11.6 C
Athens
14 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ ΙΛΕΑ: Ένας σύλλογος – πρότυπο για τις Αχαρνές

ΙΛΕΑ: Ένας σύλλογος – πρότυπο για τις Αχαρνές

- Advertisement -

Κοπή πίτας ΙΛΕΑΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ιστορικής & Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών (ΙΛΕΑ) σε αίθουσα του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, ο οποίος υπήρξε ιδρυτής του Λαογραφικού Μουσείου. Πολλοί κάτοικοι των Αχαρνών παραβρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση, τιμώντας το έργο της ΙΛΕΑ και δείχνοντας έμπρακτα πως βρίσκονται στο πλευρό της.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο πρόεδρος της ΙΛΕΑ Γιώργος Φυτάς ενημέρωσε για το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα αλλά και για τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν. Ο ίδιος χαρακτήρισε γεγονός της χρονιάς το 10ο Συμπόσιο Ιστορίας και Λαογραφίας που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο από την ΙΛΕΑ, υπενθυμίζοντας ότι έχουν περάσει 22 χρόνια από τότε που η Εταιρία διοργάνωσε το 1ο Συμπόσιο και 8 από το τελευταίο που πραγματοποιήθηκε στον Αυλώνα. «Η ΙΛΕΑ νιώθει υποχρεωμένη να εργαστεί για τη διάσωση ενός θεσμού που η ίδια καθιέρωσε, χάρη στην πρωτοβουλία του σημερινού Αντιπροέδρου Δημήτρη Γιώτα», τόνισε ο Γιώργος Φυτάς.

Την βεβαιότητα ότι το 10ο Συμπόσιο θα στεφθεί από επιτυχία, εξέφρασε και ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, ο οποίος, επίσης, έκανε ειδική αναφορά στον πρωτεργάτη της προσπάθειας Δημήτρη Γιώτα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υποδοχή του Συμποσίου από τους μελετητές της Ιστορίας και της Λαογραφίας της Αττικής είναι ενθουσιώδης, αφού ήδη έχουν υποβληθεί περί τις είκοσι ανακοινώσεις ενώ αναμένεται, ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου, που λήγει η προθεσμία υποβολής, ο αριθμός των ομιλητών θα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Η Οργανωτική Επιτροπή, που ήδη έχει χαράξει τους βασικούς οργανωτικούς άξονες του Συμποσίου, έχει αυτή την περίοδο ρίξει το βάρος στη γνωστοποίηση της διεξαγωγής του Συμποσίου, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στα Πανεπιστήμια, στα κάθε λογής πνευματικά ιδρύματα και στους φορείς που ασχολούνται με την Ιστορία και Λαογραφία της Αττικής.

Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία των Αχαρνών μετρά ήδη 30 χρόνια ζωής και παρόλα αυτά δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο ο ενθουσιασμός και η θέληση των ανθρώπων της για ανάδειξη της ιστορίας των Αχαρνών. Αυτή την στιγμή στις Αχαρνές λειτουργεί Δημοτική Πινακοθήκη που αποτελείται από έργα της καθημερινής ζωής των κατοίκων της περιοχής. Στην κατοχή της Εταιρείας είναι φορεσιές, εργαλεία οικοτεχνίας και γεωργικά, νομίσματα και χαρτονομίσματα, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, έπιπλα και όπλα από δωρεές των κατοίκων.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου όλοι ευχήθηκαν να γίνει το μουσείο της ΙΛΕΑ πρότυπο και να μπορεί ο κόσμος και η νεολαία να διδαχθεί την πορεία της μενιδιάτικης ιστορίας.

 

Κοπή πίτας ΙΛΕΑ1 Κοπή πίτας ΙΛΕΑ2
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Φλαμπούρη: Μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση του 7 Summits

Στην Ανταρκτική θα περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων η Ελληνίδα Αλπινίστρια, Χριστίνα Φλαμπούρη (μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών) προκειμένου να...

Νέος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ο Στάθης Τοπαλίδης, στη ΔΗΦΑ η Αγγελική Ζαχαριάδη

Μετακινήσεις σημειώνονται σε θέσεις της διοίκησης του δήμου Αχαρνών μετά τον πρόσφατο χαμό της Ελένης Σαχσανίδου, η οποία κατείχε τη θέση...

Επτά έργα και… να “καίνε” έφερε μαζί του στη Φυλή ο Γιώργος Πατούλης

Επτά έργα, προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ, κόμιζε στη βαλίτσα του κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Φυλής, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος...

Πλούσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στο Ίλιον. Δείτε ποιες είναι

Με μια σειρά από εκδηλώσεις, με επίκεντρο τα παιδιά αλλά και το εορταστικό κλίμα των ημερών, ο Δήμος Ιλίου καλωσορίζει, αυτό...
- Advertisment -