KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΑΧΑΡΝΕΣ

Ανάγκη για άμεση προστασία στα σχολεία των Αχαρνών

06/04/2010 14:28
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το 6ο Λύκειο, στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού αποτέλεσε, αυτή τη φορά, στόχο παραβατικών στοιχείων που δρουν ανενόχλητα το τελευταίο διάστημα καταστρέφοντας τα σχολεία που λειτουργούν στις Αχαρνές.

Άγνωστοι διέρρηξαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου καταστρέφοντας στη συνέχεια την αίθουσα των καθηγητών και το γραφείο του Λυκειάρχη. Από τη φωτιά καταστράφηκαν υπολογιστές, έγγραφα, καθώς και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός του Λυκείου και του 12ου Γυμνασίου .

Σημειώνεται, πως το τελευταίο διάστημα οι βανδαλισμοί σε σχολεία του Δήμου Αχαρνών είναι σύνηθες φαινόμενο, με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί κατ’ επανάληψη μηνύσεις στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ενώ το θέμα έχει τεθεί και συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με σχετικό έγγραφο στις 10 Μαρτίου το Γραφείο της Επιτροπής Παιδείας ενημέρωσε τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, την Υφυπουργό Παιδείας καθώς και τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως αναφέρεται, στον Δήμο λειτουργούν 95 σχολεία, εκ των οποίων 32 Δημοτικά, 33 Νηπιαγωγεία και 30 Λύκεια – Γυμνάσια – ΕΠΑΛ με 16 χιλιάδες παιδιά. Η φύλαξή τους είναι ελλειπής και αδύνατη και όπου υπάρχει περιορίζεται στις απογευματινές ώρες (14:00-22:00) πλην των αργιών, λόγω έλλειψης φυλάκων. Αυτά τα σχολεία αποτελούν στόχο βανδαλισμών και άλλων παραβατικών στοιχείων που βρίσκουν καταφύγιο σε αυτά κατά τις νυχτερινές ώρες. Προβλήματα σημειώνονται και κατά τις μεσημεριανές ώρες από ομάδες εξωσχολικών. Στα Αστυνομικά τμήματα της περιοχής έχουν υποβληθεί μηνύσεις, τόσο από τους Διευθυντές των Σχολείων, όσο και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας. Η δε Πυροσβεστική έχει επιληφθεί πολλών περιστατικών εμπρησμού και υποτίθεται ότι έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη με άγνωστο αποτέλεσμα.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: