16.2 C
Athens
7 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική HOT STORY Με σκανδαλώδη τρόπο και χωρίς έλεγχο δόθηκαν 20.000 ευρώ από τους παιδικούς...

Με σκανδαλώδη τρόπο και χωρίς έλεγχο δόθηκαν 20.000 ευρώ από τους παιδικούς σταθμούς Ζεφυρίου

- Advertisement -

Με ένα άκρως προκλητικό και σκανδαλώδη τρόπο, η διοίκηση των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου διέθεσε χρήματα συνολικού ύψους 20.000 ευρώ με αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες (απλές αποδείξεις δαπάνης και χωρίς κανένα παραστατικό) σε άτομα (των οποίων κάλυψε τα ονόματα) για υπηρεσίες που προσέφεραν στους σταθμούς. Υπηρεσίες για τις οποίες στην πραγματικότητα δε δικαιολογείται ανάθεση δαπάνης, εφόσον μπορούν να υποστηριχθούν από το ΑΣΕΠ ή το δήμο.

Με δικαιολογία τα προσωπικά δεδομένα που, προφανώς, δεν ισχύουν σε περιπτώσεις προμηθευτών και ατόμων που συναλλάσσονται οικονομικά με το δήμο, η διοίκηση “κάλυψε” τα ονόματα των ανθρώπων που, υποτίθεται, ότι προσέφεραν υπηρεσίες στο νομικό πρόσωπο και πληρώθηκαν για αυτές με απλές αποδείξεις δαπάνης (τίτλους κτήσης), χωρίς τιμολόγιο και χωρίς να έχουν σχετική επαγγελματική δραστηριότητα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Πέρα από το ηθικό ζήτημα που υπάρχει, καθώς πρόκειται για χρήματα του δήμου που ακολουθούνται από ένα “πέπλο” μυστικότητας  (δεν ελέγχεται σε ποιους δίνονται και γιατί, παρά μόνο με την αιτιολογία της κάλυψης αναγκών), μείζον είναι το ζήτημα της νομιμότητας της πράξης. Και αυτό γιατί ανάληψη δαπάνης σε ένα νομικό πρόσωπο γίνεται όταν δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν οι θέσεις μέσω ΑΣΕΠ ή μέσω του δήμου.

‘Ατομα για προσωπικό ή βοηθητικό προσωπικό έχουν τη δυνατότητα να πάρουν οι παιδικοί σταθμοί μέσα από τις προκυρήξεις του ΑΣΕΠ. Όταν πρόκειται δε για καλλωπισμούς γύρω χώρων (!), φύλαξη (!) χειροτεχνίες (!) ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο σαν αυτούς που επικαλέστηκε ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών Γιώργος Κούρκουλος για να δώσει τα χρήματα, είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί και αν δε μπορεί να του διατεθεί προσωπικό ή υπάρχει μεγάλη ανάγκη, προχωρά σε ανάθεση της δαπάνης .

Πέραν αυτού, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πληρωμή ατόμων με απλές αποδείξεις (τίτλους κτήσης) θεωρείται καταχρηστικό μέσο και λαμβάνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Προς τούτο και οι δήμοι αποφεύγουν να τις χρησιμοποιούν (με εξαίρεση, ίσως, το δήμο Φυλής).

Σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι το ποσό των χρημάτων που έδωσε το νομικό πρόσωπο των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου, ανά περίπτωση, δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, επιλογή καθόλου τυχαία. Ανώτερο ποσό θα έπρεπε να σταλεί προς έγκριση στην επίτροπο και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επίτροπος δε θα ενέκρινε ποτέ τέτοιες δαπάνες.

Σε κάθε περίπτωση, προκύπτει μέγα ζήτημα για τον πρόεδρο των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου Γιώργο Κούρκουλο για το γεγονός ότι διαθέτει 20.000 ευρώ από το ταμείο των σταθμών χωρίς να δίνει καμία δυνατότητα ελέγχου της σκοπιμότητας και της νομιμότητας τους.

Εξίσου, σημαντικές είναι και οι ευθύνες των υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Φυλής (διοικητικές υπηρεσίες) για το γεγονός ότι δέχονται να καλύψουν ονόματα ατόμων που κάνουν οικονομικές πράξεις με το δήμο, την ίδια στιγμή που αφήνουν ελεύθερα τα ονόματα των προμηθευτών. Προσωπικά δεδομένα ισχύουν μόνο σε περιπτώσεις ευπαθών ομάδων και όχι όταν κάποιος λαμβάνει χρήματα από το δήμο για υπηρεσία που προσέφερε. Διότι αν, θεωρητικά, η οποιαδήποτε διοίκηση θέλει να “κρύψει” κάτι, οι υπάλληλοι του δήμου δε νοείται να γίνονται συνένοχοι σε αυτό.

 

Δείτε παρακάτω τα χρήματα που έδωσε, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, το νομικό πρόσωπο των παιδικών Ζεφυρίου και για ποιες υπηρεσίες:

 

2.850 ευρώ για έκτακτες υποστηρικτικές υπηρεσίες για την αποψίλωση χόρτων του περιβάλλοντα χώρου των σταθμών

παιδικοί σταθμοί Ζεφυρίου, Ζεφύρι, δήμος Φυλής, νομικό πρόσωπο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.550 ευρώ για έκτακτες υποστηρικτικές υπηρεσίες για την φύλαξη και καθαριότητα περιβάλλοντα χώρου των σταθμών

παιδικοί σταθμοί Ζεφυρίου, Ζεφύρι, δήμος Φυλής, νομικό πρόσωπο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άλλα 1.950 ευρώ για έκτακτες υποστηρικτικές υπηρεσίες για τον καθαρισμό και την φύλαξη περιβάλλοντα χώρου των σταθμών

παιδικοί σταθμοί Ζεφυρίου, Ζεφύρι, δήμος Φυλής, νομικό πρόσωπο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.800 ευρώ για υπηρεσίες για τον καλλωπισμό θάμνων και δέντρων του περιβάλλοντα χώρου των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου

παιδικοί σταθμοί Ζεφυρίου, Ζεφύρι, δήμος Φυλής, νομικό πρόσωπο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.850 ευρώ  για κατασκευή εργοχείρων για παιδιά των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου

παιδικοί σταθμοί Ζεφυρίου, Ζεφύρι, δήμος Φυλής, νομικό πρόσωπο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.850 ευρώ για τοπογραφικά παιδικών σταθμών και αποτυπώσεις κατόψεων και όψεων

παιδικοί σταθμοί Ζεφυρίου, Ζεφύρι, δήμος Φυλής, νομικό πρόσωπο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης, 3000 για καθαρισμό εξωτερικών χώρων των σταθμών

παιδικοί σταθμοί Ζεφυρίου, Ζεφύρι, δήμος Φυλής, νομικό πρόσωπο

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τέσσερις Ηπειρώτες εναντίον του Συλλόγου Ηπειρωτών! Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, προτρέπουν μέλη να μην ψηφίσουν στις εκλογές

Μάρτυρες ενός υπόγειου πολέμου που φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα του γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων....

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...

Ξεκινά αύριο το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Paradise Park!

Τα ομορφότερα Χριστούγεννα περνούν από το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά, από...

Θεόφιλος Αφουξενίδης:Μην αδικείτε άλλο τις Αχαρνές

Ανακοίνωση της παράταξης "Αχαρνές Αλλαγή Τώρα" σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών  Τι...
- Advertisment -