7.9 C
Athens
21 Ιανουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Γιάννης Κασσαβός: "Η συμφωνία με το Οικονομικό Παρατηρητήριο δεν θα χει αρνητικό...

Γιάννης Κασσαβός: “Η συμφωνία με το Οικονομικό Παρατηρητήριο δεν θα χει αρνητικό αντιστάθμισμα”

- Advertisement -
Αποφασισμένος να μην συμφωνήσει στη λήψη επιβαρυντικών μέτρων για τους δημότες και τις υπηρεσίες των Αχαρνών, αλλά και σίγουρος ότι η συμφωνία με το Οικονομικό Παρατηρητήριο δεν θα χει αρνητικό αντιστάθμισμα, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Νοεμβρίου.
 Λίγο πριν οριστικοποιηθεί και “κλειδώσει” η συμφωνία με το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ο δήμαρχος Αχαρνών έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με τους επικεφαλής των παρατάξεων όσο και με το νέο Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να διευκρινιστούν οι όροι της συνεργασίας και να τεθούν οι προτεραιότητες.
Αυτό είναι και το κρίσιμο σημείο του όλου εγχειρήματος καθώς οι ισορροπίες είναι λεπτές και η δημοτική αρχή δε δείχνει διατεθειμένη να “ρίξει νερό στο κρασί της” για να κλείσει “σώνει και καλά” τη συμφωνία.
Στην τοπόθετησή του στο Δ.Σ ο κ. Κασσαβός δίνοντας μια μικρή γεύση των όσων συμβαίνουν, είπε ότι ο υπουργός εμφανίστηκε θετικός στο ν΄αντιμετωπιστεί ο δήμος χωρίς στερεότυπα, με την πρέπουσα σημασία καθώς οι κάτοικοί του βιώνουν σοβαρά προβλήματα με την ανεργία αλλά και με “προνομιακό”τρόπο ώστε να ορθοποδήσει άμεσα.
Βασικός στόχος της όλης προσπάθειας είναι την επόμενη τριετία ο δήμος ν΄αρχίσει να πατά στα πόδια του και τα προβλήματα που προέκυψαν από τον άκρατο δανεισμό παρελθόντων χρόνων, ν΄αντιμετωπιστούν επιτυχώς.
“Δίνω μια μάχη και προσπαθώ από αυτό που συνέβαινε αυτά τα χρόνια να το διαχειριστούμε με επιτυχή τρόπο.Θέλω από το κακό να πάρουμε καλό. Γνωρίζω τις επικρίσεις που υπάρχουν αλλά το καράβι στα βράχια δεν το ρίξαμε εμείς. Έχει πέσει εδώ και πολλά χρόνια”τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών.
Σ΄αυτό το ιδιότυπο “πόκερ” με το υπουργείο και τις υπηρεσίες ο κ. Κασσαβός ζήτησε τη συνεργασία και τη σύμπνοια των υπολοίπων παρατάξεων προκειμένου να είναι, όπως είπε” “δυνατός και ισχυρός” στη διαπραγμάτευση.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης θα αφορά τους προϋπολογισμούς του 2016,17 και 18 και πρωταρχικό μέλημά του θα είναι η δημιουργία όρων και προϋποθέσεων για την ομαλή έξοδο του δήμου από το “προβληματικό παρελθόν” του και την είσοδό του σε αναπτυξιακή πορεία.
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -