11.8 C
Athens
10 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Τι αναφέρει στην επιστολή της η πρώην πρόεδρος του Δ.Σ Αχαρνών, Μαρία...

Τι αναφέρει στην επιστολή της η πρώην πρόεδρος του Δ.Σ Αχαρνών, Μαρία Χαριτίδη

- Advertisement -

Επιστολή προς το δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό απέστειλε η μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δ.Σ Μαρία Χαριτίδη στην οποία αναφέρει γεγονότα και συμπεριφορές που οδήγησαν στη ρήξη με τη δημοτική αρχή.

- Advertisement -
- Advertisement -

Διαβάστε την επιστολή:

“Το Σεπτέμβριο του 2014, ύστερα από ομόφωνη πρόταση της παράταξής μας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών με ψήφισε με ευρύτατη πλειοψηφία και μου εμπιστεύτηκε τη θέση της Προέδρου.  Σε όλο αυτό το διάστημα εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του Δήμου μας. Άσκησα τα καθήκοντα μου με ευσυνειδησία και απόλυτη προσήλωση στον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αχαρνών, στους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σας είχα αποσαφηνίσει από την αρχή, ότι θα ασκώ τα καθήκοντα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεργασία με σας και τις υπηρεσίες του Δήμου, τηρώντας τη νομιμότητα και την διαφάνεια που απαιτεί ο ρόλος που μου εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους οι συνάδελφοί μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμουν εκ των υστέρων απλώς να υπογράφω για να καλύπτω τυπικά διαδικασίες στις οποίες δεν θα είχα λάβει μέρος.

Ως Πρόεδρος, υπήρξα δίκαιη και αντικειμενική με όλους τους συναδέλφους μου, ώστε να μην στερείται κανείς ούτε το λόγο, ούτε τις προτάσεις που ήθελε να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν υπήρξαν φορές όπου αυτό δεν κατέστει δυνατόν, δεν έγινε σκόπιμα, αλλά από ανθρώπινο λάθος.

Σας υπενθυμίζω, ότι στα μέσα κάθε μήνα είχαμε επικοινωνία για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και για τις εισηγήσεις και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Άλλωστε, όλες οι προσκλήσεις που έχουν εκδοθεί έως και σήμερα, φέρουν πρωτότυπη την υπογραφή μου και βρίσκονται στην υπηρεσία.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 19:00, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή μου για τα θέματα και τις εισηγήσεις, έλαβα μήνυμα στο κινητό μου ότι έχει αναρτηθεί πρόσκληση στη Διαδικτυακή Πύλη του Δήμου Αχαρνών για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου στις 31 Ιανουαρίου 2017. Την εν λόγω φερόμενη ως πρόσκληση για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών αν και έφερε το ονοματεπώνυμό μου, ούτε είχα καταρτίσει, ούτε είχα υπογράψει. Ως εκ τούτου, αναγκάστηκα να αποστείλω ενημερωτικό email, τόσο σε εσάς όσο και στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, όπου κατήγγειλα την ως άνω πράξη και σας ενημέρωνα ότι θα αποσταλεί εκ νέου πρόσκληση.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 23:30, προβήκατε στην πρωτάκουστη πράξη της διατάραξης της οικογενειακής μου ειρήνης, καθώς, με δική σας εντολή, μου επιδόθηκε παράνομα “προειδοποιητικό” έγγραφο στην οικία μου, με το οποίο με καλούσατε να αναιρέσω τα όσα σας είχα καταγγείλει και να “τρέξω” να υπογράψω την ανυπόγραφη “πρόσκληση”.

Στις 30 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 6314/2017 έγγραφό μου, σας αναφέρω πλέον και επισήμως ότι έχω πέσει θύμα πλαστοπροσωπίας, καθώς δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία δεν έφερε την υπογραφή μου και σας ζήτησα να πράξετε το αυτονόητο. Να διατάξετε ένορκη διοικητική εξέταση!

Αντί λοιπόν, να με καλέσετε, ως οφείλατε, στην Δημοτική Ομάδα για να εξηγήσω στους συναδέλφους την πλαστοπροσωπία την οποία δέχθηκα και όλοι μαζί να αποφασίσουμε το αυτονόητο, εσείς αναιτιολόγητα και μονομερώς, κάτω από αγχώδες περιβάλλον, όπως μαρτυρούν δημοσίως συνάδελφοι που ήταν παρόντες, αποφασίσατε να με διαγράψετε από την παράταξη «Αχαρναί Ενεργοί Πολίτες».

Με “διαγράψατε” από την παράταξη για δήθεν “προσχηματική και μεθοδευμένη συμπεριφορά”, που αφορούσε την ματαίωση του Δημοτικού Συμβούλιου της 31-1-2017. Είναι δύο λέξεις που, παρά την αγωγή και την παιδεία μου, με αναγκάζετε να σας τις επιστρέψω, καθώς σας χαρακτηρίζουν και σας έχουν στιγματίσει ως Δήμαρχο.

Σας υπενθυμίζω ότι υπήρξα η μοναδική Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου πανελλαδικά που δεν της είχε παραχωρηθεί γραφείο. Άλλωστε, εδώ και αρκετό καιρό είχατε αρχίσει να θέτετε εμπόδια στη συνεργασία μας για θέματα που άπτονται του Δημοτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.  Αν και η συνεργασία μας, με δική σας ευθύνη, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, έκανα υπομονή σεβόμενη την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, τόσο της παράταξης όσο και όλων των συναδέλφων μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλα τα παραπάνω, μαρτυρούν τόσο τον χαρακτήρα όσο και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε ως Δήμαρχος. Εκ πεποιθήσεως, υπηρετώ τη Δημοκρατία, σέβομαι τους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Εσείς έχετε χαράξει έναν αντίθετο δρόμο. Αυτόν του ατέρμονου μονόπρακτου. Οι επιλογές είναι δικές σας, οι συνέπειες δυστυχώς έχουν αντίκτυπο στο Δήμο και στους δημότες.”

 

Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Δήμου Αχαρνών

Μαρία Χαριτίδη

 

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Εβδομάδα ανταλλαγής βιβλίων στο δήμο Αχαρνών

Το Τμήμα Πολιτιστικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αχαρνών, σας προσκαλεί να συμμετέχετε...

Νέα Δημοτική Σύμβουλος Αχαρνών η Αγγελική Ζαχαριάδη

Νέα δημοτική σύμβουλος Αχαρνών ορκίστηκε ενώπιον του δημάρχου Σπ. Βρεττού, η κα Αγγελική Ζαχαριάδη η οποία καταλαμβάνει τη θέση της εκλιπούσας...

Στις πληγείσες περιοχές της Αλβανίας η ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Ιλίου

Νίκος Ζενέτος: "Οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει φυσική καταστροφή και έχουμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν το συναίσθημα της απόγνωσης....

Πρόσω… ολοταχώς ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στη Φυλή

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου βρεφονηπιακού Σταθμού στη Φυλή, στη θέση Ζαϊτώ. Παρά τη γενική...
- Advertisment -