KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Μικροσυμπλοκές των αστυνομικών δυνάμεων με κατοίκους έξω από τον χώρο της Αμυγδαλέζας

04/04/2012 10:21
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

ΑμυγδαλεζαΈνταση επικράτησε, πριν από λίγο, έξω από τον χώρο της Αμυγδαλέζας όπου είναι συγκεντρωμένοι κάτοικοι και φορείς του Δήμου Αχαρνών οι οποίοι διαμαρτύρονται στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών, όταν άντρες των ματ επιχείρησαν να απωθήσουν το πλήθος, ανάμεσά του και μαθητές σχολείων, που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την απομάκρυνση ενός ακόμα οχήματος του Δήμου από την Λεωφόρο Θρακομακεδόνων. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν, μάλιστα, στη σύλληψη ατόμων τα οποία θέλησαν να εμποδίσουν την απομάκρυνση των οχημάτων, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Από το πρωί , στον χώρο έχει συγκεντρωθεί κόσμος ο οποίος ειρηνικά δηλώνει την αντίθεσή του στη μεταφορά των λαθρομεταναστών, στην Αμυγδαλέζα. Οι κινητοποιήσεις του Δήμου ξεκίνησαν από χθες, μετά τη διαρροή στον τύπο πληροφοριών, για τη δημιουργία κέντρου στις εγκαταστάσεις της σχολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Αμέσως συγκλήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου αποφασίστηκε η δυναμική παρουσία του Δήμου ώστε ν’ αποτραπεί μια τέτοια απόφαση.

Όπως είπε, σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι ο χώρος της Αμυγδαλέζας αποτελεί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, γεγονός που δεν επιτρέπει να φιλοξενεί λαθρομετανάστες. «Η πολιτεία πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει και όχι αυτό που γουστάρει, για να βγει κάποιος στη Β’ Αθηνών», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο κ. Ντούρος έθεσε θέμα ασφαλούς φύλαξης των μεταναστών.

Στο μεταξύ, το απόγευμα η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αχαρνών έχει καλέσει τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου μεταξύ άλλων, θα τους ενημερώσει για την κατάσταση προκειμένου να αποφασίσουν το σύνολο των ενεργειών τους.

Στο μεταξύ με επιστολή της η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής εκφράζει την αντίθεσή της στην όποια και μόνο σκέψη χρησιμοποίησης του χώρου εγκατάστασης των Αστυνομικών Σχολών, ως κέντρο κράτησης-διαμονής των παρανόμων μεταναστών με την αιτιολογία ότι ο χώρος των σχολών είναι απαγορευτικά ακατάλληλος ως κέντρο κράτησης για τους εξής λόγους:

Ασφαλείας των αστυνομικών εγκαταστάσεων, των χιλιάδων εκπαιδευομένων αστυνομικών και των εκατοντάδων διαμενόντων και διαβιούντων εντός των εγκαταστάσεων των σχολών.

Αποτελεί χώρο εκπαίδευσης και συγκεκριμένα α) τριτοβάθμιας εκπαιδευτικής βαθμίδας. Β) Μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας γ) Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, δ) διοργάνωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων συμπεριλαμβανομένου και της Ευρωπαικής Αστυνομικής Ακαδημίας και ε) εκπαιδευτικών βολών σε σκοπευτήρια τα οποία βρίσκονται στην κυριολεξία λίγα μέτρα από τον χώρο που προαλείφεται για την εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών.

Η εγκατάσταση των μεταναστών στα λυόμενα σπίτια, έναντι ακριβώς των θαλάμων διαμονής των δοκίμων υπαστυνόμων θα αποτελέσει υγειονομική βόμβα για το σύνολο των εκπαιδευομένων και διαμενόντων στις Σχολές.

Τα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών δηλώνουν ότι θα αντιδράσουν με κάθε δυνατό τρόπο και δεν θα ανεχθούν τετελεσμένα γεγονότα.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: