KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Πρωτοβουλία για την ανάπλαση της πλατείας Καράβου που μαραζώνει αναλαμβάνει η Ευρώπη Κοσμίδη

10/10/2016 18:24
Ανανεώθηκε 10/10/2016 18:26
2 '
Πλατεία Καράβου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Μοιάζει ξεκομμένη από οτιδήποτε της προσέδιδε έναν κεντρικό χαρακτήρα και ας είναι η δεύτερη πιο πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο των Αχαρνών. Η πλατεία Καράβου, τόπος συνάντησης και σημείο αλλοτινών πολλαπλών διαδρομών είναι σήμερα εγκαταλελειμμένη και αφημένη στην τύχη που της επιφυλάσσει ο χρόνος, η κρίση και η αδιαφορία των διοικούντων και μη…

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Βρίσκεται στο σταυροδρόμι που ενώνει τρεις περιοχές και καθημερινά διασχίζεται από δεκάδες επισκέπτες, καθώς διαθέτει το κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και κόμβο λεωφορείων.  Μέχρι και σήμερααποτελεί σήμα κατατεθέν των Αχαρνών, αν και εμφανώς αφημένη στο έλεος της εποχής.

Έχοντας σημαντικές παιδικές αναμνήσεις από την πλατεία Καράβου, η Ευρώπη Κοσμίδη, πολιτευτής της ΝΔ, πολιτικός μηχανικός και, κυρίως, κάτοικος της περιοχής αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για την αναδόμηση και ανάδειξη της δεύτερης μεγαλύτερης πλατείας της πόλης.

“Η δική μου ανάμνηση από την πλατεία είναι τα γέλια που κάναμε στην πρότυπη περιφραγμένη παιδική χαρά της. Ήταν ευτυχία όταν βρισκόμαστε απογεύματα, πρωινά Κυριακής, καθημερινές που ξεκλέβαμε και τρέχαμε στην πλατεία… Τώρα, με λύπη, βλέπω, την κατάντια της, μια κατάντια που την έφερε προφανώς η αδιαφορία μας” σημειώνει.

Η ίδια δηλώνει πρόθυμη να συμβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο στην ανάπλασή της και καλεί δημοτική αρχή και τεχνικά γραφεία της περιοχής να συνεργαστούν: “Είμαι στην διάθεση του δημάρχου και καλώ και όσους άλλους πολιτικούς μηχανικούς και κατασκευαστές διαθέτει αυτός ο δήμος να συμβάλλουμε σε οτιδήποτε χρειάζεται απαιτείται (απο μελέτες διαρρύθμισης μέχρι υλικά ανακατασκευής) προκειμένου να αναδειχθεί ξανά η ιστορία αλλά και η σωστή χρήση της πλατείας Καράβου” υπογραμμίζει και προσθέτει: “Τα ανταποδοτικα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης θα είναι πολλαπλάσια για τον τόπο μας, συνεπώς και για εμάς που ζούμε σε αυτόν…”

  • Οι φωτογραφίες από την πλατεία Καράβου αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. Η πλατεία είναι εγκαταλελειμμένη, αφημένη στη φθορά του χρόνου. Η ιστορική πλατεία των Αχαρνών, κομβικό σημεί,  της πόλης περιμένει ν΄ανακτήσει την παλιά της αίγλη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πλατεία Καράβου

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: