11.4 C
Athens
23 Φεβρουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Γενική Συνέλευση Οικοδομικού Συνεταιρισμού Θρακομακεδόνων

Γενική Συνέλευση Οικοδομικού Συνεταιρισμού Θρακομακεδόνων

- Advertisement -

Γενικη Συνελευση Οικοδομικου ΣυνεταιρισμουΜε αισθητή την απουσία εκπροσώπων από τη Δημοτική Αρχή των Αχαρνών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, η Γενική Συνέλευση του Οικοδομικού Συνεταιρισμού και οι αρχαιρεσίες που οδήγησαν στην ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Σε αντίθεσημε τα προηγούμενα χρόνια, διεξήχθη σε κλίμα ενότητας και ομόνοιας καθώς κατά γενική παραδοχή των μελών του Οικοδομικού Συνεταιρισμού το Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Αναστάσιο Χίο κατάφερε κατά τη θητεία του να τακτοποιήσει πολλές από τις εκκρεμότητες που απορύθμιζαν τον Συνεταιρισμό.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επιπλέον, στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση τα μέλη του Συνεταιρισμού και ο πρόεδρός του εξέφρασαν τη θέση τους ότι σε συνεργασία με τους αρμοδίους, μπορούν να συνδράμουν σε έργα και δράσεις που πρέπει να γίνουν στην πόλη. Με άξονα το καλό των Θρακομακεδόνων ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού είπε ότι έχει γίνει πρόταση στη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει το Ο.Τ. 45 μετατρέποντάς το σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. «Βρίσκεται δίπλα σε σχολεία και μπορεί να εξυπηρετήσει και τα παιδιά της πόλης μας . Εφόσον αυτό εγκριθεί τους παραχωρούμε το χώρο και εάν λόγω των πολλών προβλημάτων που έχει ο Δήμος μας έχουν κάποιο μικρό οικονομικό πρόβλημα για τη δημιουργία του ανάλογου πάρκου, μπορεί ο Συνεταιρισμός να βοηθήσει», σημείωσε ο κ. Χίος.

Επίσης, προτείνεται στο Ο.Τ. 3 να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρος πρασίνου για τα παιδιά. Παράλληλα, ο κ. Χίος αναφέρθηκε στις ενέργειες του Συνεταιρισμού για την εκκαθάριση του μητρώου μελών από μέλη που δεν είχαν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις προς το Συνεταιρισμό άνω των δύο ετών καθώς και όσων είχαν εγγραφεί ως μέλη στο Συνεταιρισμό κατά το παρελθόν παράνομα χωρίς να πληρούν τις από το καταστατικό προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Από τις σημαντικότερες αναφορές στη Συνέλευση ήταν η επιστροφή στις αρχές που πρέσβευαν οι ιδρυτές και προέβλεπε τη συμμετοχή κάθε μέλους σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας εκπλήρωσης του σκοπού του Συνεταιρισμού, με μία συνεταιρική μερίδα που αντιστοιχεί σε ένα οικόπεδο. «Ανήκει πλέον στο παρελθόν η εγγραφή μελών χωρίς να έχουν τις καταστατικές προϋποθέσεις, μόνο για πελατειακές σχέσεις και ψηφοθηρία. Οι μέχρι σήμερα εγγεγραμμένοι ως μέλη 214 συγκύριοι στα 89 οικόπεδα, θα εκπροσωπούνται στη διαδικασία του Συνεταιρισμού μόνο από 89 αντιπροσώπους, δηλαδή κάθε οικόπεδο μια συνεταιρική μερίδα και μια ψήφο» τόνισε εμφατικά ο κ. Χίος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της συγκεκριμένης απόφασης που είχε παρθεί από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση είχε δημιουργηθεί δικαστική διένεξη μεταξύ πρώην μελών του Συνεταιρισμού και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού, ο οποίος και δικαιώθηκε με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. «Η απόφαση αυτή όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω δυσαρέστησε όλους αυτούς που παράνομα και αντικαταστατικά ελάμβαναν μέρος στις διαδικασίες του Συνεταιρισμού», σημείωσε ο κ. Χίος. Για την υπόθεση «ΑΡΟΚΑΡΙΑ» ο κ. Χίος ενημέρωσε τα μέλη του Συνεταιρισμού ότι ήδη εκτελούνται οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του κτιρίου, από τους μισθωτές και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Επειδή, όμως, κατά τη διάρκεια των εργασιών διαπιστώθηκαν ορισμένες παρατυπίες ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός ζήτησε τη συνδρομή μηχανικών της πολεοδομίας, οι οποίοι έκαναν τον απαιτούμενο έλεγχο και αναμένεται η έκθεσή τους.

Ανοικτά οικοδομικά τετράγωνα

Όσον αφορά στα ανοιχτά οικοδομικά τετράγωνα ο κ. Χίος, ως πρόεδρος του Συνεταιρισμού, ήταν ιδιαίτερος αιχμηρός, λέγοντας ότι το θέμα αυτό το διαχειριζόταν ο πρώην Δήμος Θρακομακεδόνων με τον Συνεταιρισμό , μετά από ένα χρονικό σημείο θέλησε να το χειριστεί μόνος του ο Δήμος Θρακομακεδόνων, και τώρα το χειρίζεται, πάλι μόνος του, ο Δήμος Αχαρνών. «Επειδή ορισμένα οικόπεδα που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού βρίσκονται στα λεγόμενα ανοικτά οικοδομικά τετράγωνα συγκεντρώσαμε τις αποφάσεις του Διοικητικού εφετείου Αθηνών (1638, 1790, 2580/2008) με τις οποίες ακυρώνονται οι πράξεις της Διεύθυνσης Χωροταξίας πολεοδομίας Βορείου Τομέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ανατολικής Αττικής για την επ’ αόριστον διακοπή των εργασιών που εκτελούντο με άδειες οικοδομικές που είχε εκδόσει η ίδια αρχή.

Από την μελέτη των αποφάσεων αυτών διαπιστώσαμε ότι το εφετείο στο σκεπτικό του δέχεται σαν λόγο ακύρωσης ότι τα οικόπεδα αυτά υπάγονται στην παραγ.1 του άρθρου 29 του ΓΟΚ δηλαδή δέχθηκε τον ισχυρισμό που είχε προβάλλει ο Συνεταιρισμός στο Υπόμνημά του προς τον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ στις 17/04/2007. Με το από 16/04/2010 έγγραφό της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής προς το Δασαρχείο Πάρνηθας , δέχεται την απόφαση 2580/08 του Διοικητικού εφετείου Αθηνών και δηλώνει ότι το ΟΤ 110 δεν εμπίπτει στην εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας. Επακολούθησε ερώτημα της Γενικής Διεύθυνσης πολεοδομίας, το οποίο από αυτά που γνωρίζουμε δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα και περιεχόμενό του είναι εάν το δεδικασμένο των εφετειακών αποφάσεων δύναται να εφαρμοσθεί και στα υπόλοιπα ΟΤ. Όπως πληροφορηθήκαμε η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στον νομικό σύμβουλο του Υπουργείου» ανέφερε.

Παραχώρηση γραφείου σε φορείς

Το γραφείο που ενοικίαζε η Τ.Ο.Ν.Δ. λόγω αδυναμίας καταβολής του ενοικίου παρεδόθει στο Συνεταιρισμό ο οποίος αποφάσισε ομόφωνα ο χώρος αυτός να δοθεί στους φορείς της πόλης, οι οποίοι δεν έχουν στέγη και συνεδριάζουν οπουδήποτε, για να γίνονται οι διάφορες συνεδριάσεις τους και συγκεντρώσεις τους κατόπιν εγκρίσεως του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.

Αθλητικά έργα

Μετά τα επανειλημμένα έγγραφα του προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Θρακομακεδόνων Γιώργου Καρτσάτου για την κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν γίνει στα τέσσερα στρέμματα που έχει παραχωρήσει ο Συνεταιρισμός με τη μορφή χρησιδανείου στο Δήμο, ο Συνεταιρισμός αποφάσισε να προσφέρει ότι μπορεί προκειμένου να διασφαλίσει την άθληση των κατοίκων των Θρακομακεδόνων. Μάλιστα, ο κ. Χίος προανήγγειλε πρωτοβουλίες του Συνεταιρισμού προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να έχουν οι Θρακομακεδόνες τους αθλητικούς χώρους, το πράσινο, τα σχολεία και τα πολιτιστικά κέντρα που δικαιούνται.

Αύξηση εσόδων για τον Συνεταιρισμό

Όσον αφορά στον Οικονομικό Απολογισμό ο οποίος παρουσιάστηκε στην Γενική Συνέλευση ο κ. Χίος ξεκαθάρισε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του Δ.Σ.στο οποίο προέδρευε έγινε προσπάθεια μείωσης των εξόδων και παράλληλης αύξησης των εσόδων. «Είχε θετικά αποτελέσματα διότι στις 2/07/2007 παραλάβαμε σύνολο ταμείου 82.780,53 € και παρόλο που τα δύο τελευταία χρόνια έχει διακοπή η χορήγηση ενοικίων από το ΥΠΕΧΩΔΕ για τους οικίσκους που ήταν εγκατεστημένοι στο Ο.Τ. 3 έχουμε με ημερομηνία 30/09/2011 ταμείο 110,906,99 € ,αυξημένο κατά 28.126,46 €» τόνισε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού.

Τάσος Χίος

“Δεν χάθηκε και δεν θα χαθεί ποτέ ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο γης. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεταιρισμού μας τα προστατεύσαμε και θα συνεχίσουμε να τα προστατεύουμε όσο θα βρισκόμαστε στη διοίκησή του. Δεν ενδώσαμε σε πιέσεις , απειλές και ύβρεις διότι αυτό γινόταν και γίνεται εκ του πονηρού για να ζημιωθεί ο Συνεταιρισμός. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί ότι ο μη νόμιμες πιέσεις και αδιαφανείς θέσεις, εμένα προσωπικά αντί να με πτοήσουν μου δίνουν μεγαλύτερη δύναμη για να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου σκεπτόμενος μόνο το συμφέρον του Συνεταιρισμού. Οι Διοικήσεις του Συνεταιρισμού από τον Ιούνιο του 2007 έως και σήμερα στις οποίες είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος, αντιμετωπίσαμε όλα τα θέματα, με την ίδια σοβαρότητα, νομιμότητα, διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για το άριστο, το δίκαιο και το νόμιμο και όχι για το αρεστό και το παράνομο που έχουν σκοπό τη διευκόλυνση προσωπικών συμφερόντων. Αποφύγαμε και αποφεύγουμε τη δημιουργία νέων δικαστικών υποθέσεων και προσπαθούμε να επιλύουμε τα θέματα που ανακύπτουν με εξώδικες συμφωνίες με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος του Συνεταιρισμού. Εκείνο όμως που μας κάνει υπερήφανους και συνεπείς απέναντι σε εσάς και την ιστορία του Συνεταιρισμού ήταν η απόφασή μας να αναβαθμίσουμε το Συνεταιρισμό και όχι να τον διαλύσουμε. Στις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας με τον Καλλικράτη, ο Συνεταιρισμός θα είναι ο θεματοφύλακας των συμφερόντων της πόλης μας. Υπογραφή δική μου δεν πρόκειται να μπει σε παράνομες απαιτήσεις που βλάπτουν τα συμφέροντα του Συνεταιρισμού και κατ’ επέκταση των κατοίκων των Θρακομακεδόνων”.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -