11.1 C
Athens
5 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική HOT STORY Καταγγελία Μπουραΐμη στην Αποκεντρωμένη για τη "διπλοθεσία" της γραμματέας του Καμπόλη σε...

Καταγγελία Μπουραΐμη στην Αποκεντρωμένη για τη “διπλοθεσία” της γραμματέας του Καμπόλη σε δήμο και ΣΥΝ.ΠΑ με όφελος πάνω από 70.000 ευρώ

- Advertisement -

Σε καταγγελία στην Αποκεντρωμένη διοίκηση και στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, σχετικά με την πρόσληψη της Ιωάννας Ζαλοκώστα στο ΣΥΝ.ΠΑ (Σύνδεσμο Πάρνηθας) με ετήσια σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών, παράλληλα με τα καθήκοντά της ως Ειδική συνεργάτη του δημάρχου Φυλής, προχώρησε ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης. Σημειώνει δε, ότι, πέραν του ασυμβιβάστου (με βάση το άρθρο 163 του Ν.3584/07), από τη συγκεκριμένη “διπλοθεσία” σε δυο δημόσιους οργανισμούς, η κυρία Ζαλοκώστα έχει εισπράξει περισσότερα από 70.000 ευρώ.

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουραΐμης, “πρόεδρος του ΣΥΝ.ΠΑ είναι ο Δημήτρης Καμπόλης, αντιδήμαρχος του δήμου Φυλής και μέλος του Δ.Σ ο Χρήστος Παππούς, δήμαρχος Φυλής. Και οι δυο γνωρίζουν καλά ότι η Ιωάννα Ζαλοκώστα κατέχει διπλοθεσία σε δημόσια θέση και συνεπώς η παραβίαση του ασυμβιβάστου γίνεται συνειδητά από όλες τις πλευρές”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Και καταλήγει: Σε μια περίοδο που η ανεργία στην περιοχή ξεπερνά το 40%, νέοι επιστήμονες δεν έχουν δουλειά και δημότες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, είναι τουλάχιστον προκλητικό να υπάρχουν διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες, με τις «ευλογίες» και τη στήριξη δημάρχων και αντιδημάρχων. Εκείνων δηλαδή που ο λαός εξέλεξε για να λύσουν τα προβλήματά του. Τελικά, όμως, από ότι φαίνεται εξελέγησαν για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα”.

 

Ακολουθούν το δελτίο Τύπου και η καταγγελία της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία για την παραβίαση ασυμβιβάστου ως προς την επαγγελματική δραστηριότητα της Ειδική Συνεργάτη του δημάρχου Φυλής, Ιωάννας Ζαλοκώστα του Θεοδώρου, με βάση το άρθρο 163 του Ν.3584/07

Η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ο επικεφαλής Δημήτρης Μπουραΐμης προέβησαν στις 05/01 /2017 σε καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σχετικά με τη νομιμότητα της παράλληλης πρόσληψης στο Σύνδεσμο Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ) της Ειδική συνεργάτη του δημάρχου Φυλής Ιωάννας Ζαλοκώστα. Η κυρία Ζαλοκώστα παρείχε (από 01/08/2015 έως 31/07/2016) και παρέχει (από 29/7/2016 έως 30/7/2017) υπηρεσίες με απευθείας ανάθεση στο Ν.Π.Δ.Δ του Συνδέσμου Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ), με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 24.180 ευρώ ανά σύμβαση. Δηλαδή, το συνολικό ποσό που έχει εισπράξει από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι τώρα- ως Ειδική συνεργάτης του δημάρχου Φυλής και ως προσφέρουσα υπηρεσίες στο ΣΥΝ.ΠΑ – ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Πρόεδρος του ΣΥΝ.ΠΑ είναι ο Δημήτρης Καμπόλης, αντιδήμαρχος του δήμου Φυλής και μέλος του Δ.Σ ο Χρήστος Παππούς, δήμαρχος Φυλής. Και οι δυο γνωρίζουν καλά ότι η Ιωάννα Ζαλοκώστα κατέχει διπλοθεσία σε δημόσια θέση και συνεπώς η παραβίαση του ασυμβιβάστου γίνεται συνειδητά από όλες τις πλευρές.

Επιπλέον, η Ειδική συνεργάτης του δημάρχου Φυλής εμφανίζεται να έχει συστήσει πρόσφατα Ομόρρυθμη Εταιρία για την έκδοση τοπικής εφημερίδας με τον τίτλο ΦΥΛΗ FREE PRESS, η οποία δραστηριοποιείται στο δήμο Φυλής, προβάλλοντας τις δράσεις του. Εφημερίδα με κερδοσκοπικό στόχο, καθώς περιλαμβάνει και διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο ΣΥΝ.ΠΑ, παρά το γεγονός ότι υποχρεούται να το κάνει όπως όλοι οι Σύνδεσμοι στην Περιφέρεια Αττικής, δεν αποστέλλει τις δαπάνες του για έλεγχο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ελεγκτικό Συνέδριο, υπηρεσία Επιτρόπου).

Με το δεδομένο ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, εξίσου σημαντικός με το ασυμβίβαστο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι διοικήσεις του δήμου Φυλής και του ΣΥΝ.ΠΑ: με πλήρη περιφρόνηση προς τον πολίτη και τους θεσμούς, με σημαία την αδιαφάνεια, μη λογοδοτώντας πουθενά.

Σε κάθε περίπτωση, σε μια περίοδο που η ανεργία στην περιοχή ξεπερνά το 40%, νέοι επιστήμονες δεν έχουν δουλειά και δημότες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, είναι τουλάχιστον προκλητικό να υπάρχουν διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες, με τις «ευλογίες» και τη στήριξη δημάρχων και αντιδημάρχων. Εκείνων δηλαδή που ο λαός εξέλεξε για να λύσουν τα προβλήματά του.

Τελικά, όμως, από ότι φαίνεται εξελέγησαν για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα.

 

Δείτε ΕΔΩ την καταγγελία που έκανε η δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

 

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Άγνωστοι εισέβαλαν με Ι.Χ στο κατάστημα της Wind στις Αχαρνές

Άγνωστοι εισέβαλαν με ΙΧ αυτοκίνητο σε κατάστημα της WIND, τα ξημερώματα στην λεωφόρο Πάρνηθος 10 στις Αχαρνές και άρπαξαν...

Νίκος Ζενέτος: “Είμαστε ανοιχτοί στην πολιτική σύγκλιση, όχι στη συναλλαγή”

Παράθυρο συνεργασίας με δημοτικούς συμβούλους ή παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στη βάση πολιτικής σύγκλισης και όχι συναλλαγής, άνοιξε με συνέντευξή του στο...

Meteoacharnes: Άνοδος θερμοκρασίας χωρίς βροχές. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Ήταν μια κακοκαιρία 24ωρη, που πέρασε. Για τη Βόρεια και κεντρική Ελλάδα βέβαια έδωσε την πρώτη χιονόπτωση για την...

Ερώτηση του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική θωράκισητων Δήμων Αχαρνών και Φυλής

Ερώτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία των Δήμων Αχαρνών και Φυλής Αττικής κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς...
- Advertisment -