KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες επισκέφθηκαν το 2ο δημοτικό Αχαρνών

19/10/2016 18:28
Ανανεώθηκε 19/10/2016 18:33
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το 2ο δημοτικό Αχαρνών, το σχολείο που έχει αγκαλιάσει μέσα από ποικίλες δράσεις τη διαφορετικότητα, πρωτοτύπησε-γι΄άλλη μια φορά-εορτάζοντας την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού λίγες ημέρες μετά, μαζί με Παραολυμπιονίκες και Ολυμπιονίκες που επισκέφτηκαν το σχολείο.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση πήραν μέρος η χάλκινη Ολυμπιονίκης στους αγώνες του Πεκίνο (2008) Σοφία Παπαδοπούλου που ξεκίνησε από τα πέντε της την ιστιοπλοΐα και από τα οκτώ της μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και από τότε συνεχίζει τον αγώνα της.
Ο συντοπίτης μας Παραολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Καραούζας, που κατοικεί στον Κόκκινο Μύλο, αγωνίζεται στα 50 m πρόσθιο στην κολύμβηση, στην αγωνιστική κατηγορία SB3. Στους Παραολυμπιακους Αγώνες του Πεκίνο το 2008 κατέλαβε την 4η θέση.
Ο Σεν Τζόν Φερνάντες υπήρξε παίκτης του ράγκμπι. Διεθνής με την εθνική ομάδα της Μάλτας και από τους παίκτες που ξεχώριζαν. Ένα δολοφονικό τζαρτζάρισμα του κατέστρεψε την σπονδυλική στήλη. Από τότε βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όμως, το μικρόβιο του αθλητισμού ποτέ δεν έφυγε από το αίμα του. Μετά από αποκατάσταση κάποιων ετών, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, αυτή τη φορά στον στίβο των ατόμων με αναπηρία και συγκεκριμένα στις ρίψεις (σφαιροβολία). Στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Στάθης Τοπαλίδης ο οποίος, ως αθλητής της πάλης, είχε πάρειμέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000, όπου δυστυχώς, λόγω ενός τραυματισμού δεν κατάφερε να κερδίσει μετάλλιο.
Ο Σεν Τζον Φερνάντες είχε μαζί του το Χρυσό Μετάλλιο που κατέκτησε στους αγώνες του Ρίο και έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά, αλλά και στους Εκπαιδευτικούς να το δουν, να το πιάσουν και να το θαυμάσουν από κοντά.

Τέλος, οι σημαιοφόροι του σχολείου για να ευχαριστήσουν τους αθλητές, τους πρόσφεραν ανθοδέσμες και στεφάνια ελιάς (φτιαγμένα από τα παιδιά της Γ’ τάξης). Είναι σημαντικό ν΄αναφερθεί ότι ιθύνων νους όλων αυτών των πρωτοπόρων δράσεων είναι η διευθύντρια του 2ου δημοτικού κ. Οικονόμου η οποία έχει ανοίξει το σχολείο στην κοινωνία,εκπαιδεύει τα παιδιά στις ανθρωπιστικές αξίες, στη δημοκρατία, στο σεβασμό και στη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και σε δεξιότητες κοινωνικής και προσωπικής ανάπτυξης όπως η συνεργασία, η αυτοεκτίμηση, ο σεβασμός και η αποδοχή του άλλου και η αλληλεγγύη.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: