KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

“Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος ή αλλιώς Οικονομικό Παρατηρητήριο”σχολιάζει η παράταξη “Για την πόλη μας”

02/08/2016 11:37
3 '
Για την πόλη μας
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο ανούσιων διαβουλεύσεων, διαδικασιών, γευμάτων εργασίας, συναντήσεων με υπουργούς, προσκλήσεων σε βουλευτές, ψευδών ή αλλοιωμένων αριθμών, πολλών φωτογραφιών με δήθεν χαρούμενα πρόσωπα, ο Δήμος Αχαρνών κατέληξε στο Οικονομικό Παρατηρητήριο και έγινε Δήμος ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ως παράταξη δίναμε μάχη από το φθινόπωρο του 2015 για να αποφευχθεί η δυσχερής κατάσταση την οποία δημιούργησε με άσκοπους τακτικισμούς  ο Δήμαρχος κ. Κασσαβός.  Φωνάζαμε σε ώτα μη ακουόντων όμως.Για να πούμε ολόκληρη την αλήθεια. Όχι, ο κ. Κασσαβός δεν είναι υπεύθυνος για τα χρέη, που δημιουργήθηκαν σε προηγούμενα χρόνια (χωρίς να σημαίνει ότι διαγράφονται 25 χρόνια παρουσίας του στο ΔΣ) . Ο κ. Κασσαβός, είναι υπεύθυνος διότι  δεν ενέπνευσε σε κανέναν τη φερεγγυότητα ότι μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα. Αυτό πληρώνει και πληρώνουμε.

Εδώ και ένα χρόνο, με αναληθή η ατέχνως κρυμμένα στοιχεία και οικονομικά δεδομένα, δεν έπεισε ούτε τη Δημοτική του Ομάδα ούτε υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ότι μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα.

Αυτός ήταν ο λόγος που εξ αρχής θεωρούσαμε ότι το Οικονομικό Παρατηρητήριο ήταν η καλύτερη λύση με την παρούσα ελλιποβαρή διοίκηση του Δήμου Αχαρνών: η έλλειψη φερεγγυότητας .

Αντιλαμβανόμαστε ότι κανένας Δήμαρχος δεν θα ήθελε να είναι ο Δήμαρχος του Παρατηρηρίου, όπως θα τον καταγράψει δυστυχώς η τοπική ιστορία τον κ. Κασσαβό.

Θα τον καλούσαμε, έστω και τώρα, στον υπόλοιπο χρόνο ως το 2019, κατά τον οποίον θα είναι έστω υπό επιτήρηση  Δήμαρχος, να δουλέψει με σοβαρότητα και να αφήσει  στο παρελθόν τις τακτικές τις οποίες  χρησιμοποίησε ως σήμερα, οι οποίες ούτε του βγήκαν ούτε τον τόπο τον πήγαν μπροστά.

Είναι αστείο  να διαβάζει κανείς στο δελτίο τύπου του Δημάρχου μετά τις χθεσινές εξελίξεις τα παρακάτω, σε μια προσπάθεια στρογγυλέματος:  «Η υπαγωγή στο Οικονομικό Παρατηρητήριο δύναται να ενεργοποιήσει τεχνικά και θεσμικά «εργαλεία»,  όπως η πρόσβαση στον ειδικό Λογαριασμό Εξυγίανσης των Ο.Τ.Α. με σκοπό την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού, ενώ δεν εμποδίζει την αίτηση του δήμου για διάθεση πιστώσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προηγούμενων ετών.» Αναρωτιόμαστε, όλα αυτά τα ωραία τώρα τα αντιληφθήκατε;

 Θα υπάρξει χρόνος για πολλές συζητήσεις στην πορεία. Αλλά μια ερώτηση  πλανάται στο στόμα όλων μετά τη γνωστοποίηση των δεδομένων: Γιατί τελικά το παρατηρητήριο θα μας επιχορηγήσει με 20 εκ. ευρώ ( 19.885.490,12 ευρώ) ενώ εσείς μέχρι τώρα ζητούσατε δάνειο 10 εκ. ευρώ; Πως «διπλασιάστηκε» το χρέος, εν μια νυκτί;  Δεν διπλασιάστηκε είναι η αλήθεια. Εσείς το κρύβατε γιατί θέλατε ένα ευκολοδιαχειρίσιμο δάνειο κι ας ήταν 10 εκ. ευρώ. Είναι τελικά αυτή η στιγμή αυτή που λες…  όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος.  Γιατί ο λόγος ο δικός μας, όσο και έχει βγει μέχρι σήμερα σε όλες τις προβλέψεις αληθινός,  δεν έπεισε όσους από τη σημερινή διοίκηση έπεσαν με τα μούτρα έπεσαν στη γλυκεία θαλπωρή της εξουσίας.

Δημοτική Παράταξη Αχαρών – Θρακομακεδόνων

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: