KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Η γιορτή της «Ντόντιλιας» από τον Πολιτισμικό Σύλλογο «Αχαρνείς»

05/03/2012 20:11
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Αχαρνεις ντοντιλιαΌπως κάθε χρόνο έτσι κι φέτος ο Πολιτισμικός Σύλλογος «ΑΧΑΡΝΕΙΣ» πραγματοποίησε την παραδοσιακή συνεστίαση, τιμώντας μαζί το έθιμο της Βασιλόπιτας με το έθιμο της «Ντόντιλιας», στην Κοσμική Ταβέρνα «Μήτσης», το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα φιλίας και αγάπης, για τα μέλη και τους φίλους του.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Νίκου Λάμπρου, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Παρ’ όλο που η σημερινή κοινωνία δεν προβλέπει την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών συλλόγων, ο Σύλλογος μας προσπαθεί να διεξάγει τα έθιμα του Μενιδίου και δίνει την ευκαιρία στα μέλη του, μέσω πολιτιστικών εκδρομών, να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα πολλών τόπων της Ελλάδας που έχουν υπάρξει σημεία αναφοράς για τον Ελληνισμό. Επειδή ο σκοπός του Συλλόγου μας εκτός από την προάσπιση των ηθών αυτού του τόπου, είναι και ο ίδιος ο «άνθρωπος», γι’ αυτό ο Σύλλογος «ΑΧΑΡΝΕΙΣ» ευαισθητοποιείται, ειδικά αυτή την εποχή που ο συνάνθρωπος έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ και μέσω εράνων βοηθά σημαντικά συμπολίτες του».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Λάμπρου, ζήτησε ένα δυνατό χειροκρότημα προς τιμήν του χαμού δύο εξαίρετων μελών του Συλλόγου, της Αλέκας – Μαρίας Δρούτση και της Σοφίας Κατάρα –Παγώνα.Τέλος ευχαρίστησε την καθηγήτρια Σπυριδούλα Τσίλη για την πολύχρονη προσφορά στο Σύλλογο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, έκοψε κομμάτι από την πίτα και συνεχάρη το Δ.Σ. του Συλλόγου για την προσφορά του, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε όλα τα θεσμικά αιτήματα του Συλλόγου. Κομμάτι πίτας με πολλές θερμές ευχές έκοψαν και οι υπόλοιποι επίσημοι και αμέσως μετά το χορευτικό ντυμένο με παραδοσιακές στολές, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του Μενιδίου.

Από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Νίκος Λάμπρου, η Γραμματέας Αλίκη Λεφάκη, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μουστακάτος, φρόντισαν οργανωτικά και διαδικαστικά την εκδήλωση.

Από πλευράς επισήμων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος με την σύζυγο του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Κατσανδρής, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Μίχας, η Γραμματέας του Λυκείου Ελληνίδων Νίτσα Φυτά, ο συμπολίτης συγγραφέας και ζωγράφος Δημήτρης Τούντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ» Αλέξανδρος Λεβαντής, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Κολετζάκης, ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και ΚΑΠΗ Κώστας Κούτας, ο πρώην δημοτικός Γιώργος Λέκκας και μαζί τους ο Νίκος Κατάρας και Νίκος Βραμπάκης.

 

Αχαρνεις ντοντιλια1 Αχαρνεις ντοντιλια2 Αχαρνεις ντοντιλια3
Αχαρνεις ντοντιλια4 Αχαρνεις ντοντιλια5

Λεζάντες: 1. Ιωάννης Κατσανδρής, Σωτήρης και Λίζα Ντούρου, Βίκυ Καράμπελα-Μίχα 2. Τα μέλη του Δ.Σ. του “Αχαρνείς” 3. Σωτήρης Ντούρος 4. Το χορευτικό του συλλόγου 5. Νίκος Κολετζάκης, Γιώργος Λέκκας

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: