7 C
Athens
18 Φεβρουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές, τα σχολεία του δήμου Αχαρνών

Έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές, τα σχολεία του δήμου Αχαρνών

- Advertisement -

Έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές είναι τα σχολεία του δήμου Αχαρνών καθώς τα συνεργεία του δήμου έπιασαν αμέσως «δουλειά» μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ικανοποιώντας τα αιτήματα των διευθυντών.

karydakis_kostas
Ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Κώστας Καρυδάκης

- Advertisement -
- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κώστα Καρυδάκη με τους εκπαιδευτικούς στο τέλος της σχολικής χρονιάς όπου καταγράφηκαν τα προβλήματα των σχολείων προκειμένου να τα επιλύσουμε κατά τη θερινή περίοδο.

Κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου μεγιστοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις μας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων , Περιβάλλοντος και Πρασίνου και πραγματοποιήθηκαν όσες εργασίες ήταν αναγκαίες ώστε με το χτύπημα του «πρώτου κουδουνιού» τα σχολεία να είναι έτοιμα.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία τοποθέτησης καθαριστριών με σύμβαση έργου βάσει αντικειμενικών κριτήριων , όπως αυτά προβλέπονταν στη σχετική προκήρυξη, για την κάλυψη της καθαριότητας των σχολικών μονάδων για τη νέα χρονιά.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε η κατανομή της Β΄ δόσης των λειτουργικών του 2016 στα Νηπιαγωγεία ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η κατανομή στα Δημοτικά.

«Τα χρήματα των σχολείων είναι χρήματα για εξειδικευμένο σκοπό. Κατατέθηκαν στο δήμο και παρέμειναν λόγω των προβλημάτων του προϋπολογισμού, όπως είναι γνωστό και δεν χρησιμοποιήθηκαν αλλού, όπως ακούστηκε, τακτική που χρησιμοποιούσαν παρελθούσες Δημοτικές αρχές» αναφέρει ο κ.Καρυδάκης.

Ωστόσο, παρόλο που καθυστέρησε η καταβολή της δόσης κανένα σχολείο δεν έμεινε χωρίς χρήματα και σε όσα δεν υπήρχε υπόλοιπο δόθηκε προκαταβολή από την επόμενη δόση.

«Όπως έχει δηλώσει και ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός : «Ο Δήμος είναι κοντά στα σχολεία  ώστε να εκπληρώσει στο ακέραιο την αποστολή του. Να υποστηρίξει τις κτιριακές υποδομές και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια»

Ως πρόεδρος και το προσωπικό της  Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύουμε στη στενή συνεργασία με τη Σχολική κοινότητα ώστε να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας που θα οδηγήσουν τους μαθητές μας στην πρόοδο και την επιτυχία» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Καρυδάκης.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -