης,  ζαχαροπλαστείο Παπασπύρου και ανθοπωλείο Κήπος για τη συμβολή τους στην αρτιότερη οργάνωση της εκδήλωσής μας. 

Το πρόγραμμα Erasmus+

Ο τίτλος του προγράμματος ήταν VIDEO A.R.T, το οποίο σημαίνει σεβασμός και ανοχή στη διαφορετικότητα  και είχε ενταχθεί  στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+  με χρηματοδότηση από το ΙΚΥ και την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Tην έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος σηματοδότησε η άφιξη των εταίρων-καθηγητών από τις χώρες που μετείχαν στο πρόγραμμα – Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία – στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014 οπότε και συμφωνήθηκαν οι δράσεις  και οι συναντήσεις στις αντίστοιχες χώρες .

Η πρώτη επίσκεψη έλαβε χώρα στην πόλη Μπιλμπάο της Ισπανίας, το Φεβρουάριο του 2015. Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να ταξιδέψουν σε μια ξένη χώρα (κάποιοι για πρώτη φορά στο εξωτερικό!), να γνωρίσουν τον πολιτισμό της και να κατανοήσουν  ότι είναι όλοι ευρωπαίοι πολίτες με πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και διαφορές που όχι μόνο δε μας χωρίζουν αλλά συνιστούν την ποικιλομορφία στην φυσιογνωμία της ταυτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές όλων των συνεργαζόμενων σχολείων παρακολουθούσαν στην αγγλική γλώσσα επιμορφωτικά σεμινάρια για την τεχνική Video, επισκέφθηκαν Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας όπου συνομίλησαν με Ρομά και αντάλλαξαν απόψεις για τη Διαφορετικότητα.

Η επίσκεψη στη Σουηδία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2015 στην πόλη Goteborg,. Η ιδιαιτερότητα αυτής της συνάντησης ήταν ότι η φιλοξενία πραγματοποιήθηκε στις οικογένειες των Σουηδών μαθητών, γεγονός που τελικά ενθουσίασε τους μαθητές και διέλυσε γρήγορα τις αρχικές επιφυλάξεις αυτών και των γονέων τους. Στο σουηδικό σχολείο, πραγματικά εντυπωσιακό ως προς τις εγκαταστάσεις του, οι μαθητές εμπλούτισαν τις τεχνικές τους γνώσεις για τα video, γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και τις δομές του κράτους για την ομαλή υποδοχή και ενσωμάτωση των μειονοτικών ομάδων.

Οι διεθνικές επισκέψεις για το 4ο ΓΕΛ Αχαρνών ολοκληρώθηκανμε την 3η  συνάντηση στην Ιταλία τον Ιανουάριο του 2016 . Στη μεσαιωνική ιστορική πόλη Άσκολι Πιτσένο της Ιταλίας βρέθηκαν μαθητές  και καθηγητές του προγράμματος Erasmus + Video Α.R.T.  στα τέλη Ιανουαρίου 2016. Με σύμμαχο τις ηλιόλουστες μέρες όλοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη, να γνωρίσουν τα μνημεία της, αλλά και τις υποδομές τις για τους «ιδιαίτερους» πολίτες της, να γνωρίσουν το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα  και βέβαια να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στις δράσεις του προγράμματός τους. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να παραμείνουν και να επισκεφτούν τη Ρώμη και τους ανεκτίμητους ιστορικούς θησαυρούς της.

 

4ο λύκειο αχαρνών
Αλεξάνδρα Παρασκευοπούλου και Γιάννης Περρής από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου

4o λύκειο Αχαρνών
Καλώς ήρθατε σε όλες τις γλώσεες των ευρωπαίων που συμμετείχαν στο Erasmus +

P5111530 (Custom)

4ο λύκειο Αχαρνών
Η διευθύντρια του σχολείου Παρασκευή Κίλια με τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και αντιπρόεδρο της δευτεροβάθμιας,Κώστα Καρυδάκη

Καρυδάκης,Ναυροζίδου,Αναγνωστόπουλος,Κατάρας
Θ.Συρινίδης,Κ.Καρυδάκης,Μ.Ναυροζίδου,Π.Αναγνωστόπουλος,Τ.Κατάρας

4ο λύκειο αχαρνών
Η Μαρία Ναυροζίδου με την καθηγήτρια του 4ου λυκείου

erasmus+

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Επαναλειτουργεί από τον Ιανουάριο η γραμμή 711 Ζωφριά-Πλατεία Αττικής

Την είδηση ότι θα επαναλειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή 711 Ζωφριά-Πλατεία Αττικής από τον Ιανουάριο του 2020 , έκρυβε η συνεστίαση που...

Meteoacharnes: Μοιρασμένη βροχή Δευτέρα – Τρίτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Μπαίνουμε από αύριο Τρίτη σε ένα βροχερό διάστημα. Εκ πρώτης όψεως δείχνει για ένα τριήμερο. Μια μικρή ανάπαυλα και ακολουθούν...

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το Paradise Park. Ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Την τέλεια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έχουν δημιουργήσει, γι άλλη μια χρονιά, στο βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park. Χιλιάδες λαμπιόνια, εργαστήρια κατασκευών,...

Στον ανακριτή 44χρονος που συνελήφθη στις Αχαρνές για το βιασμό 20χρονου με νοητική υστέρηση

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας, ο 44χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος συνελήφθη,...
- Advertisment -