11.4 C
Athens
26 Σεπτεμβρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Μια μεγάλη αγκαλιά για τους τρίτεκνους, στην κοπή της πίτας, του Συλλόγου...

Μια μεγάλη αγκαλιά για τους τρίτεκνους, στην κοπή της πίτας, του Συλλόγου Τριτέκνων Αν. Αττικής

- Advertisement -

Σε γιορτή για την οικογένεια, τα παιδιά και τους γονείς που -σε καιρό κρίσης- κάνουν το μεγάλο βήμα με την απόκτηση τρίτου παιδιού εξελίχθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου Τρίτεκνοι Ανατολικής.Αττικής “Η.Ζεστή.Αγκαλιά”,  η οποία περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τις βραβεύσεις “Στέφανος Παγώνας ” των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως και τις βραβεύσεις για τις μητέρες που απέκτησαν τρίτο τέκνο!

Εννιά χρόνια, αδιάλειπτης και μαχητικής παρουσίας, συμπληρώνονται το 2017 για το Σύλλογο Τριτέκνων “Η Ζεστή Αγκαλιά” που αποτέλεσε, από την πρώτη στιγμή, μια πραγματική και ουσιαστική “αγκαλιά” για τα μέλη του. Χάρει στη διεκδικητική μορφή της προέδρου του Μαρίας Ναυροζίδου και των μελών του Δ.Σ ο Σύλλογος γρήγορα,βγήκε από τα στενά όρια μιας πόλης και εξαπλώθηκε σε όλη την Αν. Αττική, δίνοντας καθημερινά αγώνες για τα δικαιώματα των τριτέκνων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως σημειώσε στον λόγο της η κ. Ναυροζίδου ο Σύλλογος εκπροσωπεί, από την πρώτη μέρα της ίδρυσή του, τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τους στόχους των 2500 μελών της και όχι μόνο.
“Έχει τεράστια συμβολή και προσφορά όχι μόνο στα μεγέθη των οικογενειών μας, αλλά παράλληλα και ταυτόχρονα στην πραγματική ανάπτυξη και συνοχή του Δήμου μας, της Περιφέρειας και της Χώρας μας. Επιπλέον, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Εθνική Ταυτότητα, υπό την έννοια ότι μεταλαμπαδεύει αποκλειστικά τα Ιδανικά μας, τις Αξίες μας, τις Αρχές μας και την Εθνική μας Κληρονομιά, τόσο εισαγωγικά, όσο και εξαγωγικά.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας κάνω κοινωνούς προκειμένου να είσαστε, και σεις με τον τρόπο σας και από τη θέση του ο καθένας εξ’ ημών, συναγωνιστές και συνοδοιπόροι στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.
…..To Δημογραφικό Πρόβλημα ως ΑΝΑΓΚΗ για ΕΦΑΡΜΟΓΗ της δημογραφικής πολιτικής ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ στο πολύ τεκμηριωμένο Ομόφωνο Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων(1993), όπου ως πρώτη πρόταση των μέτρων είναι ο χαρακτηρισμός των Τριτέκνων ως Πολύτεκνους διότι δεν υφίσταται ουσιαστικό οικονομικό κόστος (το αναγνωρίζουν πλέον όλοι στην Κυβέρνηση – στη Βουλή των Ελλήνων). Γιατί ? Δεν Υλοποιείτε η Υποχρέωση της Πολιτείας προς την Συνταγματική Επιταγή περί «Σχεδιασμού και Εφαρμογής Δημογραφικής Πολιτικής καθώς και της Λήψης όλων των Αναγκαίων Μέτρων» ( Άρθρο 21,παρ.5.)
Σήμερα δυστυχώς Γεννιούνται κατά μέσο όρο 1,4 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας σταθερό.
Τα τελευταία 6 χρόνια, οι Θάνατοι υπερτερούν των Γεννήσεων μια πόλη 80,000 ατόμων χάθηκε και δυστυχώς οι Δημογραφικές Προοπτικές για τη χώρα μας.
Επιπροσθέτως, ο Σύλλογος μας «η Ζεστή Αγκαλιά» αντιλαμβανόμενη τις νέες συνθήκες που απορρέουν τόσο από τον διεθνή ανταγωνισμό, όσο και από το διαρκώς μεταβαλλόμενο Εθνικό και Ευρωπαϊκό πλαίσιο, κυρίως δε, σε θέματα νομοθεσίας για Τρίτεκνες οικογένειες, έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια σημαντική δραστηριότητα σε αυτό το θέμα προκειμένου να συμμετέχει και να επηρεάζει, όσο είναι δυνατόν, στις εξελίξεις σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Παράλληλα, ο σύλλογος πρόκειται ν΄αναπτύξει συνεργασίες με Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους φορείς , ενώ θα συμμετέχει ενεργά σε Συνέδρια, και σε Ευρωπαϊκές Επιτροπές για τη βιωσιμότητα των Τρίτεκνων Οικογενειών και των παιδιών, μετά το άνοιγμα των διαβουλεύσεων στη χορήγηση υποτροφιών για τη συνέχιση των σπουδών τους, σε απόφοιτους Πανεπιστημιακών Σχολών και μέλη Τρίτεκνων Οικογενειών στην αλλοδαπή Ευρώπη, όσο και στην Αμερική.
Παράλληλα, με αυτές τις δράσεις, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ και σε μια Δημοτική πολιτική επιτυχία, που προέκυψε από τη συνεργασία μας με τον κ. Δήμαρχο και η οποία πρόκειται να αποδώσει σε μια ακόμη πιο έντονη δυναμική του Συλλόγου Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής «Η Ζεστή Αγκαλιά».
Είναι κάτι που καλείται, ο νυν Δήμαρχος Αχαρνών και Θρακομακεδόνων κύριος Γ. Κασσαβός, που έχουμε την τιμή να παρευρίσκεται σήμερα μαζί μας ,να συνεχίσει , να μας ενισχύει διότι η δέσμευσή του σχετικά με την παραχώρηση Ιδιόκτητου Χώρου, σημαίνει την ολοκλήρωση όλων εκείνων των απαιτούμενων εργασιών που χρειάζονται για την αποπεράτωση και την παραχώρηση του «ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ» χώρου. Η υλοποίηση αυτής της συγκεκριμένης δέσμευσης θα σημάνει και την έναρξη νέων αναπτυξιακών εργασιών από τα μέλη μας, για την ευημερία του Συλλόγου μας, του Δήμου μας και του καθενός από εμάς ξεχωριστά.
Επίσης, θέλω να υπογραμμίσω ότι ο κ. Δήμαρχος, στις ανά καιρούς τοποθετήσεις του υπέρ του Συλλόγου Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής «Η Ζεστή Αγκαλιά», συμπεριλαμβάνει στο επιτελικό του στρατηγικό σχεδιασμό την ενίσχυση – διατήρηση του Συλλόγου μας κάτι για το οποίο θέλω να τον ευχαριστήσω και Δημοσίως.

Τέλος, η κα Ναυροζίδου αναφέρθηκε στους στόχους για το 2017 που είναι:

– Η δημιουργία Τράπεζας Αίματος για όλες τις Οικογένειες ανεξαρτήτως αν είναι ή δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας. Ήδη είναι γνωστή η 1η Τακτική Αιμοδοσία την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών. Σας καλούμε να δώσετε το ΠΑΡΩΝ και να υποστηρίξετε το συγκεκριμένο στόχο.
– Επίσης, έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος του Θεραπευτηρίου «Ευαγγελισμός» κ.κ. θα προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις με ηλεκτρονικό παραπεμπτικό για τις απογευματινές ώρες.
– Επιπλέον με την παραχώρηση από το Δήμο του δικού μας χώρου όπως προανέφερα θα υπάρξει η δυνατότητα για σειρά δραστηριοτήτων όπως:
-ΔΩΡΕΑΝ ενισχυτική εκπαίδευση στα παιδιά μας από εθελοντές παιδαγωγούς.
-ΔΩΡΕΑΝ ψυχολογικές – συμβουλευτικές συναντήσεις για την εμψύχωση και ενδυνάμωση σε παιδιά, γονείς και ηλικιωμένους.
-Θα μπορούμε να συμμετέχουμε, ως πιστοποιημένος φορέας, σε κάθε δράση που αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας (τρόφιμα, φρούτα κλπ)
-Τη διοργάνωση επισκέψεων στα Παιδικά Θέατρα.
-Τη δημιουργία χώρου Εικαστικών Δράσεων κ.α.

Όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογος βράβευσε τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών για την είσοδό τους σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ

Παρόντες στην εκδήλωση βουλευτές,ο δήμαρχος Αχαρνών,αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι. Το έργο του συλλόγου χαίρει ευρείας αναγνώρισης

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Ναυροζίδου με αγαπημένα μέλη της οικογένειάς της

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -