KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Αντιδράσεις των εμπόρων του δήμου Φυλής στη συζήτηση της Περιφέρειας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

04/03/2017 11:00
Ανανεώθηκε 04/03/2017 11:02
4 '
καταστήματα
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

 

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

 

Ένωση ΕΒΕ
Άνω Λιοσίων –  Ζεφυρίου


«Κατά μάνα κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα»
 ή αλλιώς
η Περιφέρεια Αττικής μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ

Το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου Ιωάννη απέστειλε στο Σύλλογο μας έγγραφο για να συμμετάσχουμε σε σύσκεψη – διαβούλευση τη Δευτέρα 6 Μάρτη με θέμα τις εκπτωτικές περιόδους καθώς και τις επιπρόσθετες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων λόγω τοπικών ιδιαιτεροτήτων όπως αναφέρει συγκεκριμένα το σχετικό έγγραφο.

Την παραπάνω πρωτοβουλία αιτούνται μεταξύ άλλων το Γραφείο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου αλλά και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ)  δηλαδή οι εκπρόσωποι μεγάλων αλυσίδων ελληνικών και ξένων πολυκαταστημάτων, εμπορικών κέντρων, τροφίμων (πχ supermarket) και μεγάλων αλυσίδων ταχυφαγείων.

Συνάδελφε Επαγγελματοβιοτέχνη,

Απευθυνόμαστε σε σένα που ματώνεις μαζί με την οικογένειά σου κάθε μέρα μέσα στην επιχείρηση για να την κρατήσεις ανοιχτή, για να καταφέρεις να πληρώσεις τα ασφαλιστικά Ταμεία, τις εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ ή το νοίκι, εσύ που παλεύεις για να πληρώσεις τους λογαριασμούς για να μπορέσεις να λειτουργήσεις.

Μην αφήνεις άλλο αυτούς που σου ματώνουν τη ζωή να εμφανίζονται με περίσσιο θράσος ως δήθεν προστάτες σου.

Είναι κάλπικο και αποτελεί κοροϊδία για όλους τους συναδέλφους το επιχείρημα ότι με τις επιπρόσθετες Κυριακές στηρίζεται ο μικρός επαγγελματίας, ο μικροέμπορος και ο αυτοαπασχολούμενος.

Η συζήτηση αυτή μεθοδεύει την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Είναι απροκάλυπτη ενέργεια στήριξης των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων. Άλλωστε αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς από το ποιος επιχειρεί να ανοίξει αυτή τη συζήτηση και είναι οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου στο Εμπόριο που δεν έχουν ιδέα που είναι οι επιχειρήσεις τους, και δεν έχουν δουλέψει σε αυτές ούτε μία ώρα.

Καμία έκπληξη δεν πρέπει να προκαλεί η στάση της Περιφέρειας Αττικής που σπεύδει να υλοποιήσει τα αιτήματά τους, άλλωστε αυτούς υπηρετεί η πλειοψηφία της Περιφερειακής Αρχής που εκλέχτηκε με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και με σύνθημα «πρώτη φoρά Αριστερά και στην Περιφέρεια» αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και η ΝΔ που κλείνουν σε όλες τις πτώσεις την επιχειρηματικότητα και το καλό επενδυτικό περιβάλλον.

Είναι αυτοί που στα χρόνια της κρίσης μας χαράτσωσαν, μας φορολόγησαν ξανά και ξανά, μας έβαλαν ακόμα και πρόστιμα σε όσους δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές, λες και έχουμε να πληρώσουμε και επιλέγουμε να είμαστε ανασφάλιστοι. Την ίδια στιγμή διευκόλυναν με φοροελαφρύνσεις τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, τους πρόσφεραν τζάμπα και ευέλικτο εργατικό δυναμικό για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Έχουν το θράσος να μιλάνε για τοπικές ιδιαιτερότητες και στο όνομα αυτών επιχειρούν να καταργήσουν κάθε δικαίωμα ακόμα και το δικαίωμα στην ανάπαυση την Κυριακή για τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τις οικογένειές τους, αλλά και για τους εργαζόμενους στο εμπόριο που στενάζουν κάθε μέρα.

Αλλά αλήθεια για ποιες ιδιαιτερότητες της περιοχής μας μιλάνε;

Μήπως μιλάνε για τα τεράστια ποσοστά συναδέλφων μας που κλείνουν κάθε μέρα τα μαγαζιά τους επειδή δεν μπορούν ανταποκριθούν στα χαράτσια που οι ίδιοι μας φόρτωσαν;

Μήπως μιλάνε για τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, ανασφάλιστης εργασίας;

Μήπως μιλάνε για τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας που αυτοί καθιέρωσαν;

ΑΥΤΑ δεν είναι ιδιαιτερότητες όπως θέλουν να τα αποκαλούν, αλλά τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα αλλά και των προηγούμενων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Μήπως και τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με νέο χτύπημα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με νέα μείωση του αφορολόγητου, κι’ αυτά ιδιαιτερότητες της περιοχής μας είναι;

Συνάδελφε Επαγγελματοβιοτέχνη,

Μπες μπροστά! Δυνάμωσε την Ένωσή μας, που είναι το μοναδικό μας αποκούμπι για να μπορέσουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Πάρε μέρος στις διαδικασίες εκλογής νέου Δ.Σ. που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα. Ο μόνος δρόμος που είναι ανοιχτός και οδηγεί στο ξέφωτο για εμάς και τις οικογένειές μας είναι ο δρόμος του αγώνα απέναντι σε αυτή την πολιτική στο πλευρό των εργαζομένων.

28- 2 2017

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ
ΕΒΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: