12.4 C
Athens
29 Φεβρουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Επιστολή της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων για το 8ο δημοτικό στη Ζωφριά

Επιστολή της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων για το 8ο δημοτικό στη Ζωφριά

- Advertisement -

Επιστολή στο Συνήγορο του Πολίτη, με κοινοποίηση σε όλες τις αρμόδιες αρχές, για το θέμα κατασκευής του νέου 8ου δημοτικού στη Ζωφριά, απέστειλε η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

- Advertisement -
- Advertisement -

“Αξιότιμοι κύριοι,

Με τη παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω: Στην περιοχή της Ζωφριάς του Δήμου Φυλής (πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων) έχει προβλεφθεί η κατασκευή του νέου 8ου Δημοτικού Σχολείου στο Ο.Τ. 2211Α (Πανός – Νιόβης – Ερμού) σύμφωνα με το ΦΕΚ 484/Δ/07.071995 (χαρακτηρισμός χρήσης γης).

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την ίδρυση του 8ου Δημοτικού Σχολείου σύμφωνα με το ΦΕΚ/1505/ 24-6- 2011, καθόσον στη περιοχή των 8.000 περίπου κατοίκων, η λειτουργία του υπάρχοντος 3ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, κρίνεται υπερκορεσμένη, ανασφαλής και αναξιοπρεπή για τα παιδιά μας διότι:

Λειτουργεί με 380 μαθητές αντί των προβλεπόμενων 200 μαθητών. Υπάρχουν 18 τάξεις αντί των 12 προβλεπόμενων, εκ των οποίων οι δύο (2) βρίσκονται στο υπόγειο δίπλα στο λεβητοστάσιο, οι δύο (2) σε προκατασκευασμένες αίθουσες και οι τρεις (3) μικρής χωρητικότητας χωρίς ηχομόνωση στη διαχωρισμένη αίθουσα εκδηλώσεων. Υπάρχουν μόλις οχτώ (8) τουαλέτες. Οι μαθητές προαυλίζονται σε πέντε (5) ανισόπεδα μικρά προαύλια.

Η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων σύμφωνα με τη συνημμένη αλληλογραφία έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη εγγράφως και προφορικώς από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) και το Δήμο Φυλής (Τεχνική Υπηρεσία , Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) ενημέρωση για τη μη εξέλιξη κατασκευής του σχολικού κτιρίου, διαπιστώνοντας ότι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που τη παρακωλύει είναι η απαλλοτρίωση μέρους του υπόψη χώρου.

Για την ευθύνη απαλλοτρίωσης του χώρου και της οικονομικής αποζημίωσης των ιδιοκτητών : – Ο Δήμος Φυλής μας ενημέρωσε προφορικά ότι υπεύθυνος είναι ο Ο.Σ.Κ. Αντίθετα ο Ο.Σ.Κ. σε επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε το Μάιο 2013 μας ενημέρωσε προφορικά ότι αποτελεί ευθύνη του Δήμου Φυλής η σύνταξη κτηματολογικού διαγράμματος με παράλληλη κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και οικονομικής αποζημίωσης των ιδιοκτητών προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Με τα πιο πρόσφατα (ιγ) και (ιδ) σχετικά έγγραφα ζητήθηκε και πάλι από τον ΟΣΚ να μας ενημερώσει για τα παρακάτω:

– Τους λόγους για τους οποίους δεν έχει υπάρξει πρόοδος στη διαδικασία κατασκευής του σχολείου.

– Ποιος φορέας – υπηρεσία είναι αρμόδια κι έχει την υποχρέωση σύνταξης κτηματολογικού διαγράμματος καθώς και τη κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του χώρου.

– Ποιος έχει την οικονομική υποχρέωση για την απαλλοτρίωση του χώρου.

– Ποια η χρονική πρόβλεψη και ποιες οι προϋποθέσεις για τη κατασκευή του σχολείου;

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε απάντηση. Κατόπιν όλων των παραπάνω, παρακαλούμε για τη διερεύνηση του θέματος και τις κατ’ αρμοδιότητα ενέργειές σας ενημερώνοντας μας σχετικά. Συνημμένα σας διαβιβάζεται η σχετική αλληλογραφία της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων προς το Δήμο Φυλής και τον ΟΣΚ, η απόφαση ίδρυσης του νέου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου, σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Π/Βάθμιας Εκπ/ης Δυτ. Αττικης και πίνακας ενημέρωσης έργων του ΟΣΚ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Νίκος Χατζητρακόσιας, πρόεδρος

Παπανδρέου Γεωργία, γενική γραμματέας” 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -