KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Πρώτη ενημέρωση για τον Σωτήρη Ντούρο, με ειδήσεις και προτεραιότητες

13/01/2011 15:53
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Πρώτη συνέντευξη ΝτούροςΤην πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου είχε την περασμένη Τρίτη ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, γεγονός που όπως υποσχέθηκε θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πλαισιωμένος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκη Ντούρο και τον γ.γ του Δήμου Νίκο Κρημνιανιώτη γνωστοποίησε τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής και τις συναντήσεις που πρόκειται να έχει για μια σειρά από θέματα που απασχολούν το Δήμο.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ήδη από την Πέμπτη πραγματοποιεί επαφές με αρμόδιους φορείς του ΟΣΕ και του Προαστιακού, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τα συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς που διατρέχουν την πόλη χωρίς την ανάλογη προσφορά.

Σχετικά με τις ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής στον τομέα της καθημερινότητας, ο κ. Ντούρος σημείωσε ότι το χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των ομβρίων υδάτων που κατακλύζουν την πόλη καθώς και το κυκλοφοριακό αποτελούν ένα από τα στοιχήματα της νέας δημοτικής αρχής ενώ θα πρέπει να γίνουν πεζόδρομοι, χώροι παρκαρίσματος και παιδικές χαρές, «με όσο λιγότερα χρήματα γίνεται, γιατί λεφτά δεν υπάρχουν». Πρόσθεσε ακόμα ότι η ενίσχυση της εμπορικής κίνησης της πόλης αποτελεί ένα από τα στοιχήματα της νέας δημοτικής αρχής ενώ χαρακτήρισε ως σημαντικό το θέμα των στρατοπέδων και επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν οι κατάλληλες προσπάθειες για να περάσουν στα χέρια του Δήμου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην αυξημένη παραβατικότητα που απειλεί το προφίλ της περιοχής και χρήζει άμεσων παρεμβάσεων με ορατά αποτελέσματα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Ερωτηθείς για το Αρχαίο Θέατρο, ο δήμαρχος Αχαρνών υποσχέθηκε την ανάδειξη του, χρεώνοντας και στον εαυτό του μέρος της ευθύνης για ότι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, με πρώτο βήμα την αποζημίωση του απαλλοτριωθέντος χώρου και την ύπαρξη ειδικής κυκλοφοριακής μελέτης.

Όσον αφορά στα οικονομικά του Δήμου, ο Σωτήρης Ντούρος επεσήμανε πως θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι για να εισρεύσουν έσοδα, καθώς αυτή τη στιγμή «μπαίνει μέσα» πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα. (2.400.000€ έσοδα και 3.500.000€ έξοδα). Σημείωσε, ωστόσο, ότι το πρόβλημα πρωτίστως είναι διοικητικό και στη συνέχεια οικονομικό και ότι ο Δήμος πάσχει από εξειδικευμένο προσωπικό σε συγκεκριμένους τομείς. «Ο Δήμος έχει αρκετό κόσμο και θα πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση μέσα από προγράμματα εκμάθησης και εκπαίδευσης» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως εντός δέκα ημερών θα έχει γίνει η απογραφή του προσωπικού, προκειμένου να υπάρξει ορθολογική κατανομή των υπαλλήλων.

Σχετικά με τους υπαλλήλους που, μέσω ΑΣΕΠ, μπήκαν στον δήμο, ο κ. Ντούρος απάντησε πως οι αποφάσεις εμπίπτουν στις καινούριες διατάξεις, βάσει των οποίων πέντε υπάλληλοι φεύγουν, ένας μένει και υποστήριξε πως η προκήρυξη ήταν λάθος καθώς ο δήμος έχει ανάγκη από εξειδικευμένα άτομα, όπως τεχνικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όσον αφορά στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του Τάκης Ντούρος είπε ότι τα δημοτικά συμβούλια θα μεταδίδονται ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου ενώ πρόσθεσε ότι οι συνεδριάσεις θα γίνονται με λίγα θέματα στην ημερήσια διάταξη, για τα οποία θα είναι ενημερωμένοι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εικοσιτέσσερις ώρες νωρίτερα. Επίσης, ευχαρίστησε δημόσια τον γενικό γραμματέα του Δήμου Νίκο Κρημνιανιώτη για την πολύτιμη βοήθειά του στις δημαιρεσίες. Τ

έλος, σχετικά με τα έργα ο Σωτήρης Ντούρος επεσήμανε πως όσα έχουν προγραμματιστεί θα προχωρήσουν κανονικά, εκτός από τις εργολαβίες που έχουν οικονομικά υπόλοιπα και οι εργολάβοι τις έχουν διακόψει προσωρινά.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: