11.4 C
Athens
24 Σεπτεμβρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι για την προσπάθεια της Δούρου να "καπελώσει" τον...

Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι για την προσπάθεια της Δούρου να “καπελώσει” τον ΕΔΣΝΑ

- Advertisement -

 

- Advertisement -
- Advertisement -

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (στις 3/8/2016), η Διοίκηση του φορέα εισηγήθηκε και ενέκρινε εντελώς αιφνιδιαστικά την εκχώρηση βασικών και κύριων αρμοδιοτήτων του Συνδέσμου στην Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως υπηρεσιακή εισήγηση και κανένας απολύτως αντικειμενικός λόγος, αποφάσισε να αναθέσει στην Περιφέρεια Αττικής την αρμοδιότητα της Διευθύνουσας Υπηρεσίας και της Προϊσταμένης Αρχής για τις μελέτες των έργων, ακυρώνοντας ουσιαστικά και την επιτροπή που είχε συστήσει η Πρόεδρος για τον ΠΕΣΔΑ.

• «Κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων – Κατασκευή Εγκατάστασης Κομποστοποίησης στην ΟΕΔΑ “Μαύρο Βουνό” Γραμματικού»,
• «Κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων – Κατασκευή Εγκατάστασης Κομποστοποίησης στο χώρο του ΣΜΑ Σχιστού»,
• «Αναβάθμιση του εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων στην ΟΕΔΑ Άνω Λιοσίων- Φυλής».

Πρόκειται για μία απόφαση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, αφού αποκλείει ετσιθελικά τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. από το κατεξοχήν αντικείμενό του και ταυτόχρονα απαξιώνει το πολύπειρο προσωπικό του, το οποίο -υποτίθεται-, σύμφωνα με τις προ διετίας δεσμεύσεις της Προέδρου του Συνδέσμου και Περιφερειάρχη Αττικής θα αξιοποιούνταν πλήρως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εισήγηση τοποθέτηση της Αντιπροέδρου του φορέα δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στους λόγους που υπαγόρευσαν την εκχώρηση της αρμοδιότητας στην Περιφέρεια Αττικής, οι υπάλληλοι της οποίας θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα ξένο προς αυτούς αντικείμενο, σε αντίθεση με το προσωπικό του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που έχει εκπονήσει πλήθος μελετών και έχει εκτελέσει πλήθος έργων σχετικών με τη διαχείριση των απορριμμάτων, διαθέτει δε εμπειρία και επάρκεια γνώσεων.

Ο μόνος λόγος που επικαλέστηκε η Διοίκηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για τη μεταφορά της αρμοδιότητας ήταν η στενότητα του χρόνου σε σχέση με την ανάγκη υποβολής προτάσεων στο Ε.Σ.Π.Α., πράγμα όμως που δεν έχει σχέση με το ποιος ασκεί την αρμοδιότητα, αλλά με την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής που εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε τέλμα.

Στην ίδια εισήγηση δεν δίνεται επίσης καμία απολύτως πληροφορία, περιγραφή, έστω ενδεικτικό κόστος, σχετικά με τα προτεινόμενα υπό μελέτη έργα, τα οποία είναι άγνωστο εάν πέραν των τίτλων διαθέτουν και υπαρκτό περιεχόμενο και είναι εφικτό και μέσα σε ποιο χρονοδιάγραμμα να υλοποιηθούν.

Η συγκεκριμένη μάλιστα απόφαση καταγγέλλουμε ότι ελήφθη κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς στα χρονικά της αυτοδιοίκησης μεθόδευσης, καθώς δεν προηγήθηκε καμία απολύτως διαβούλευση ούτε με το Σωματείο μας, ούτε με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ούτε με τα αντιπροσωπευτικά όργανα των Δήμων, την Π.Ε.Δ.Α. και την Κ.Ε.Δ.Ε.

Αντί διαλόγου, η πρόθεση της Διοίκησης του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. να μεταφέρει την αρμοδιότητα απεκρύβη μέχρι τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έγινε σκόπιμα σε νεκρό πολιτικά χρόνο στις αρχές Αυγούστου.

Το θέμα μάλιστα δεν υπήρχε καν στην ημερήσια διάταξη, αλλά συζητήθηκε «στα μουλωχτά», με τη μορφή του κατεπείγοντος εκτός ημερήσιας διάταξης, ώστε κανείς να μην γνωρίζει από πριν την ύπαρξή του.

Με τον ίδιο τρόπο τέθηκε και το θέμα κατασκευής μονάδας κομποστοποίησης και επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σταθμό Μεταφόρτωσης του Σχιστού, χωρίς να γίνεται καμία απολύτως αναφορά στο τι θα γίνει με το προσωπικό και τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Καθίσταται σαφές ότι με τις ενέργειες αυτές η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής το μόνο που καταφέρνει είναι να υπονομεύει από μόνη της κάθε προσπάθεια συνεννόησης και εξεύρεσης ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων λύσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής από τους εργαζομένους, τον Α΄ και τον Β’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Κατόπιν όλων των παραπάνω το Σωματείο Εργαζομένων στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. καλεί τη Διοίκηση του Συνδέσμου :

• Να πάψει εδώ και τώρα να παίζει με τις αρμοδιότητες και τους θεσμούς.
• Να προχωρήσει τάχιστα στον σχεδιασμό του ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους, ώστε να μην χαθεί περαιτέρω πολύτιμος χρόνος και χρηματοδοτικά εργαλεία, στηριζόμενη αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ.
• Να ανακαλέσει άμεσα τη ληφθείσα απόφαση περί εκχώρησης αρμοδιοτήτων του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. προς την Περιφέρεια Αττικής.
• Σε αντίθετη περίπτωση διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι μαζί με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα εξαντλήσει κάθε δικαίωμα που απορρέει από το Νόμο, ώστε η απόφασή αυτή να καταπέσει είτε στις αρμόδιες διοικητικές αρχές, είτε τα δικαστήρια.
• Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της Διοίκησης του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. εφόσον δεν ανακληθεί, θα καταστεί ανεφάρμοστη στην πράξη με το έσχατο μέσο που έχουν στη διάθεσή τους οι εργαζόμενοι για να προασπίζονται τα δικαιώματά τους, αυτό της απεργίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                   Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -