12.1 C
Athens
14 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ "Περίεργη" υπόθεση με τις αιτήσεις για την Κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ στο...

“Περίεργη” υπόθεση με τις αιτήσεις για την Κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ στο δήμο Φυλής

- Advertisement -

Μοιάζει, ίσως, απίστευτο, αλλά οι καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία της εφημερίδας από αρκετές πηγές, επιμένουν ότι είναι αληθινό και αφορά τις αιτήσεις για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ. Δημοσιεύουμε το γεγονός με κάθε επιφύλαξη, χωρίς να το υιοθετούμε, θεωρώντας υποχρέωση της δημοτικής αρχής Φυλής να το διαψεύσει.

Στις 21 Ιουλίου έληξαν οι αιτήσεις για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Φυλής, όπως και σε δεκάδες άλλους δήμους της χώρας. Πρόκειται για αιτήσεις που έπρεπε να γίνουν από τον ενδιαφερόμενο, είτε ηλεκτρονικά, είτε με φυσική παρουσία, αποκλειστικά στον ΟΑΕΔ και πουθενά αλλού. Και βέβαια είναι αιτήσεις που αφορούν σε συγκεκριμένα κριτήρια, στα οποία ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να παρέμβει.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως, ωστόσο, κατήγγειλαν πολίτες, μέσα στους χώρους του δημαρχείου Φυλής δημιουργήθηκε μηχανισμός “εξυπηρέτησης” δημοτών, που η δουλειά του ήταν να υποβάλλει αιτήσεις για τη συγκεκριμένη προκήρυξη.

Ενδεχομένως, να μη μας απασχολούσε η ενέργεια αυτή, αν δημιουργούνταν στο δήμο ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης των πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, προκειμένου να τους βοηθήσει να κάνουν την αίτηση για την Κοινωφελή Εργασία. Για παράδειγμα, οι δημότες θα μπορούσαν να κάνουν αιτήσεις στη Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης που είναι το αρμόδιο τμήμα για θέσεις εργασίας ή στην Κοινωνική Υπηρεσία.

Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τουναντίον, με βάση τις καταγγελίες (τις οποίες επαναλαμβάνουμε η εφημερίδα δεν υιοθετεί αλλά είναι υποχρεωμένη να τις δημοσιεύσει για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων), συνεργάτες από γραφεία μελών της διοίκησης του δήμου τηλεφωνούσαν σε δημότες αναφέροντας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και το όνομα του αντιδημάρχου ή του δημοτικού συμβούλου, τους έλεγαν πως υπάρχουν θέσεις εργασίας για το δήμο και πως μπορούν να τους εξυπηρετήσουν.

Επιπλέον, με βάση το ρεπορτάζ, διαπιστώθηκε πως το γραφείο δημάρχου είχε άγνοια για τη συγκεκριμένη ενέργεια αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί εμπίπτει στην κατηγορία της παραπλάνησης των δημοτών, επαναλαμβάνουμε ότι το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη και ότι περιμένουμε τη διάψευση της διοίκησης του δήμου. Επίσης, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε από τον ΟΑΕΔ, πόσες αιτήσεις έγιναν από IP υπολογιστών του δημαρχείου.

Στο μεταξύ, ενημερώνουμε τους πολίτες πως οι αιτήσεις γίνονται μέσω του ΟΑΕΔ και πως κανείς δημοτικός ή άλλος παράγοντας δεν έχει δικαίωμα οποιασδήποτε παρέμβασης στην μοριοδότηση. Όλες οι προσλήψεις θα γίνουν με συγκεκριμένα κριτήρια και με βάση τα μόρια που δικαιούνται οι δημότες και κανείς δε μπορεί να κάνει τη χάρη κανενός.

 

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Φλαμπούρη: Μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση του 7 Summits

Στην Ανταρκτική θα περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων η Ελληνίδα Αλπινίστρια, Χριστίνα Φλαμπούρη (μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών) προκειμένου να...

Νέος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ο Στάθης Τοπαλίδης, στη ΔΗΦΑ η Αγγελική Ζαχαριάδη

Μετακινήσεις σημειώνονται σε θέσεις της διοίκησης του δήμου Αχαρνών μετά τον πρόσφατο χαμό της Ελένης Σαχσανίδου, η οποία κατείχε τη θέση...

Επτά έργα και… να “καίνε” έφερε μαζί του στη Φυλή ο Γιώργος Πατούλης

Επτά έργα, προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ, κόμιζε στη βαλίτσα του κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Φυλής, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος...

Πλούσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στο Ίλιον. Δείτε ποιες είναι

Με μια σειρά από εκδηλώσεις, με επίκεντρο τα παιδιά αλλά και το εορταστικό κλίμα των ημερών, ο Δήμος Ιλίου καλωσορίζει, αυτό...
- Advertisment -