Σάλο έχει προκαλέσει στη δημοτική κοινότητα Φυλής η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 66χρονο πρώην υπάλληλο του δήμου, το πρωί της Παρασκευής. Παρά το γεγονός, ότι στη μικρή κοινωνία της Φυλής, όλοι γνώριζαν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του 66χρονου που έχει μείνει χωρίς δουλειά από το Μάρτιο, η τοπική δημοτική αρχή σφύριζε αδιάφορα.
Συγγενής του αντιδημάρχου Φυλής Σπύρου Μπρέμπου και της προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ελένης Λιάκου, ο 66χρονος δούλευε ως ηλεκτρολόγος στον πρώην δήμο Φυλής και μετέπειτα στον καλλικρατικό δήμο, επί 35 ολόκληρα χρόνια. Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για ένα ευσυνείδητο υπάλληλο, από τους πρώτους στη δημοτική κοινότητα Φυλής, ο οποίος βρισκόταν παντού όπου τον χρειάζονταν οι συνδημότες του.
Όπως τονίζει το περιβάλλον του, το Μάρτιο, λίγο πριν το Πάσχα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, υπέβαλλε την παραίτησή του για λόγους συνταξιοδότησης, ωστόσο κανείς από τις υπηρεσίες του δήμου δεν ενδιαφέρθηκε να τον ενημερώσει για το τι έπρεπε να κάνει για να υποβάλλει το σχετικό αίτημα, ούτε να τον καθοδηγήσει, καθώς το Δεκέμβριο του 2016 θα μπορούσε να βγει στη σύνταξη. Με δεδομένη τη συχνότητα αλλαγής αποφάσεων και την πολυνομία που υπάρχει, υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται αρωγή από τις δημοτικές υπηρεσίες σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για συνταξιοδότηση. Πόσο μάλλον όταν αυτοί δεν ήταν άγνωστοι αλλά δημοτικοί υπάλληλοι, δηλαδή συνάδελφοι, 35 χρόνων.
Τέσσερις μήνες μετά την παραίτησή του πεθαίνει η, επί 4 χρόνια κατάκοιτη γυναίκα του, ο γιος του είναι άνεργος και ο ίδιος συντηρείται από τη χαμηλή σύνταξη της αδελφής του. Λόγω της μηδενικής σχεδόν οικονομικής του δυνατότητας αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα, με αποτέλεσμα την περασμένη Παρασκευή, συνεργείο της ΔΕΗ να μεταβεί – συνοδεία περιπολικού – σπίτι του, προκειμένου να του το κόψει.
Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ακόμα και οι υπάλληλοι της ΔΕΗ δίστασαν να του κόψουν την ηλεκτροδότηση καθώς τον λυπήθηκαν αλλά δε μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά ενώ συγγενείς του τονίζουν ότι ο ίδιος έπαθε την ίδια ημέρα ελαφριάς μορφής εγκεφαλικό από τη στενοχώρια του.
Όλοι, πάντως, αναφέρουν ότι – παρά το γεγονός πως ήταν γνωστή η κατάστασή του – κανείς από τη διοίκηση του δήμου Φυλής, των «28 εκατομμυρίων ευρώ ταμείο» όπως ισχυρίζεται ότι διαθέτει , δεν του συμπαραστάθηκε. Ούτε καν οι συγγενείς του, οι οποίοι τυγχάνουν, στην παρούσα φάση, να κατέχουν τοπικά αξιώματα. Τουναντίον, τον άφησαν αβοήθητο τόσο σαν άνθρωπο, όσο και σαν δημοτικό υπάλληλο τόσων χρόνων.