KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Ένα βήμα πριν τον κορεσμό το νεκροταφείο Αχαρνών

22/05/2012 11:08
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

νεκροταφειοΘέμα υπερκορεσμού του νεκροταφείου Αχαρνών έθεσε η πρόεδρος της ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ Σοφία Χριστοπούλου στο, περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας να ληφθεί απόφαση επέκτασής του ή χωροθέτησης νέου. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και κατά καιρούς έχει συζητηθεί σε Δ.Σ, χωρίς να έχουν ληφθεί ξεκάθαρες και οριστικές αποφάσεις.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

 

Το πρόβλημα, όμως, σήμερα απαιτεί άμεσες λύσεις καθώς η έλλειψη χωροθέτησης των ταφών, η ασυδοσία στον σχεδιασμό τους, η μη τήρηση του κανονισμού των κοιμητηρίων, η αργοπορημένη εκταφή, έχουν οδηγήσει το νεκροταφείο ένα βήμα πριν τον κορεσμό.

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε η κ. Χριστοπούλου πέρα από την χωροθέτηση που θα συζητηθεί σε επόμενο χρόνο, πρότεινε την λειτουργία του κανονισμού του νεκροταφείου ώστε να μην παρατηρηθούν άλλα κρούσματα αυθαιρεσίας, ενώ ζήτησε ν’ αλλάξει και ο τρόπος κατασκευής ταφών ο οποίος θα πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριμένη άδεια και σχέδια.

Από την πλευρά τους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης συμφώνησαν στο γεγονός ότι πρέπει να βρεθεί χώρος για την κατασκευή νέου νεκροταφείου. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Π.Α.Κ.Π Παναγιώτης Φωτιάδης υπενθύμισε ότι ως Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει στην χωροθέτηση καινούργιου νεκροταφείου στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δύναμη» Παναγιώτης Γρηγοριάδης δήλωσε αντίθετος στην επέκταση του υπάρχοντος νεκροταφείου και στην εύρεση νέου χώρου.

Φωτό:eleftherovima.wordpress.com

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: