11.4 C
Athens
13 Αυγούστου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Χωρίς προβλήματα οι δημαιρεσίες στις Αχαρνές

Χωρίς προβλήματα οι δημαιρεσίες στις Αχαρνές

- Advertisement -

Δημαιρεσίες ΑχαρνέςΧωρίς προβλήματα και με απόλυτα ομαλή διαδικασία πραγματοποιήθηκε στις Αχαρνές, η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου για την καινούρια διοίκηση του δήμου, παρά την πολύωρη διάρκειά της. Τον ευχάριστο τόνο της ημέρας έδωσαν στην αρχή της συνεδρίασης τα κάλαντα που έψαλαν παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές από τον Σύλλογο Κρητών Αχαρνών ενώ πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας από τους προέδρους των παρατάξεων.

- Advertisement -
- Advertisement -

 

Συγκινημένος και παράλληλα ευχαριστημένος δήλωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, επισημαίνοντας ότι η πολυπόθητη ανανέωση στα τοπικά πράγματα ξεκινά από τις Αχαρνές, καθώς τα μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο είναι, κατά κύριο λόγο, νέοι και με όρεξη για δουλειά. Χαρακτήρισε, επίσης, ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου, «καθώς σε αυτό συνυπάρχουν τέσσερις δήμαρχοι μαζί με μένα, οι Παναγιώτης Φωτιάδης, Σπύρος Στριφτός και Θέμης Οικονόμου».

Καλή αρχή στο νέο δήμαρχο ευχήθηκαν όλοι οι πρόεδροι των παρατάξεων ενώ ο Παναγιώτης Φωτιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, κατάφερε να νοικοκυρέψει το Δήμο. «Με ενδιαφέρει ο τόπος να πάει μπροστά και σε αυτό δεν θα κάνουμε εκπτώσεις» πρόσθεσε ο κ. Φωτιάδης. Συγκινητική στιγμή της συνεδρίασης αποτέλεσε η απονομή πλακέτας στον Θάνο Τραβασάρο, σε ένδειξη τιμής καθώς έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλο.

Εκλογή Προεδρείου Δ.Σ.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Ντούρος, αντιπρόεδρος η Μαρία Χαριτίδη και γραμματέας ο Παντελής Ελευθεριάδης. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος ανακοίνωσε πως οι συνεδριάσεις θα μεταδίδονται ζωντανά στο Internet, για να μπορούν να τις παρακολουθούν όποιοι ενδιαφέρονται και από το σπίτι τους.

Οικονομική Επιτροπή

Η Δημαρχιακή επιτροπή μετονομάζεται σε Οικονομική επιτροπή και σε αυτήν εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη οι: Φυτάς Αθανάσιος, Χριστοπούλου Σοφία, Ρούσσας Κώστας, Κορνιλάκης Παναγιώτης, Σαββίδης Κώστας, Φωτιάδης Παναγιώτης, Κασσσαβός Ιωάννης και Οικονόμου Θέμης. Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέξησαν οι Βρεττός Μιχάλης, Καλάργαλης Ιωάννης, Σαββίδη Κική, Θεοδωρίδης Ματθαίος και Πολυμενέας Παναγιώτης.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Αντίστοιχα, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν οι Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης, Μπουζιάνης Νίκος, Παντελιά Έυη, Χωριανόπουλος Κώστας, Πετάκος Γιώργος, Γκίκας Χρήστος, Σαββίδης Σπύρος και Χαριτίδη Μαρία. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Μπράχου Αναστασία, Κορνιλάκης Παναγιώτης, Γκίκας Παναγιώτης, Γρηγοριάδης Στάθης και Πολυμενέας Παναγιώτης.

Τοπικό Συμβούλιο Αχαρνών

Κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου και λόγω της μεγάλης καθυστέρησης των αποτελεσμάτων, ο Σωτήρης Ντούρος πήρε την πρωτοβουλία και συγκάλεσε το τοπικό συμβούλιο. Η συνεδρίαση για την ανάδειξη των θέσεων προέδρου και αντιπροέδρου έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου με ανοιχτή ψηφοφορία. Πρόεδρος αναδείχτηκε ο Ευάγγελος Παπανίκας και αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Νίκας. Όπως τόνισε ο κ. Ντούρος οι αρμοδιότητες θα διανεμηθούν σε όλα τα μέλη του συμβουλίου, στα οποία θα δοθεί κτίριο για την καλύτερη λειτουργία του συμβουλίου.

Τοπικό συμβούλιο Θρακομακεδόνων

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έγινε και η ανάδειξη του προεδρείου του Τοπικού Συμβουλίου Θρακομακεδονων στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου. Πριν την συνεδρίαση έγινε και η κοπή της πίτας του Πνευματικού Κέντρου, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σωτήρης Ντούρος δεσμεύτηκε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε, «οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων να μην στερηθούν τίποτα από αυτά που τους παρέχονται είτε σε επίπεδο εξυπηρέτησης, είτε σε πνευματικό επίπεδο και αν χρειαστεί θα τα εμπλουτίσουμε». Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Σάββας Βασιλειάδης και αντιπρόεδρος η Αγγέλα Ξηνταβελόνη.

 

Δημαιρεσίες Αχαρνές1Δημαιρεσίες Αχαρνές2Δημαιρεσίες3
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -