KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Νέα φωτιά άρπαξε η Ζωφριά. Αδιαφορία του δήμου να καθαρίσει την περιοχή καταγγέλουν οι κάτοικοι

20/08/2016 12:07
Ανανεώθηκε 20/08/2016 12:08
2 '
φωτό αρχείου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα, στον παράδρομο της Αττικής οδού, στην περιοχή της Ζωφριάς. Παρά το γεγονός ότι, την πρώτη φορά, κάηκαν το γραφείο επιχείρησης και ο εξωτερικός χώρος ενός σπιτιού και παρά τις προειδοποιήσεις των κατοίκων, ο δήμος Φυλής έδειξε απόλυτη αδιαφορία να προχωρήσει στον καθαρισμό της περιοχής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν λίγες μέρες σε ξερά χόρτα οικοπέδου στον παράδρομο της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, έκαψε ολοσχερώς το γραφείο της επιχείρησης του Κώστα Χούμπαβλη και την αυλή μιας κατοικίας ενώ δεν επεκτάθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής. Δυο μέρες αργότερα, ο κ. Χούμπαβλης ειδοποίησε τις υπηρεσίες του δήμου να κόψουν τα χόρτα και να καθαρίσουν την περιοχή, προκειμένου να μην υπάρξει νέος κίνδυνος αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

«Με έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Όχι μόνο εμένα, δηλαδή, αλλά ολόκληρη την περιοχή. Τα χόρτα κινδυνεύουν να μας πνίξουν, ξέραμε ότι υπήρχε και υπάρχει κίνδυνος αλλά υποθέσαμε ότι μετά την πρώτη πυρκαγιά, θα ενδιαφερόταν ο δήμος να τα καθαρίσει, προκειμένου να μην έχουμε πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι εγώ ο ίδιος τους ενημέρωσα, δε νοιάστηκαν καθόλου και το αποτέλεσμα της ολιγωρίας τους το είδαμε και πάλι σήμερα» τονίζει ο Κώστας Χούμπαβλης.

Ο ίδιος, μαζί με άλλους κατοίκους της Ζωφριάς, έγιναν μάρτυρες και της δεύτερης πυρκαγιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι, πάλι από ξερά χόρτα. Ειδοποίησαν αμέσως την πυροσβεστική και έτρεξαν να βοηθήσουν. Ευτυχώς, αυτή τη φορά, δεν επεκτάθηκε και αποσοβήθηκε οποιοσδήποτε περαιτέρω κίνδυνος. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει και οι συνέπειες της ολιγωρίας βαρύνουν το δήμο.

«Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι καθαρίζουν τις περιοχές που θέλουν και κάποιες τις ξεχνάνε εντελώς. Και αφού κοντέψαμε να καούμε ζωντανοί την πρώτη φορά και τους ενημερώσαμε για το πρόβλημα, συνέχιζαν να μας γράφουν. Φοβήθηκαν φαίνεται μην τους χαλάσουν οι διακοπές και βγάλουν λιγότερες φωτογραφίες στις ξαπλώστρες της παραλίας» προσθέτει.

 

φωτιά, πυρκαγιά, Ζωφρια, ξερά χόρτα, δήμος Φυλής fotia_zwfria2 fotia_zwfria3

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: