KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συστήματα ασφαλείας Force: Συχνές ερωτήσεις για τις IP κάμερες

18/07/2016 19:34
Ανανεώθηκε 18/07/2016 19:38
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Μια IP κάμερα (Internet Protocol camera) είναι ένα είδος ψηφιακής βιντεοκάμερας που χρησιμοποιείται συνήθως για την επιτήρηση και το οποίο, σε αντίθεση με το αναλογικό κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV), στέλνει και να λαμβάνει δεδομένα μέσω ενός δικτύου υπολογιστών και του Διαδικτύου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Οι IP κάμερες χρησιμοποιούνται για την επιτήρηση ιδιωτικών χώρων από διαρρήκτες και εισβολείς. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία, έτσι και η κάμερα IP έχει δημιουργήσει πολλές απορίες στο καταναλωτικό κοινό.

Η Force.gr, η κορυφαία εταιρεία με συστήματα ασφαλείας, είναι σε θέση να λύσει μερικές από τις σημαντικότερες απορίες που σχετίζονται με τις IP κάμερες.

Σε τι διαφέρει μία IP κάμερα από μία CCTV;
Οι κάμερες CCTV συνδέονται με μια οθόνη βίντεο ή DVR χρησιμοποιώντας μια σύνδεση με ομοαξονικό καλώδιο, ενώ οι IP κάμερες συνδέονται απευθείας στο δίκτυο χρησιμοποιώντας ένα βύσμα RJ45 και έχουν τη δική τους διεύθυνση IP. Αυτό σημαίνει ότι η κάμερα έχει νοημοσύνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς υπολογιστές, χρησιμοποιώντας web browser ενώ το βίντεο καταγράφεται χρησιμοποιώντας λογισμικό διαχείρισης βίντεο ή NVR.

Πόσο μεγάλη βγαίνει η εικόνα σε Kilobytes;
Το μέγεθος της εικόνας ή του βίντεο, εξαρτάται από την ανάλυση και το σύστημα συμπίεσης που χρησιμοποιείται. Μια εικόνα με ανάλυση 350 x 240 που έχει συμπιεστεί με τη χρήση MJPEG είναι περίπου 4-10 Kbytes. Κάμερες υψηλότερης ανάλυσης, πάνω από 1-megapixel, δημιουργούν μεγέθη αρχείων μεγαλύτερα από 80K bytes ανά στιγμιότυπο.

Οι κάμερες συνοδεύονται από εφαρμογή για αποθήκευση και διαχείριση του βίντεο;
Μερικές κάμερες έρχονται με το δικό τους σύστημα καταγραφής και επεξεργασίας που δεν εφαρμόζεται σε άλλες κάμερες. Έτσι για εγκαταστάσεις που απαιτούν 4 ή περισσότερες κάμερες συνιστούμε ένα πιο καθολικό σύστημα καταγραφής. Στη Force.gr παρέχουμε μια σειρά προαιρετικών προϊόντων λογισμικού και υλικού για την προβολή σε πραγματικό χρόνο και βίντεο. Τα συστήματα αυτά σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πλήρες σύστημα IP κάμερας που χρησιμοποιεί πολλά διαφορετικά είδη κάμερας.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα της Force και μάθετε περισσότερα για τις IP κάμερες και τις δυνατότητες που παρέχουν σε κάθε σπίτι ή επιχείρηση.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: