7.9 C
Athens
21 Ιανουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Θυελλώδες Δημοτικό Συμβούλιο στους Θρακομακεδόνες

Θυελλώδες Δημοτικό Συμβούλιο στους Θρακομακεδόνες

- Advertisement -

Με βασικό θέμα τον οικονομικό απολογισμό – θέμα που είχε αναβληθεί εξαιτίας της αποχώρησης της υπεύθυνης αντιδημάρχου Ματίνας Μπούκη από το προηγούμενο συμβούλιο – συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο στους Θρακομακεδόνες. Εκείνο που κυριάρχησε, όμως, ήταν το θέμα της στέγασης του Νηπιαγωγείου, θέμα που ζητά επιτακτικά τη λύση του.

- Advertisement -
- Advertisement -

Πριν τον οικονομικό απολογισμό συζητήθηκαν, όμως, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τέσσερα θέματα που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Πήττας, με πρώτο και κύριο εκείνο της στέγασης του 3ου νηπιαγωγείου. Παρόντες ήταν και πολλοί γονείς, τα παιδιά των οποίων (περίπου 45 προνήπια) έμειναν εκτός, δεδομένου ότι ο Βρεφονηπιακός σταθμός δεν προβλέπεται ούτε φέτος να λειτουργήσει και λόγω έλλειψης αιθουσών, στα υπάρχοντα νηπιαγωγεία έγιναν δεκτά με κλήρωση μόνον 18 παιδιά.

Το πρόβλημα ήταν ορατό ήδη από το Μάη όταν έγιναν οι προεγγραφές, αλλά, ως συνήθως, είχε παραπεμφθεί στις καλένδες.. Οι γονείς υπέβαλαν γραπτό αίτημα προς το Δ.Σ. με το οποίο ζήτησαν να παραχωρηθεί προσωρινά το αναξιοποίητο κτίριο του Κέντρου Νεότητας, ώστε να στεγαστούν τα υπόλοιπα νήπια και παράλληλα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παραχώρησης στον ΟΣΚ του Ο.Τ. 54, προκειμένου να ανεγερθεί το 3ο νηπιαγωγείο.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει παγώσει καθώς με την τελευταία τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου των Θρακομακεδόνων – πολύ πρόχειρη όπως αποδεικνύεται δυστυχώς – το υπόψη Ο.Τ. εκτός από χώρος νηπιαγωγείου προσδιορίστηκε και ως χώρος πρασίνου και ο ΟΣΚ απαιτεί εκ νέου αλλαγή. Αρχικά ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι έχει ήδη επιληφθεί του θέματος της παραχώρησης του Κέντρου Νεότητας – ο κ. Κωτσιανάς ανέγνωσε σχετική επιστολή με ημερομηνία… 10 Σεπτεμβρίου – αλλά ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα, ότι πρέπει να αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός και ότι δεν φτάνει ο χρόνος.

Υπό την πίεση, όμως, του πλήθους των γονέων, της μείζονος αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων συμβούλων – η παράταξη Κωφού απουσίαζε – αναγκάσθηκε να συμφωνήσει και το ανέθεσε στον κ. Πήττα, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να αναλάβει την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και τις επαφές με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το δεύτερο έκτακτο θέμα ήταν το αίτημα των κατοίκων των οδών Π. Μελά και Κασσάνδρου, όπου κατασκευάστηκε από την ΕΥΔΑΠ ο κεντρικός αγωγός ακαθάρτων, να μην επιβαρυνθούν μόνον αυτοί το υπέρογκο κόστος όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία αλλά να επιμερισθεί σ’ όλα τα σπίτια του Δήμου. Και πάλι ο Δήμαρχος είχε αντιρρήσεις αλλά τελικά συμφώνησε, αφού ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Κορκόβελος δήλωσε ότι υπάρχει νομική φόρμουλα και ανέλαβε τη διεκπεραίωσή του.

Τέθηκε, επίσης, το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης που ενώ έχει ήδη παραδοθεί από τον καθηγητή μελετητή κ. Βλαστό, χρονίζει αναξιοποίητη στο συρτάρι του Δημάρχου. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Σταυρούλα Ντελή δήλωσε πλήρη άγνοια για να δεχθεί τα πυρά της δημοτικού συμβούλου Αθηνάς Φαραζή και ν’ ακολουθήσει εντονότατο φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους. Οξεία αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ των Χρύσανθου Κόνταρη και της αντιδημάρχου Οικονομικών Ματίνας Μπούκη, λόγω της αδυναμίας της ν’ απαντήσει σε σχετική με το αντικείμενό της ερώτηση, με συνέπεια ο κ. Κόνταρης να αποχωρήσει.

Το τέταρτο θέμα αφορούσε την προώθηση της, ήδη, αποφασισμένης προκήρυξης πολεοδομικής μελέτης για τα ανοιχτά οικόπεδα, για την οποία ο Δήμαρχος δήλωσε πως δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στον προϋπολογισμό!. Τέλος, εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου, με τη θετική ψήφο του συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κορκόβελου.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -