11.4 C
Athens
3 Ιουλίου 2020
No menu items!
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Δωρεά υποτροφιών για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες δημοτών Αττικής

Δωρεά υποτροφιών για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες δημοτών Αττικής

- Advertisement -

Σύμπραξη ανθρωπιάς από την ΚΕΔΕ και τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΣΒΙΕ με τη δωρεά πενήντα υποτροφιών διετούς φοίτησης για την υποστήριξη των δημοτών της Αττικής που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης σύμπραξης τους που ξεκίνησε την περσινή χρονιά, ο  εκπαιδευτικός οργανισμός ΣΒΙΕ θέτει και φέτος στη διάθεση της ΚΕΔΕ (50) πενήντα πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης για την υποστήριξη των δημοτών της Αττικής που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής ΣΒΙΕ, μέλος Δ.Σ Ένωσης Ιδιωτικών ΙΕΚ Ν. Καστρινάκης και η συνιδιοκτήτρια Σχολής ΣΒΙΕ, αντιπρόεδρος Συλλόγου Κολλεγίων Δ. Φουντουκάκου παρουσίασαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ, αναλυτικά το πρόγραμμα  στήριξης των συμπολιτών μας που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά στερούνται την οικονομική δυνατότητα.

Ειδικότερα  ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΣΒΙΕ θέτει στη διάθεση της Κ.Ε.Δ.Ε. και για την φετινή χρονιά, πενήντα (50) πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης, συνολικής αξίας 360.000€, για την υποστήριξη των δημοτών της Αττικής  που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ).

Οι απόφοιτοι Λυκείου που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά στερούνται την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου, στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου τους, η οποία θα πιστοποιεί ότι πληρούνται τα κριτήρια επίδοσης της υποτροφίας.

Σε κάθε δήμο που θα αποφασίσει να μετάσχει στην κοινή αυτή πρωτοβουλία αναλογεί μία (1) θέση υποτρόφου, υπό την προϋπόθεση ότι οι αιτήσεις που θα καταχωρηθούν από τον συγκεκριμένο δήμο θα είναι τουλάχιστον δέκα (10). Για λόγους διαφάνειας, η τελική επιλογή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί από κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΣΒΙΕ.

Επιπλέον, σε  κάθε κοινωνικά ή/και οικονομικά ευάλωτο πολίτη ο οποίος θα αιτηθεί υποτροφία μέσω της ως άνω διαδικασίας, η ΣΒΙΕ θα χορηγήσει αυτόματα 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα προκειμένου να σπουδάσει την ειδικότητα της επιλογής του.
Κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι

Αίτηση για υποτροφία δικαιούνται να καταθέσουν οι ακόλουθες κατηγορίες συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ):

● Μακροχρόνια άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους)

● Πολίτες με ετήσιο ατομικό εισόδημα μικρότερο από 6.000 € (για άτομα 25 ετών και άνω)

● Πολίτες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 € (για άτομα κάτω των 25 ετών)

● ¶τομα με αναπηρία

● Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών

● Θύματα ενδοοικογενειακής ή άλλων μορφών βίας

● ¶τομα με θρησκευτικές, πολιτισμικές και λοιπές ιδιαιτερότητες

● ¶τομα σε κοινωνική επανένταξη

● Πρόσφυγες, παλιννοστούντες, αιτούντες άσυλο κ.ά.

Οι ειδικότητες  του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, μεταξύ των οποίων μπορούν να επιλέξουν οι υπότροφοι σπουδαστές, είναι οι ακόλουθες:

Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων (Β. Μικροβιολόγου)
Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου
Βοηθός Νοσηλευτικής ΜΕΘ
Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής
Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας
Βοηθός Φυσικοθεραπείας
Βοηθός Εργοθεραπείας
Προπονητής Αθλημάτων
Βοηθός Φαρμακοποιού – Τεχνικός Φαρμάκων & Καλλυντικών
Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας
Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας
Βοηθός Οπτικής – Οπτομετρίας
Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιέζ

Περισσότερες Πληροφορίες
Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αχαρνών
κα Ελένη Αβραμίδου
Τηλέφωνο: 213 212 3127

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -