KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

“Ευκλείδεια 2016”: Μια γιορτή αφιερωμένη στην παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού

12/07/2016 09:04
4 '
Ευκλείδια 2016
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Πολυάριθμη και ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην καλοκαιρινή εκδήλωση «ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΑ 2016» της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών & Αττικής  “Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”. Μια γιορτή αφιερωμένη στα έθιμα,στους χορούς και την παράδοση των Ποντίων.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τα μέλη της Λέσχης, τα οποία όπως τόνισε ο  Πρόεδρός της Γιάννης Τοπαλίδης παίρνουν δύναμη για  να συνεχίσουν το έργο τους. Ο ίδιος και ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, τίμησε τον αθλητή και Αντιπρόεδρο της Λέσχης, Χρήστο Νυφαδόπουλο για την προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό τόσο με τις διακρίσεις όσο και με το ήθος του.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αχαρνών και συνδιοργανωτής Γιάννης Κασσαβός  εξέφρασε τον ενθουσιασμό του τονίζοντας πως τα «ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΑ 2016» δεν ήταν απλά μια γιορτή αλλά ένα πολιτιστικό γεγονός για την πόλη,εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα καθιερωθεί στη συνείδηση της πόλης και θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Παράλληλα,συνεχάρη τα μέλη του ΔΣ για τν διοργάνωση και ευχήθηκε να είναι πάντα δημιουργικοί και δραστήριοι.

Από τη βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι χοροί του Πόντου. Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ” και ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής “Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ”, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους, στους οποίους απένειμαν τιμητική πλακέτα εκ μέρους της Λέσχης ο Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ Νοτίου Ελλάδος & Νήσων Γεώργιος Βαρυθυμιάδης αντίστοιχα.

Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους που αποδέχτηκαν την πρόσκληση μας και φυσικά για την άψογη εμφάνιση. Ανταμώματα σαν και αυτό συμβάλλουν για να βρούμε τον βηματισμό μας και να συντηρούμε τις γέφυρες που μας συνδέουν.

Στη συνέχεια, χόρεψαν το Μικρό & Μεγάλο  χορευτικό της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών & Αττικής “Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”.

Η παρουσίαση έκλεισε με τον καλύτερο και πιο εντυπωσιακό τρόπο, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και παρουσιάζοντας κάθε φορά κάτι διαφορετικό χάρη στον χοροδιδάσκαλό μας Γιώργο Μούτα. Μοναδικός σκοπός του χορευτικού τμήματος είναι η διάδοση της πλούσιας και πολύτιμης παρακαταθήκης που άφησαν οι πρόγονοι μας. Μετά την εντυπωσιακή παρουσία του πολυμελούς  χορευτικού, σειρά είχε το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, όπως το είχε επιμεληθεί ο υπ. Δημοσίων Σχέσεων της Λέσχης Μανώλης Παπαδόπουλος, όπου τραγούδησαν και έπαιξαν οι:

Πέλα Νικολαΐδη, Στάθης Παυλίδης στο τραγούδι, Δημήτρης Ξενιτόπουλος, Δημήτρης Κοσμίδης στη λύρα, Δημήτρης Σαρσαριδης στο ντραμς και Κώστας Ευσταθιάδης στο μπάσο. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες Αλέξανδρο & Άκη Κοπαλά στο τραγούδι, Γιώργο Παπαδόπουλο στη λύρα και τα παιδιά της Λέσχης Γιώργο Τσιλικίδη, Παναγιώτη Καλπακίδη στο τραγούδι, Γεωργία Παπαδοπούλου λύρα & τραγούδι, Κώστας Κωστελίδης στη λύρα, Νίκος Μαυρίδης και Νίκο Σιδηρόπουλο στο νταούλι, Νίκο Τριανταφυλλίδη και Στάθη Σαντσαρίδη στο αρμόνιο, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Ευκλείδια 2016 ΕΥΚΛΕΙΔΙΑ Κασσαβός_Ευκλείδια ΕΥΚΛΕΙΔΙΑ

 

Με την παρουσία τους στα «ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΑ 2016» μας τίμησαν ο Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός ο Πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ Νοτίου Ελλάδος & Νήσων Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, ο Επιχειρηματίας Τάσος Κωστελίδης, ο Σεναριογράφος & Στιχουργός Ιωάννης Κοσμίδης, Υποψήφια Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής με την ΝΔ Ευρώπη Κοσμίδη, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Θεόφιλος Αφουξενίδης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Γεώργιος Σιδηρόπουλος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Θεόδωρος Συρινίδης, Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Ευστάθιος Τοπαλίδης, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. & Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων “Η ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ” Μαρία Ναυροζίδου, ο Πρόεδρος της Αρωγής Νίκος Γκασούκας, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αχαρνών Γεωργία Ευθυμιάδου-Τουμανίδου, ο αρχηγός παράταξης Παναγιώτης Γρηγοριάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Χίος και Στέργιος Πεδιαδίτης, ο Τοπικός Σύμβουλος Ιωάννης Λαγκώνης, από τους Τοπικούς Φορείς ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών Παναγιώτης Καζανάς, ο Εξωραιστικός & Εκπολιτιστκός Σύλλογος Κατοίκων Αυλίζας & ο Σύλλογος Κρητών Αχαρνών, οι Σύλλογοι Ποντίων: Αγ. Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου, Μαγούλας, Αργυρούπολης, Νίκαιας-Κορυδαλλού, Ν. Κορίνθου, Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ», από τον Τοπικό Τύπο Αχαρνόραμα, Αχαρναϊκή & Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών και από το Pontos News ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους Χορηγούς μας, τον Εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο & τις επιχειρήσεις ΒΙΚΟΣ, BUENO, DELICE, Το γνήσιο σάντουιτς Η ΚΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, IRIS, ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ, ΒΟΛΙΩΤΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΛΤΖΑΡΗΣ, CAFÉ Del Poeta, E&I ACCOUNT, FOOTBALL WORKOUT BASE, Κτηνιατρείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΛΑΧΑΡΙΔΗΣ, ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΒΡΑΜΠΑΚΗΣ, GOLDEN FADE, ΑΡΤΟΣ, Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ, CAFÉ PIAZΖA GELATO, SUPER CAR WASH, ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ GRILL, EL PASO, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΦΥΤΟΖΟΒ, ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΧΑΡΙΔΗΣ, ΨΑΡΑΔΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ, GMG SOUND και φυσικά τα μέλη του Συλλόγου που αφιλοκερδώς βοήθησαν στο στήσιμο και εργάσθηκαν μέχρι τέλους για την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης, Στάθης Γεροντίδης, Κώστας Κανκασίδης, Κώστας Πιπερόπουλος, Χρήστος Πεγκλίδης, Κώστας Μακρής, Γιώργος Τοψαχαλίδης, Σίμος Πιπερόπουλος, Παναγιώτης ΠΙπερόπουλος, Κωνσταντίνα Πιπεροπούλου.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών & Αττικής “Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” ευχαριστούμε προσωπικά όλους όσους παρευρέθηκαν στα «ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΑ 2016», που ευελπιστούμε να γίνουν θεσμός και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

 

Με εκτίμηση εκ του ΔΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ                                                                                ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: