11.4 C
Athens
26 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Καταγγελία από Δ.Μπουραΐμη για τις διαδικασίες πρόσληψης 2 δικηγόρων στο δήμο Φυλής....

Καταγγελία από Δ.Μπουραΐμη για τις διαδικασίες πρόσληψης 2 δικηγόρων στο δήμο Φυλής. Η μια είναι η κόρη του αντιδημάρχου Δ.Καμπόλη

- Advertisement -

Σε καταγγελία για την πρόσληψη δυο νομικών συμβούλων στο δήμο Φυλής (μια εκ των οποίων είναι η κόρη του αντιδημάρχου Δημήτρη Καμπόλη) με αδιαφανείς διαδικασίες, δίχως να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο και κατά παράβαση του ασυμβιβάστου, προχώρησε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης.

Όπως τονίζει στην καταγγελία του, ένα χρόνο μετά την έγκριση της αναγκαιότητας πρόσληψης νομικών συμβούλων, “χωρίς να έχει, στο μεταξύ, τηρηθεί καμία από τις υποχρεωτικές διαδικασίες που περιγράφονται στην απόφαση του Δ.Σ (αρ.253/ 27.11.2015) και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα κριτήρια επιλογής και πρόσληψης, αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι προσλήψεις των κ.κ. Ελένη Καμπόλη του Δημητρίου (27.10.2016) και Αικατερίνη Αλεξοπούλου του Βασιλείου (29.7.2016) ως νομικοί σύμβουλοι του δήμου Φυλής”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Σημειώνει ότι, η Ελένη Καμπόλη είναι κόρη του Δημήτρη Καμπόλη, εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών ενώ η Αικατερίνη Αλεξόπουλου είναι κόρη του Βασίλειου Αλεξόπουλου, ο οποίος ως δικηγόρος έχει πάγια και διαρκή συνεργασία με τη δημοτική αρχή του Χρήστου Παππού τόσο από το έτος 2007 – 2010 όσο από 01/09/2014 μέχρι και σήμερα.

“Σε μια περίοδο που η ανεργία στην περιοχή ξεπερνά το 40%, εργάτες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι κάθε είδους και νέοι επιστήμονες δεν έχουν δουλειά και οικογένειες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, είναι τουλάχιστον προκλητικό αντιδήμαρχοι και συνεργαζόμενοι – παγίως και διαρκώς – με το δήμο δικηγόροι, να προσλαμβάνουν στο δήμο τα δικά τους παιδιά. Να προσθέτουν, δηλαδή, στα οφέλη που ήδη τους παρέχει το κράτος για τις υπηρεσίες τους, επιπλέον όφελος αποκλειστικά για τη δική τους οικογένεια” αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραβίαση ασυμβιβάστου ως προς τις διαδικασίες πρόσληψης δυο (2) νομικών συμβούλων στο δήμο Φυλής

Η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ο επικεφαλής Δημήτρης Μπουραΐμης προέβησαν στις 05/01 /2017 σε καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σχετικά με τη νομιμότητα πρόσληψης δυο (2) νομικών συμβούλων στο δήμο Φυλής.

Συγκεκριμένα, ένα χρόνο μετά την έγκριση της αναγκαιότητας πρόσληψης, χωρίς να έχει, στο μεταξύ, τηρηθεί καμία από τις υποχρεωτικές διαδικασίες που περιγράφονται στην απόφαση του Δ.Σ (αρ.253/ 27.11.2015) και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα κριτήρια επιλογής και πρόσληψης, αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι προσλήψεις των κ.κ. Ελένη Καμπόλη του Δημητρίου (27.10.2016) και Αικατερίνη Αλεξοπούλου του Βασιλείου (29.7.2016) ως νομικοί σύμβουλοι του δήμου Φυλής. Επιπλέον, ουδέποτε ενημερώθηκε και αποφάσισε κατ΄ ουσίαν το δημοτικό συμβούλιο.

Το ασυμβίβαστο των προσλήψεων για τις δυο συγκεκριμένες δικηγόρους έγκειται στο γεγονός ότι:

  • Η Ελένη Καμπόλη είναι κόρη του Δημήτρη Καμπόλη, εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών.
  • Η Αικατερίνη Αλεξόπουλου είναι κόρη του Βασίλειου Αλεξόπουλου, ο οποίος ως δικηγόρος έχει πάγια και διαρκή συνεργασία με τη δημοτική αρχή του Χρήστου Παππού τόσο από το έτος 2007 – 2010 όσο από 01/09/2014 μέχρι και σήμερα.

Με το δεδομένο ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, εξίσου σημαντικός με το ασυμβίβαστο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η διοίκηση του δήμου Φυλής: με πλήρη περιφρόνηση προς τον πολίτη και τους θεσμούς, με σημαία την αδιαφάνεια, μη λογοδοτώντας πουθενά.

Σε μια περίοδο που η ανεργία στην περιοχή ξεπερνά το 40%, εργάτες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι κάθε είδους και νέοι επιστήμονες δεν έχουν δουλειά και οικογένειες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, είναι τουλάχιστον προκλητικό αντιδήμαρχοι και συνεργαζόμενοι – παγίως και διαρκώς – με το δήμο δικηγόροι, να προσλαμβάνουν στο δήμο τα δικά τους παιδιά. Να προσθέτουν, δηλαδή, στα οφέλη που ήδη τους παρέχει το κράτος για τις υπηρεσίες τους, επιπλέον όφελος αποκλειστικά για τη δική τους οικογένεια.

 

Επισυνάπτεται η σχετική καταγγελία που έκανε η δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (δείτε ΕΔΩ)

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -