9.6 C
Athens
13 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Υποψήφιος για το Δήμο Αχαρνών ο Θέμης Οικονόμου

Υποψήφιος για το Δήμο Αχαρνών ο Θέμης Οικονόμου

- Advertisement -

Την υποψηφιότητά του για τον νέο Καλλικρατικό Δήμο των Αχαρνών ανακοίνωσε τελικά ο Δήμαρχος Θρακομακεδόνων Θέμης Οικονόμου, απόφαση που, σύμφωνα με πληροφορίες, ελήφθη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

- Advertisement -
- Advertisement -

Σε ένα λιτό κείμενο, εν αντιθέσει με τον «πληθωρικό» του χαρακτήρα, ο κ. Οικονόμου δηλώνει ως διαπιστευτήρια για την υποψηφιότητά του τη θητεία και το έργο του στο Δήμο Θρακομακεδόνων , υποστηρίζοντας ότι αποτέλεσαν πρότυπο χρηστής διοίκησης. Προσθέτει δε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση για την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Διανύουμε ως χώρα τη δυσκολότερη περίοδο από τη μεταπολίτευση και μετά. Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη οικονομική κρίση, αλλά και μια κρίση θεσμών και αξιών που δημιουργούν ανασφάλεια και προκαλούν το θυμό και την οργή της κοινωνίας. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να φέρει ουσιαστικές αλλαγές και καλείται να παίξει ένα αναβαθμισμένο ρόλο. Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός εξακολουθεί να χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών καθώς δεν έχασε την άμεση επαφή της με την κοινωνία και τα προβλήματά της. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου μπορούν να συντελέσουν σε μια αλλαγή ουσίας, στην απελευθέρωσή μας από νοοτροπίες του παρελθόντος. Ο «Καλλικράτης» άλλαξε τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας. Και ο αυτοδιοικητικός κόσμος με τη σειρά του είναι έτοιμος να συμβάλει στην αλλαγή νοοτροπίας που χρειάζεται ο τόπος.

Σε αυτές τις εκλογές δηλώνω δημόσια παρών για το αξίωμα του Δημάρχου Αχαρνών. Διαπιστευτήρια μου στη διεκδίκηση αυτή είναι η θητεία μου και το έργο μου στο Δήμο Θρακομακεδόνων. Θητεία σε ένα δήμο μικρό που είναι όμως δείγμα γραφής για την αφοσίωση και την όρεξη για δουλειά, τις ικανότητες ανταπόκρισης σε ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις, για τις δυνατότητες διαχείρισης ακόμα μεγαλύτερων προβλημάτων. Στη διάρκεια της 8ετούς θητείας μου στο Δήμο Θρακομακεδόνων υλοποιήθηκε το προεκλογικό μας πρόγραμμα στο σύνολό του, διεκδικήθηκαν αποτελεσματικά πόροι από το κεντρικό κράτος και Ε.Ε., δόθηκε προτεραιότητα στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας. Η χρηστή διοίκηση που ακολουθήσαμε είχε ως αποτέλεσμα την ισχυρή οικονομική ευρωστία του Δήμου- παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς Δήμους. Μετά το πέρας της θητείας μας θα αφήσουμε ένα Δήμο υγιή, ένα Δήμο με γεμάτα ταμεία.

Το μεγάλο στοίχημα που τίθεται με τον “Καλλικράτη” είναι ο νέος Δήμος Αχαρνών που θα προκύψει να προσφέρει εξίσου καλές υπηρεσίες σε όλους τους νέους δημότες του και να δώσει ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Η ομάδα των ανθρώπων που θα με στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια θα αποτελείται από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σύνολο του νέου Δήμου. Ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας και στην καθημερινότητά μας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού και θα ανακοινωθεί η αναλυτική κατάρτιση του ψηφοδελτίου».

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το 12ο γυμνάσιο Αχαρνών

Χριστουγεννιάτικο Bazaar σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους μαθητές του προγράμματος Erasmus+From Barter to bitcoin διοργανώνει το...

Μια αγκαλιά το Ίλιον για τα παιδιά της Κιβωτού

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Η Εθνική Εστία σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου πραγματοποιεί την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του, την ...

Αυτός είναι ο 43χρονος Πακιστανός που βίασε 20χρονο με νοητική στέρηση στις Αχαρνές

H Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 43χρονου Πακιστανού που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά νεαρό...

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στις Αχαρνές

Ο Σ.Ε.Β.Α. εύχεται σε όλους του συναδέλφους καλά Χριστούγεννα - καλή Πρωτοχρονιά και καλές δουλειές.!!Με υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα.  Χρόνια Πολλά...
- Advertisment -