KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΦΥΛΗ

33.000 ευρώ αποζημίωση στην οικογένεια του αν. δημάρχου Μαρίνου Σαρλά για πλημμύρα. “Κωλυσιεργούν” άλλους πολίτες για πολύ λιγότερα. “Όχι” από Κώστα Παπαϊωάννου

22/09/2016 10:02
Ανανεώθηκε 22/09/2016 10:07
3 '
Μαρίνος Σαρλάς, αναπληρωτής δήμαρχος Φυλής, ύδρευση
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Την απόφαση να καταβάλλει ο δήμος Φυλής 33.000 ευρώ ως αποζημίωση στην οικογένεια του αναπληρωτή δημάρχου, αρμόδιου για θέματα ύδρευσης,  Μαρίνου Σαρλά, εξαιτίας βλάβης που είχε υποστεί η κατοικία του λόγω πλημμύρας πήρε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο. Την ίδια ώρα, δημότες – που δεν έχουν ενδεχομένως κάποιο αντιδήμαρχο φίλο ή συγγενή να ενδιαφερθεί για την υπόθεσή τους – περιμένουν από το 2013 να αποζημιωθούν για καταστροφή της περιουσίας τους και μάλιστα με πολύ λιγότερα χρήματα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Με την αγωγή τους, οι Αργύρης και Μαρία Σαρλά ζητούσαν από το δήμο (μόνο αρμόδιο  ως κύριο του δικτύου ύδρευσης στα Άνω Λιόσια καθώς δεν το έχει παραχωρήσει στην ΕΥΔΑΠ) το ποσό των 116.282 ευρώ (36.282 ευρώ για την περιουσιακή βλάβη και  40.000 ευρώ στον καθένα για ηθική βλάβη). Για να μη προχωρήσουν στην αγωγή, ζήτησαν εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεχόμενοι να μειώσουν την απαίτηση για αποκατάσταση των ζημιών τους και να παραιτηθούν από την αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Η καταβολή των χρημάτων ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ενώ την αντίθεσή του εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Παπαϊωάννου, ο οποίος ζήτησε να μάθει αν υπάρχει αυτοψία από άλλο φορέα εκτός από το δήμο για τις ζημιές και ρώτησε αν πρόκειται για τους γονείς του αναπληρωτή δημάρχου Μαρίνου Σαρλά.

 

 

Την ίδια ώρα, στην αναμονή για αποζημίωση παραμένουν άλλοι κάτοικοι της περιοχής από καταστροφή της περιουσίας τους σε αντίστοιχες πλημμύρες. Όπως ο Γιώργος Ιωάννου, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε στη μεγάλη πλημμύρα που σάρωσε τα Άνω Λιόσια το Νοέμβριο του 2013 και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Συγκεκριμένα, το όχημα που οδηγούσε η σύζυγός του βρισκόταν εν κινήσει, επί της οδού Αιγαίου Πελάγους, όταν ξαφνικά ένας χείμαρρος νερού που κατέβαινε από την οδό Θεσσαλίας το «σκέπασε» κυριολεκτικά. Οι επιβάτες, μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από το όχημα, το οποίο όμως παρασύρθηκε στη συνέχεια από τα νερά και ξεκίνησε μια τρελή πορεία 100 μέτρων, οπότε και σταμάτησε πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο.

Με βάση την καταγραφή, ο κ. Ιωάννου θα έπρεπε να αποζημιωθεί με το ποσό των 7.000 ευρώ για την καταστροφή του αυτοκινήτου ενώ κατέθεσε αγωγή κατά του δήμου καθώς και αλλεπάλληλες αιτήσεις προκειμένου να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Τρία χρόνια μετά και, παρά τις διαβεβαιώσεις που πήρε από τη δημοτική αρχή, το θέμα δεν έχει καν συζητηθεί, δεν έχει ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία αποζημίωσης, τον στέλνουν από “τον Άννα στον Καϊάφα” και ο ίδιος αισθάνεται ότι τον κοροϊδεύουν.

Και αν για τον κ. Ιωάννου δε βρίσκουν θέση στην ημερήσια διάταξη του συμβουλίου για να πάρει τα 7.000 ευρώ που του αναλογούν, βρέθηκε θέση για να μπορέσει η οικογένεια του αναπληρωτή δημάρχου να πάρει τα 33.000 ευρώ της αποζημίωσης…

 

πλημμύρες, Άνω Λιόσια, δήμος Φυλής
Το αυτοκίνητο του κ. Ιωάννου παρασύρθηκε από τα νερά και κατέληξε πάνω σε ένα άλλο όχημα
Το αυτοκίνητο του κ. Ιωάννου παρασύρθηκε από τα νερά και κατέληξε πάνω σε ένα άλλο όχημα
Το αυτοκίνητο του κ. Ιωάννου παρασύρθηκε από τα νερά και κατέληξε πάνω σε ένα άλλο όχημα
πλημμύρες, Άνω Λιόσια, δήμος Φυλής
Το γεγονός είχε καταγράψει τότε η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Το οδόστρωμα "άνοιξε" και ο χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα
Το οδόστρωμα “άνοιξε” και ο χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα
πλημμύρες, Άνω Λιόσια, δήμος Φυλής
Η γνωμάτευση της τεχνικής υπηρεσίας το Δεκέμβριο του 2013
Μια από τις αλλεπάλληλες αιτήσεις του κ. Ιωάννου όλα αυτά τα χρόνια προς το δήμο για να πάρει την αποζημίωσή του
Μια από τις αλλεπάλληλες αιτήσεις του κ. Ιωάννου όλα αυτά τα χρόνια προς το δήμο για να πάρει την αποζημίωσή του

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: