12.5 C
Athens
10 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Ομοφωνία στη Γ.Σ του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Θρακομακεδόνων

Ομοφωνία στη Γ.Σ του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Θρακομακεδόνων

- Advertisement -

oidomikos synetairismos customΠετυχημένη, γόνιμη και ενδιαφέρουσα ήταν η Γενική Συνέλευση του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Θρακομακεδόνων «Μακεδονία» που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου. Στα θέματα που συζητήθηκαν αποτυπώθηκε, για μια ακόμη φορά, η θέληση του Συνεταιρισμού να λειτουργεί με πνεύμα ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας και με οδηγό πάντα την νομιμότητα, την αντικειμενικότητα, τη διαφάνεια , την εντιμότητα και την εργατικότητα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αναστάσιος Χίος επισήμανε ότι στόχος του Συνεταιρισμού είναι η γόνιμη συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου καθώς και η διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών ζωής για τους κατοίκους των Θρακομακεδόνων. «Ο Συνεταιρισμός πρέπει να είναι μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν προσδοκώ να λάβω τίποτα από το Συνεταιρισμό θέλω μόνο να προσφέρω σε αυτόν. Δεν θα χαθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο, περιουσιακού στοιχείου του Συνεταιρισμού, άνευ λόγου και δεν θα σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ. Οι συμφωνίες χωρίς νομιμότητα δεν έχουν θέση στο Συνεταιρισμό», αποσαφήνισε ο κ. Χίος.

Ακολούθησε ο απολογισμός για το 2012 ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε οικονομικά και διοικητικά ζητήματα του Συνεταιρισμού. Ειδικά για το θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας του, το οποίο έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τα μέλη, ο κ. Χίος ενημέρωσε για τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, από πλευράς του Συνεταιρισμού έχει συγκροτηθεί επιτροπή από τα μέλη Αναστάσιο Χίο, Κωνσταντίνο Ζήσιμο και Σταύρο Λέτσα που θα έρθει σε διαβούλευση με το Δήμο Αχαρνών για την αξιοποίηση της περιουσίας του. Από την μεριά του Δήμου η επιτροπή απαρτίζεται από τους: Χρύσανθο Κόνταρη, Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο και Σάββα Βασιλειάδη.

Στη συνέχεια ο κ. Χίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το ζήτημα των μισθώσεων του Οικοδομικού Συνεταιρισμού. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι έχει ληφθεί απόφαση να μη γίνει καμία μείωση, με το σκεπτικό ότι τα μισθώματα ανταποκρίνονται στη μισθωτική αξία της περιοχής παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει αλλά και να μην γίνει αναπροσαρμογή ενοικίου.

Όσον αφορά στην υπόθεση Νάστου η οποία συζητείται στο Γ’ τμήμα του Αρείου Πάγου, στις 6 Μαρτίου, ο κ. Χίος ενημέρωσε ότι από πλευράς Συνεταιρισμού θα παραστεί ο νομικός σύμβουλος Δημ. Κωτσόγιαννης και ότι διαθέτει γνωμοδότηση του καθηγητή κ. Μπέη, με την οποία δικαιολογούνται οι παραλήψεις του Συνεταιρισμού που αφορούν την υπόθεση αυτήν και έγιναν κατά τα έτη 1995-1996. Παράλληλα, ενέργειες γίνονται και από τον πραγματογνώμονα κ. Καρούμπαλη για την υπόθεση διεκδίκησης από το Ελληνικό Δημόσιο 19 περίπου στρεμμάτων εντός και εκτός σχεδίου.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού αναφέρθηκε, επίσης, στην ένσταση που κατατέθηκε στο Δήμο Αχαρνών, σχετικώς με τα τέλη κρασπεδόρυθρων που επιβαρύνεται , η οποία όμως δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα.

Τέλος, ο κ. Χίος αναφέρθηκε στο νόμο 4067/12 αρθρο 8 που τροποποίησε το άρθρο 2 του Γ.Ο.Κ. και επιλύει την εκκρεμότητα των περιφερειακών οικοπέδων της πόλης. Εκ μέρους του Συνεταιρισμού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την επιτυχία και πλέον, αναμένεται η έκδοση της εγκυκλίου του Υπουργείου που θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες. «Ο Συνεταιρισμός μας ήταν ο πρώτος που άρχισε αυτό τον αγώνα προ δέκα ετών, στη συνέχεια ο Δήμος Θρακομακεδόνων, η επιτροπή αγώνα και μεμονωμένοι κάτοικοι και αυτό που έγινε η νομοθετική ρύθμιση ήταν η μία από τις τρεις λύσεις που επιδιώκαμε. Ενθυμούμαι κυρίες και κύριοι ότι στους βουλευτές και υπουργούς που επισκέπτοντο την πόλης μας, τους έδινα ένα χαρτί με την νομοθετική ρύθμιση του θέματος που είχαμε ετοιμάσει. Κανένας όμως δεν το έλυσε το θέμα αυτό παρά τις υποσχέσεις τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε το Εποπτικό Συμβούλιο για την άψογη συνεργασία καθώς και τον Δικηγόρο Δημήτριο Κωτσόγιαννη για το ήθος του και την επιστημονική του προσφορά προς το Συνεταιρισμό. «Στις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας με τον Καλλικράτη ο Συνεταιρισμός είναι ο θεματοφύλακας της πόλης μας» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για 7η χρονιά , πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη ομόφωνα η κ. Χριστίνα Κωτσόγιαννη και μέλη η κ. Παγώνα και η κ. Οικονομίδου. Ομόφωνα Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής εξελέγη ο κ. Λιβανός Γεώργιος και μέλη η κ. Περράκη και ο κ. Μέρμηγκας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ

Ομόφωνα εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης από τα μέλη του Συνεταιρισμού που παρευρίσκοντο στη Γενική Συνέλευση.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Στις πληγείσες περιοχές της Αλβανίας η ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Ιλίου

Νίκος Ζενέτος: "Οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει φυσική καταστροφή και έχουμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν το συναίσθημα της απόγνωσης....

Πρόσω… ολοταχώς ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στη Φυλή

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου βρεφονηπιακού Σταθμού στη Φυλή, στη θέση Ζαϊτώ. Παρά τη γενική...

Αψήφησαν τις “σειρήνες” οι Ηπειρώτες των Άνω Λιοσίων και ψήφισαν μαζικά στις εκλογές. Μεγάλη νίκη για τον Χρήστο Ρούσσα

Ηχηρή απάντηση σε όσους επιχείρησαν να δυναμιτίσουν τις εκλογές στον Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και να βάλουν "τρικλοποδιά" στον πρόεδρο και...

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων για ακύρωση μαθητικού διαγωνισμού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ                                                                                       ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΥΛΗΣ κ.Δήμαρχε,
- Advertisment -